Puppy Test!

Animalele de companie sunt, in prezent, parte din viata multor familii. Multi dintre noi, fie ca suntem sau nu parinti, cunoastem foarte bine scenariul clasic al achizitionarii...

Animalele de companie sunt, in prezent, parte din viata multor familii. Multi dintre noi, fie ca suntem sau nu parinti, cunoastem foarte bine scenariul clasic al achizitionarii unui caine. Totul incepe din copilarie, cand, la un moment dat, copilasul dumneavoastra vede ca unul dintre colegii de clasa are un catel pe care il plimba, plin de mandrie, prin parc.

Odata ajuns acasa, incepe marea lupta de convingere a parintilor. Rugaminti peste rugaminti, care nu de putine ori se lasa si cu ceva lacrimi! Promisiunile de felul "o sa invat mai bine", "voi lua note mai bune", "nu mai strecor supa din farfurie" si "ma culc de acum incolo numai la ora noua" cu siguranta le sunt bine cunoscute parintilor.

Finalul fericit al povestii din copilarie este acela in care parintii cedeaza pana la urma si, exact atunci cand copilul se asteapta cel mai putin, primeste de ziua lui, intr-o imensa cutie cu funda rosie, un catel minunat.



Insa nu intotdeauna viata e o poveste cu final fericit. Poate ca rolul de parinti va determina sa respingeti ideea de a avea un animal in casa.

Motivele contra sunt destule - nu exista spatiu suficient, timp sau unul dintre membrii familiei sufera de astm sau alergii la par de animale. In mintea unui copil aceste motive sunt exemple clare ale unei rele-vointe din partea parintilor si in acest fel traieste dezamagirea unui vis spulberat al copilariei.

Ceea ce ar trebui sa stie cei care intentioneaza sa aduca in casa un catel este ca aceasta decizie va fi permanenta si implica mari responsabilitati.

Inainte de a achizitiona mica "furie cu blanita", ar trebui sa cunoasteti raspunsul intrebarilor pe care noi vi le prezentam mai jos.

Care anume va sunt asteptarile?

Cu siguranta ati vazut destule filme si desene animate in care un catel, mai cu voia sau mai fara de voia lui, ii face zile negre stapanului sau.

Daca sunteti hotarat sa aduceti in casa un patruped, trebuie sa stiti ca nu tot ce e prezentat in aceste filme tine de domeniul fictiunii!

Un catel poate deveni la un moment dat o adevarata pacoste! Si ei, ca si noi, sunt organisme vii care au nevoi si comportamente specifice. Oricine stie cat de dragalas este un pui de caine. Dar cati dintre dumneavoastra cunoasteti indatoririle si riscurile pe care trebuie sa vi le asumati?

Cateii mici sunt plini de energie, latra, scheauna si alearga peste tot prin casa. Sunteti sigur ca ati putea face fata acestui asalt de energie? Si mai ales ca dispuneti de timpul si rabdarea necesara?

Uneori dragostea pentru caine nu este suficienta pentru a rezolva problemele de comportament de care va veti lovi. Un caine nu va folosi niciodata litiera, asa cum fac pisicile, dar este posibil sa va scoata din sarite placerea lui deosebita de a va uda mobila si covoarele.

Ca sa nu mai vorbim despre rosul pantofilor si al cablurilor electrice sau trezitul cu noaptea in cap pentru plimbarea de dimineata... O data ce ati adus in casa un caine, spuneti adio covoarelor deschise la culoare si hainelor neagre!

Dispuneti de banii necesari?

Nu, nu este vorba despre banii necesari achizitionarii unui caine. Acestia se gasesc, din moment ce ati hotarat sa cumparati un caine. Trebuie sa incercati sa ganditi dincolo de acest moment. Un caine, oricat de sanatos ar fi, necesita controale periodice. Fie ele chiar si de rutina.

Pentru sanatatea lui si a familiei dumneavoastra va fi nevoie sa mergeti deseori la veterinar pentru diferite tratamente deparazitare sau vaccinuri. Plus de asta, cu siguranta veti dori sa fiti in pas cu moda in ceea ce priveste accesoriile pe care le puteti oferi cainelui. Zgarda si lesele, jucariile sau custile sunt lucruri indispensabile care vor solicita ceva eforturi financiare.

Daca puneti la socoteala si hrana, cursurile de dreasaj sau cartile de specialitate pe care veti dori sa le cumparati, suma de bani cheltuita va creste considerabil.

Dispuneti de timpul necesar?

Nu va cumparati un caine in ideea ca i-ar sta bine pe post de bibelou! Cainele are nevoie sa petreaca foarte mult timp alaturi de dumneavoastra. Un catel in varsta de numai doua luni va avea nevoie de o mica plimbare la fiecare doua ore, iar timpul pe care va fi nevoie sa-l impartiti va creste o data cu inaintarea in varsta a prietenului patruped.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod