Protejeaza-ti cainele de caldura verii

Iti este foarte greu sa suporti temperaturile foarte mari ale verii si faci tot posibilul pentru a te racori. Daca tie iti este greu, incearca sa te pui in pielea cainelui tau si sa-ti imaginezi cum se simte prietenul tau "imblanit"...
Iti este foarte greu sa suporti temperaturile foarte mari ale verii si faci tot posibilul pentru a te racori. Daca tie iti este greu, incearca sa te pui in pielea cainelui tau si sa-ti imaginezi cum se simte prietenul tau "imblanit"...

Vremea caniculara din timpul verii este dificil de suportat de catre caini, mai ales daca acestia sunt de talie mare sau au o blana deasa si lunga. Pentru ca zilele fierbinti au inceput sa se instaleze, afla ce trebuie sa faci pentru a-ti proteja cainele.

"Vizita la frizerie"


Asa cum spuneam, cainii cu blana deasa si lunga suporta foarte greu zilele caniculare. Solutia este aceea de a tunde cainele pentru a-l ajuta sa se racoreasca mai usor si sa-si pastreze o temperatura optima.
Cand crezi ca sosit momentul sa iti tunzi cainele, trebuie sa ai in vedere un lucru foarte important. La fel ca si in cazul oamenilor, pielea cainilor se poate arde din cauza razelor solare, de aceea, este indicat sa nu ii tunzi parul pana foarte aproape de piele pentru ca acesta va avea de suferit din cauza arsurilor solare.

Nu-l lasa in masina


Cand aerul este fierbinte si sufocant, in interiorul automobilului tau temperaturile pot atinge praguri uluitoare, mai ales daca masina se afla la soare. Din aceasta cauza, nu este deloc recomandat sa-ti lasi cainele in masina chiar si pentru o perioada scurta de timp.


Suficienta apa


Pentru a evita deshidratarea cauzata de transpiratia excesiva, cainele tau are nevoie sa bea o cantitate de apa mai mare decat in mod obisnuit. In zilele fierbinti, cand iti doresti sa consumi bauturi racoritoare cat se poate de reci, poti fi tentata sa ii oferi cainelui tau apa la fel de rece, ca sa se racoreasca. Este o greseala destul de mare care ii poate cauza acestuia probleme serioase de sanatate. Da-i numai apa la temperatura camerei, nici prea calda, dar nici prea rece.

Suprasolicitarea


Cunosti importanta activitatii fizice pentru sanatatea cainelui tau, dar in zilele calduroase se recomanda reducerea activitatii fizice intense. Din cauza caldurii si a efortului, inima cainelui tau poate fi suprasolicitata.
Efectueaza plimbarile zilnice cu cainele dimineata si seara, cand temperaturile sunt mai mici si evita jocurile care il pot determina sa alerge prea mult.

Putina racoare


Atunci cand este posibil, ofera-i prietenului tau patruped putin rasfat. Pune intr-o piscina gonflabila pentru copii suficienta apa pentru ca acesta sa se poata balaci in voie. Inainte de a-l lasa sa intre in apa, asigura-te ca aceasta nu este prea rece. Las-o o jumatate de ora la soare ca sa atinga o temperatura potrivita. Daca apa este prea rece, cainele se poate imbolnavi sau poate chiar sa faca un stop cardiac din cauza schimbarii bruste de temperatura.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod