Protejează-ţi câinele de caniculă! Poate face insolaţie şi şoc termic!

Canicula este greu de suportat pentru oameni şi animale, deopotrivă. Pentru animale, precum câinii, este chiar mai greu. Şi asta din cauza faptului că noi nu putem reduce temperatura prin

Canicula este greu de suportat pentru oameni şi animale, deopotrivă. Pentru animale, precum câinii, este chiar mai greu. Şi asta din cauza faptului că noi nu putem reduce temperatura prin transpiraţie. În plus, blana favorizează creşterea temperaturii. Astfel, riscul de insolaţie sau şoc termic este mai mare.

Cum se manifestă? Câinele gâfâie încercând astfel să-şi scadă temperatura, devine trist şi în hipertermie (temperatura rectală de 40-41 grade Celsius) şi salivează abundent.

În cazuri grave, apare congestia mucoaselor, deshidratare severă, accese de sufocare, comă sau chiar deces.

Nu-ţi lăsa niciodată animalul într-o maşină închisă şi mai ales expusă la soare! Aerul se va încălzi, iar temperatura animalului poate trece peste 41 grade Celsius. De asemenea, este recomandat să eviţi plimbările la orele de maximă caniculă! Insolaţia apare, ca şi în cazul oamenilor, ca urmare a expunerii directe la soare pe o perioadă lungă de timp. Aceasta se poate complica destul de uşor cu şocul termic, atunci când locul în care se află animalul are o temperatură foarte ridicată.

Atenţie! De cele mai multe ori şocul termic duce la deces!

În cazul în care câinele tău a fost afectat de căldură şi prezintă simptomele de mai sus, umezeşte-i zona capului, dar nu uda cu apă rece brusc. Această se face treptat.. În cazul în care câinele nu dă semne că îşi revine, du-l de urgenţă la un veterinar!

Ai grijă de animalul tău şi, în perioada verii, asigură-i un loc umbros şi apă din belşug!

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod