Rase caini de talie mica

Rase de câini de talie mică potrivite pentru familie

Dacă te gândești să-ți iei un câine de talie mică pentru că este drăgălaș, numai bun de mângâiat și liniștit, ar trebui să te mai gândești. De obicei, câinii de talie mică pot compensa statura cu o personalitate foarte puternică.
La fel ca și oamenii, câinii au personalități diferite, iar rasa influențează foarte mult aceste trăsături. Prin urmare, înainte de a alege un câine de talie mică, trebuie să cunoști foarte bine trăsăturile rasei sale. 

Iată câteva rase de câini de talie mică potrivite pentru familie:

Bichon maltez


Bichonul maltez este popular în România, aspectul său irezistibil de drăgălaș, mai ales când este pui, fiind motivul pentru care cele mai multe persoane nu-i pot rezista. Este un câine foarte prietenos, care se înțelege bine cu alți câini și chiar cu pisici. Nu îi place să fie lăsat singur pentru că este o rasă creată pentru a fi companion. Nu năpărlește prea mult, dar blana sa are nevoie de îngrijire constantă. Deși numele ar putea inspira faptul că este originar din Malta, originea exactă a acestui câine nu este cunoscută.

Yorkshire Terrier


Yorkshire Terrier este o rasă de câini de talie foarte mică, greutatea standard fiind de 3-5 kilograme și o înălțime cuprinsă între 11 și 23 de centimentri.
Însă pe cât este de mic, pe atât este de curajos. Se consideră un adevărat câine de pază, fiind foarte protector cu stăpânii săi. Este un câine energic, inteligent și afectuos. Un dezavantaj este lătratul excesiv, care poate fi deranjant pentru vecini.

Shih Tzu


Shih Tzu este cunoscut și drept câinele leu datorită asemănării sale cu regele junglei. Este originar din China, unde era foarte apreciat de membrii familiei regale, singurii care aveau voie să dețină câini din această rasă. Shih Tzu este un câine de talie mică ideal pentru familie. Este prietenos, iubitor și se înțelege bine cu copiii și alte animale, inclusiv pisici. Ajunge la o greutate maximă de șapte kilograme. Are blana lungă și nu năpârlește prea mult, dar necesită îngrijire constantă.
Nu îi place să rămână singur prea mult timp.

Jack Russell Terrier


Nu alege această rasă de câine de talie mică dacă îți dorești un câine silențios, căruia îi place să doarmă toată ziua și să fie răsfățat. Jack Russell este un câine activ, care sare pe mobilă, aleargă peste tot și este cât se poate de vesel și amuzant. Este perfect pentru o familie cu copii care îl poate ține ocupat întreaga zi. De asemenea, ar fi ideal pentru o viață la curte, unde poate alerga în voie să deranjaze pe cineva.

Boston Terrier

Boston Terrier-ul este un câine foarte potrivit pentru familii. Se înțelege bine cu copiii și nu este dificil de îngrijit. Nu este tocmai o rasă de talie foarte mică, fiind mai degrabă de talie medie, greutatea sa putând să varieze între 4,5 și 11 kilograme.
Dar nu putea lipsi din lista celor mai buni câini pentru familie. 

Pomeranian


Cu un aspect de ursuleț pufos, pomeranianul a devenit un adevărat star în rândul câinilor de talie mică în ultimii ani. Instagramul este plin de pomeranieni deveniți celebrități pe rețeaua de socializare datorită frumuseții lor. Pomeranianul este un câine delicat și blând, dar uneori poate deveni gălăgios. Este perfect pentru copii, cu condiția de a fi introdus de mic într-un mediu în care sunt copii. Cu toate acestea, pentru că năpârlește mult, pomeranianul nu este o alegere bună pentru o familie cu copii foarte mici.

Bulldog francez

Inteligent și afectuos, Bulldog-ul francez are foarte mulți fani în întreaga lume. Capul rodund și urechile ca de liliac contribuie la farmecul irezistibil al acestui câine îndrăgit.
Sunt câini care nu latră prea mult, dar care sunt permanent în alertă. Nu au nevoie de prea multă mișcare, ceea ce înseamnă că se adaptează perfect la viața de apartament. Sunt prietenoși cu copiii și se înțeleg bine cu alte animale. Există, însă, un detaliu care nu poate fi neglijat: bulldogul francez sforăie destul de tare din cauza nasului cu formă aplatizată, specific rasei.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod