Primii pasi in dresajul perusului

Daca sunteti proaspatul detinator al unui perus tanar si doriti sa-l dresati, nu exista nici cea mai mica problema in acest sens. Iata cativa pasi pe care va recomandam...

Daca sunteti proaspatul detinator al unui perus tanar si doriti sa-l dresati, nu exista nici cea mai mica problema in acest sens. Iata cativa pasi pe care va recomandam sa-i urmati pentru ca actiunea dumneavoastra sa aiba succes.

1.Dupa ce perusul s-a asezat pe suport, introduceti usor mana in colivie. Initial, pasarea se va feri de mana dumneavoastra, dar insistati si tineti un deget la nivelul pieptului acesteia, apoi coborati-l catre picioarele sale.

2.Indepartati usor degetul de perus si apoi apropiati-l, pana candacesta va fi tentat sa se urce pe el.

Adesea, pasarile isi folosesc ciocul pentru a se catara pe ramuri, iar perusul va folosi si el acelasi sistem. Acest lucru nu trebuie insa sa va dea impresia ca ar incerca sa va ciuguleasca. Papagalii mai utilizeaza ciocul si pentru sprijin sau pentru a testa suprafata pe care urmeaza sa se aseze.

3.Nu trebuie sa lasati perusul sa iasa din colivie o zi sau doua, pana ce va invata sa se urce pe degetul dumneavoastra.

4.Odata ce ati reusit sa dresati perusul sa va stea pe deget in interiorul coliviei, dati-i acestuia libertatea de a explora camera.

Intr-o prima faza, pasarea va zbura haotic, speriata, dar nu trebuie decat sa va asezati confortabil intr-un fotoliu si sa o lasati sa inspecteze incaperea.

5.Dupa o vreme puteti sa va apropiati de perus pentru a observa daca acesta se va urca din nou pe degetul dumneavoastra. Daca pasarea se afla pozitionata mai sus de nivelul capului dumneavoastra, amintiti-va ca degetul trebuie sa se afle la nivelul pieptului sau pentru ca aceasta sa se poata urca pe el, altfel ea nu va accepta niciodata sa coboare.

6.Uneori, perusii zboara inapoi in colivia lor din proprie initiativa,dar acest lucru se va intampla numai daca aceasta nu este considerata a fi o inchisoare, ci o casa confortabila.

Cu cat perusul are mai multa libertate, cu atat va avea mai putine motive sa se impotriveasca reintoarcerii in colivie.

7.Daca totusi trebuie sa luati perusul in mana pentru a-l introduce in colivie, apropiati-va usor de pasare si, in timp ce ii vorbiti incet, incercati sa o prindeti, astfel incat ciocul sau sa se afle in palma dumneavoastra.

O alta solutie ar fi sa diminuati lumina din camera, deoarece, in aceasta situatie, perusul ar fi mai putin tentat sa zboare. Odata ce perusul a invatat sa stea pe degetul dumneavoastra, va veni oricand bucuros sa aterizeze pe umarul, capul sau bratul dumneavoastra.

Daca ati achizitionat un perus matur, deja dresat, folositi aceeasi metoda prezentata anterior.

In aceasta situatie trebuie sa dati dovadade multa rabdare, deoarece un perus adult va fi mult mai nervos decat unul in varsta de doar cateva saptamani.

Cum invatati perusul sa vorbeasca
Perusul in timpul vacantei
Pericolele din casa

 

Comentariile 101-150 din 155

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ady pe 11 Apr 2010, 18:19
    perusul meu

    perusul meu e cam agitat cand plec de acas si face mizerie multa cand se agita.Credeti ca i este frica sa stea singur?

    3
    2

  • DeeDee pe 11 Apr 2010, 15:29
    Sfat pentru Andrei"Ricky"

    O sa iti zik ce i-am zis lui Andreea nu mai pot sa scriu ca ma doartre mana dar e bine ca e singur,mULt noroc!

    1
    1

  • DeeDee pe 11 Apr 2010, 15:23
    2Sfat pentru Andreea"perusii mei"

    Si despre papagalul care a murit poatea avea o problema si o ducea rau cu mancatul,dar trebuia sa il duci la veterinar imediat,sper ca nisip avea nu?Asa am avut si eu o papagalita,DyDy care dupa cateva zile facea din gat ca si cum nu putea inghiti si nu am dus-o la veterinar si dupa cateva zile a murit si eu inca mai astept raspuns la intrebarea:ce ar fi putut avea?dar nisipul e bun la digestia papagalului si a mea nu avea nisip inainte sa moara:((

    3
    1

  • DeeDee pe 11 Apr 2010, 15:16
    Sfat pentru Andreea"perusii mei"

    Andreea ca sa ii inveti sa vorbeasca trebuie sa ai doar un papagal si sa fie baiat,zici ca nu sunt atenti,asigurate ca televizorul sau un alt zgomot sa fie mut,foarte liniste in casa,si ei sa fie obositi astfel nu au ce face decat sate asculte,nu le zice mai multe cuvinte deodata ca nu merge asa,incearca sa repeti acelasi cuvant mereu,cel mai bn ar fi sa fie ceva ce ii atragre atentia,un cuvant,sunet,Mult Succes!!!

    1
    1

  • DeeDee pe 11 Apr 2010, 01:15
    Sfat pentru mcm"Perusul meu ricky"

    Da,desigur ca traieste fara pereche,dar cat esti tu plecat s-ar puea simti singur si ai un mic dezavantaj daca iei pereche nu o sa te mai bage pe tine in seama ci pe partenerul/partenera,acum tu decizi eu daca as fi in locul tau as lua pereche:)

    1
    1

  • DeeDee pe 11 Apr 2010, 01:09
    Sfat pentru roro"Hmmmm"

    Ei bine roro asa fac si ai mei si ii am aproape de 1 an dar s-au obisnuit cu mana mea,de cate ori bag mana in colivie stiu ca trebuie sa le asez ojucarie pe care au daramato,si tot asa,incearca si tu sa faci asa cu ei si vor sti ca doar cu jucaria ai treaba si se vor calma,lasa-i liberi prin camera si cand unul din ei sta pe langa gratii baga usor degetelul printre gratii la nivelul picioruselor si mangaiel usor cu degetuul si or sa stea si apoi du degetul la nivelul pieptului si daca se uita urat retarage degetul ei se uita asa doar cand vor sa iti zica sa incerci alta data Mult suces!!

    1
    0

  • lori pe 7 Apr 2010, 13:44
    papy papagalul meu

    eu am un papagal pe nume papay este cuminte dar cateodata exagereaza vorbeste in truna eu il dresez cand am teme el canta si ii tip ma asculta

    1
    2

  • Dienutza310 pe 30 Mar 2010, 13:48
    HMMM

    Adi poate ii e frica....Eu nu prea stiu scuze :(

    2
    0

  • adi pe 29 Mar 2010, 21:05
    perusul agitat

    am un perus cumparat de 2 luni si cand plec de acasa imprastie tot meiul si se agita in colivie.Credeti ca ii este frica sa stea singur?

    4
    0

  • Dienutza320 pe 24 Mar 2010, 13:44
    Nu e prea greu!

    Mihneagabriel11 nu e greeu!Eu asa am facut: 1.imi doream tare mult un papagal 2.Am fost la matusa si am luat unul care era copil,era fetita,culoarea galbena :) 3.Peste cateva luni am luat altul eu lam ales tocmai baiat dar cred ca e umpic mai mare decat fata,culoarea Albasta si celelate culori 4.Fetita era umpic invatata dar apoi sa obisniut foarte repede cu mine dar el nu pt ca nul lasam afara ca iesea si zbura pana pe dulap , soba etc. 5.Acum sa mai invatat si el si leam luat o cusculita deaia ca sa tina ouale inante sa se invete baiatu cu mn da acum vad ca el face primul penele dar nu le pun ei inauntru eu le pun si ea face cand vede ca face si el.. 6.In ultima vreme am vazut ca se mai indragesc . PSS : De la inceput de cand am ales eu baiatul pt ea a venit la el si la mangaiat cum fac ei :)

    1
    0

  • mihneagabriel11 pe 21 Mar 2010, 07:42
    Nu pot sa-l dresez! Ma ignora ! Face misto de mine? Paco

    E greu de dresat voua cat timp va luat? E cam greu! Nu-i asa?

    1
    0

  • DIANA pe 9 Mar 2010, 13:30
    Lavy..Asculta

    lavy..Tu mai intai trebuie sa fi sigura ca este cuminte cu Tine 100%(adica daca l-ai dresat) si apoi incerci cu maaaaareee grija sa il inveti sa vorbeasca ... chiar si daca o sa dureze ani ... Ai gija lavy si toti ceilalti!

    1
    0

  • lavy pe 7 Mar 2010, 16:13
    papagalul meu

    shi eu am un papagal perus shi incerc sal invat sa se joace cu mn shi sa vb cu mn va rog datimi un sfat bun:D:D!!!!!

    1
    0

  • Ias. pe 4 Mar 2010, 13:14
    nu ai de ce

    Florin tu nu ai de ce sa fii ingrijorat ca papagalul tau doar vrea sa se joace ca poate e cam plictisit cand nu e in centrul atentiei.

    1
    0

  • Florin pe 2 Mar 2010, 09:56
    un mic sfat

    nyco,daca vrei ca papagalul sa te asculte.fa ca mine! I-ati mai intai un mascul,imblanzeste-l si toate cele.Dupa ce s-a obisnuit cu tine,ii poti cumpara o pereche,perechea cand va vedea ca o sa te joci numai cu masculul,o sa incerce sa faca si ea lafel.Se va auto-educa!

    0
    1

  • Florin pe 2 Mar 2010, 09:54
    Foarte frumos!

    Perusul meu a facut ieri un an,este..cum sa va zic, se comporta frumos numai cand vrea.Cand el este in centrul atentiei,face pe grozavul,ori vrea sa se joace..este un semn bun sau rau?nu situ daca sa ma ingrijorez sau nu..:|

    0
    0

  • Ias.. pe 18 Feb 2010, 14:33
    Bietii papagali!!

    Bietul de tine nyco.Imi imaginez cum e sa vezi un papagal mort sau cu ciocul plin de sange chiar si daca nu ar fi al meu....As vrea sa nu mai fie boli si deastea(lucruri rele,oameni rai etc.).... Si nu tr. sa renunti la ei chiar si daca sunt batrani si ai tinut la ei ca poate mai traiesc vreo 600 de ani:).Oricum trebuie sa nu te strofoci tare si cam de 2 ori pe zi ai putea sa incerci sa se puna pe deget..Asa cum am spus mai sus ca am facut o greseala cu baiatul meu perus.ai grija si iubeste-i!Macar cand mor stii ca l-ai dresat cum trebuie si ca celalalt o sa moara cand o sa faca 2928 de ani.Deci fii bun cu ei si nu spune ....Dai dra-u ca m-am plictisit de ei...Mai incearca de mai multe ori si ai sa vezi ca ....E mai usor cu puiul dar nu luat de la magazin si ca ii poti invata la fel ca si pe el..Si sa nu il lasi sa muste florile.SomeOne,Anto,Madalina1705 si alexandra imi pare foarte rau de ce sa intamplat .Sper sa nu credeti ca este vina voastra! Va multumesc!

    0
    1

  • nyco pe 17 Feb 2010, 16:53
    nu pot sa-mi drsez papagalu :(

    am avut un papagal timp de 3 ani. era foarte frumos... dresat.. manca cu mn din farfurie... facea baita singur la ghiuveta,,,, dar din pacate acum un an mi-a murit. acum mi-am cumparat alti papagali ( fetita si baiat) dar nu pot sa-i dresez. primul papagal pe care l-am avut... a fost gasit pe strada..... era deja dresat

    0
    0

  • Ias pe 16 Feb 2010, 18:03
    Ce jucarii putem sa le dam perusilor

    Eu am citit in alt loc la animalutze.com . Acolo am vazut ca ne trebuie niste jucarii pentru papagali ca sa nu se plictiseasca..Eu nu stiu ce jucarii sa ii cumpar.Va rog Spunetimi!

    0
    0

  • Ias. pe 9 Feb 2010, 12:11
    Papagalii Mei Crazy

    Sa spuneti daca va placut!

    0
    0

  • Ias. pe 9 Feb 2010, 12:09
    Papagalii Mei Crazy

    Vreti ceva Crazy?Uitati! Papagalita mea cand ma duc la ei el in primul lucru se duce in colivie unde pune puful pt. puiul care va veni incurand.Cand o scot doar pe ea si pe el nu...El iese singur! Cand pun mana langa papagalita mea ea se urca si cand o ridic sus,baiatul se uita sta foarte putin si Zboara pe mana mea!! Ei se joaca cu mine asa: -Cand o pun pe papagalita pe mana si o duc langa fata mea,ea ma pupa si el se duce si ma musca de cercel... Asa se joaca ei cu mine.Si Chiar si cand e in colivie eu ma dau cu fata de papagalita si ea din nou ma musca de nas sau ma pupa ca ii spun ,, Pup '' si ea asta face dar inainte face ca si cum par gustoasa!!

    0
    0

  • Ias. pe 6 Feb 2010, 13:26
    Perusii mei

    intampla asta. Am sa va spun ce fac ei*

    0
    0

  • Ias. pe 6 Feb 2010, 13:25
    Perusii mei

    Carmen ... Ei au dreptate.Si eu am deja 2 perusi(unul albastru care e baiat si galben adica fata)Nici ea nu prea vb. doar cand se cearta cu baiatul ca el vrea sa faca pui si ea nu...Eu chiar vreau sa faca dar ea tot mereu si mereu nu:( imi pare si mie rau ca ti-ai pierdut papagalul vorbitor .Din cate am citit nu am vazut asa cv. eu chiar acum am papagalii scosi din cusca si am facut o greseala cu baiatul.I-am dat drumul prima data cand l-m cumparat dar el a zburat pe: birou,soba etc. Imi pare rau pt. toti cei care v-ati pierdut perusii dragi si nici eu nu as stii ce m-as face daca i-as pierde.Cred ca as plange 2 ani dupa ei sau chiar si pana cand o sa fiu batrana.. Pt. ca tin mult la ei si doar de 2 ori la amandoi i-am scapat din greseala prin hol ca eu am 2 holuri si imi era frica ca ii musca pechinezul meu. Ca eu am doar 8 ani si catelul si papagalii sunt doar ai mei.Deci am facut o greseala cu baiatul si daca o sa ii pierd vreodata am sa spun tot aici asa: -Ajutatima ca papagalii mei au fugit si sunt din tg-jiu.Daca i-ati gasit cumva spunetimi. Asa as spune in caz ca se va intampla asta va spun ce fac ei.Baiatul chitaie mereu iar fata nu,cum am mai spus ea e galbena,el e albastru,fata mananca mult dar el nu,ea se pune pe mana cui il cunoaste de mult timpiar lui ii e cam frica si acum.Si daca o i-au pe papagalita in sus pe mana,vine si el acolo doar ca tr. sa o localizeze pe papagalita.Alte ori ma musca de cercei (amandoi).Baiatului ii e frica daca ma apropii cu mana nu cu bratul de el,si daca incerc sa il prind el,de multe ori fuge decand cand nu m-a vazut il pot prinde dar asta e foarte rar. Aveti grija de perusii vostrii!

    0
    0

  • Carmen pe 26 Ian 2010, 14:44
    Perusul meu drag

    Perus - Intrebare Am cumparat un perus duminica Nu stiu cat de mic sau mare este, cei de la pet shop mi-au zis ca are trei luni si ca e baiat. Nu stiu ce sa cred. Este foarte salbatic, este retras, sta intr-un loc nu mananca nu bea apa decat foarte rar. I-am cumparat tot ce este mai bun in privinta mancarii, dar nu se atinge de nimic. SI CEL MAI IMPORTANT FAPT CARE MA INGRIJOREAZA, nu scoate nici un sunet, parca este mut.Chiar daca bag mana dupa el in colivie uneori ma ciupeste si fuge pe peretii coliviei, alteori se suie pe degetul meu, dar nu zice nimic. Vorbesc cu el ore intregi, sta pe aceeasi bara din colivie si se uita la mine, de fapt prin mine. L-am scos si afara din colivie, nu zboara deloc, efectiv cred ca nu stie...merge ca o gaina pe covor. Ce se intampla? ESTE BOLNAV? sau trebuie sa se acomodeze cu noi? Am sunat la magazinul de unde l-am luat si mi-au spus ca ii trebuie cel putin o saptamana de acomodare. Astept raspunsuri cu nerabdare... va multumesc!

    0
    0

  • bogdan pe 26 Ian 2010, 10:04
    perusii mei

    am doi perusi si nu ii pot dresa ii am cam de 2 ani ....ce pot face?ajutati-ma va rog!!!!!!!!!!!

    1
    0

  • alexandra pe 25 Ian 2010, 19:31
    vorbesc perusii

    bai...nu mai tot ceereti sfaturi "cum sa invat papagalul sa vorbeasca" ca intradevar daca papagalul este destept si are buna vointa vorbeste daca nu nu...uite eu miam dorit foarte mult un perus cuminte si nu am primit numai asta ci si mai mult...l-am cumparat cand avea 3 luni si l-am inblanzit in 3 zile de venea la mine si dxupa 2 saptamani surpriza a spus propriul cuvant...care a fost puiuu si l-a repetat intr-una iar acuma vorbeste clar si literar;) il iubesc f mult...iar pana atunci incepuse sa fluiere si sa cante din ce in ce mai mult si totusi eu nu mam chinuit ca sa-l invat sa vorbeasca doar vorbeam normal cu el insa el a fost destept de la inceput ..sia pus in plan sa invete si a invatat asa ca nu va mai ganditi ma daca fac exercitii invata "nu" el daca vrea sa vorbeasca intr-o zi va inregistra un cuvant simplu in romana de la voi pe care il va repete in limba lui pana va reusi si in romana:D deci ...cam atat

    1
    0

  • Andrei pe 21 Ian 2010, 15:09
    Tot Riky

    astept raspunsul vostru;)

    0
    0

  • Andrei pe 21 Ian 2010, 15:06
    Riky

    uite...pe Riky al meu nu stiu ce are dar nu poate invata sa vorbeasca...am mai avut si eu o papagalita asa cum s-a mai spus...dar am scapato..nu mie dor de ea pt ca cum era mai micutza dekat Riky mereu il chinuia.insa uneori se mai si pupau.sa revenim la subiect.am incercat si sa il dresez si sa il invat sa vorbeasca....insa nimika ...dar ma iubeste ca pe propriul sau frate...suntem de nedespartit.vreau sa-l invat sa vorbeasca perntu a nu mai fi asa TIMID.

    0
    0

  • Andreea pe 20 Ian 2010, 14:47
    perusii mei

    am doi perusi,unul baiat,celalalt fata,sunt foarte speriati cand bag mana dupa el de parca zici ca nu ma cunosteau.Se urca pe deget amandoi,am incercat sa-i invat sa vorbeasca dar nu vor sa fie atenti la mine!Cum sa-i invat sa vorbeasca?Sunt foarte indrazneti dar si timizi,am mai avut inainte un papagal,vanzatorul de animale mi-a zis ca e femela,dar de curand am aflat ca e baiat,mi-a murit numai dupa 6 zile,iar acestia pe care ii am acum au trei luni jumate,acela nu stiu ce a avut ca nu putea sa inghita mancarea si toate cojile de mei i se lipeau de cioc si i se faceau cocoloase de coji de mei la cioc,nu stiu ce a avut,o vecina mi-a spus ca nu are nimic,ca e sanatos si asa face cand nu ii e foame,dar nu a fost adevarat caci in aceasi zi cand a inceput sa i se faca cocoloase de mei la cioc a si murit,seara,am incercat sa aflu ce avea dar nimeni nu a stiut ce sa-mi raspunda si am ramas cu intrebarea aceasta:ce a avut?

    0
    0

  • mcm pe 7 Ian 2010, 01:10
    perusul meu ricky

    traieste fara pereche?

    0
    0

  • Roro pe 2 Ian 2010, 14:27
    Hmmm....

    Am citit articolul de mai sus... Din pacate am incercat sa urmez cativa pasi....dar nu reusesc sai tin degetul la nivelul gatului(se urca pe pereti coliviei cand se sperie Exista vreo problema daca sunt doi??:-S Contactatima pt detaliii plizzzzzzzzzzz

    0
    0

  • valy pe 23 Nov 2009, 18:08
    raniile

    mi-a spus ca are doua luni cand l-am cumparat si e baietel

    1
    0

  • valy pe 23 Nov 2009, 18:06
    raniile

    am un papagal perusi pui de aproape doua zile mi lam cumparat si din prima zi mi-a mancat din palma si nu este speriat de loc e foarte bland astazi l-am invatzat sa stea pe deget.Tot azi i-am dat drumul prin casa si a inceput sa zboare danduse cu capu de geam lovinduse si am observat la o aripioara ca este cam asa nustiu sigur sa va zic julit se vede putin rosu intrebarea mea este daca este grav si daca o sa se vindece desi nu curge sange?Va multumesc mult

    1
    1

  • SomeOne pe 2 Nov 2009, 20:37
    Ciocul..

    Papagalul dinainte a murit cu aproximativ o saptaman si mi'am cumparat altul imediat.II dau drumul si sta pe sus la niste flori si trage de ele si in seara asta i'am gasit ciocul plin de sange si rupt putin din el.Nu stiu ce sa fac sa i se refaca... r3tRy_pk dak stie cineva...

    1
    2

  • ignat_laurentiu09 pe 1 Oct 2009, 15:19
    Am un papagal de mult timp nu va speriati de mnine am numai 12 ani.

    Am si eu o problema a un papagal de o luna jumatate si am auzit cum sal dresez asa ca am incercat dar nu vrea in pun degetul la nivelul pieptului dar nu vrea. Va rog frumos ajutatima la id:cezar_smekeru21 am numai 12 ani sau la id ignat_laurentiu09.

    2
    0

  • mary pe 12 Iun 2009, 11:56
    nu reusesc

    nu vrea sa stea

    1
    0

  • Anto pe 4 Iun 2009, 19:33
    Ciocul

    Stiu ca este vorba despre perusi aici...dar am o intrebare despre papagalul Rosella va rog...are aprox 5 ani..si de curand am vazut ca i se ciobeste ciocul- din varf in sus... varful numai e intreg e aproape pe jumate...ii trebuie calciu sau trebuie dus la vet?:(

    1
    0

  • alina pe 26 Apr 2009, 14:02
    informati dresaj

    daca doreste cineva sa isi dreseze perusul ....contacteaza-ma pe id meu ali_djby...candva am fost si eu o persoana care se interesa toata ziua despre dresajul perusilor ...acum am capatat experienta si stiu...stiu cum e ca perusul tau sa nu te asculte sau sa se sperie de tine, iar tu nu vrei sa ai decat un prieten.. pe el :ali_djby am un perus adorabil,istet..insa nu vorbeste inca, deoarece l-am luat de la o varsta mica...e pupacios si frumos , dimineata cand ma trezesc il strig si vine la mine in pat sa vorbim..sta in cap...pe mana uneori e chiar stresant deoarece nu te mai lasa in pace...e un papagal model...

    1
    0

  • Ana-Maria pe 23 Apr 2009, 21:12
    interesant

    foarte interesant articolul...am incercat si eo dar...fara rezultate...nu am atata rabdare..pana e TENTAT el sa se suie pe degetu' meu..:((:((:((da' cat timp va luat voua pana s-a acomodat perusul cu voi??

    1
    0

  • Diego pe 14 Feb 2009, 21:00
    Cum imi dau seama cand este grevida femela perus

    S@lut: Am si eu o intrebare cum imi dau seama cand femela perus este "gravida".....,Va rog pt ca ei au intrat in cuib aman2 si sa urcat pe ea dar nu sunt sigur daca este gravida asa ka cine poate sa imi raspunda va rog ff mult.........MULTUMESC!!~

    1
    0

  • ANA MARIA pe 1 Ian 2009, 19:55
    INTREBARE

    BUNA! AM SI EU DOI PERUSI. O FATA SI UN BAIAT. SI VREAU SA VA INTREB CUM IMI DAU SEAMA CAND FEMELA ESTE GRAVIDA SI DACA LI SE TAIE UNGHILE CELOR DOI. VA ROG FOARETE MULT SA-MI RASPUNDETI!!!

    0
    0

  • Oana pe 21 Dec 2008, 16:16
    Si eu miam pierdut papagalul!!

    Intro zi iam dat drumul lui boby si lam lasat liber...si am plecat in oras.Cand mam intors nu lam mai gasit pt k a iesit pe geam..bunik mea a deschis geamu (stiind ca e in libertate)a deschis geamu!!!!Acum ink mai sper k se va intoarce...(desi a trecut o sapt)acum am un alt papagal...dar nu se cumpara cu boby (care avea 1 an)...asa ca aveti grija cu piticii astia...

    0
    0

  • razvan pe 14 Dec 2008, 09:45
    va rog sa ma ajutati

    Am si eu un perus fetita si vreau sal fac sa vorbeasca si nu merge.va rog sa ma ajutati.pls.trimiteti un mail la:razvyboos@yahoo.com,sau id de me$$:razvyboos.pls

    2
    0

  • madalina1705 pe 13 Dec 2008, 15:02
    va rog sa ma ajutati

    Buna.Am o mare problema cu papagalul meu:((.I s-a rupt ciocul si mai are foarte putin din el ,nustiu cum sa il ajut .Incearca sa manance, dar nu prea mai poate,doar paine ce mai reuseste.Am fost la veterinar si mi-a recomandat sa i dau os de sepie,dar el nu poate sa roada deloc .Mie foarte mila de el si nustiu cum sa il ajut,cand il vad asa de neputincios.E foarte jucaus si acuma ,dar mie frica sa nu il pierd .Daca stiti ce as putea face ,va rog sa ma sfatuiti.Va multumesc mult.

    0
    0

  • fabian pe 12 Oct 2008, 18:11
    perusul meu

    am avut 2 perusi pereche dar baietzelul a murit din pacate si a ramas fetita singura....de cateva zile am observat ca nu vede.....pur si simplu vorbesc cu ea...bag mana in colivie si nu observa nimic pana la atingere...pot sa dau din maini toata ziua ca nu vede nimik....am mai avut acum trei ani si eu un papagal perus baietzel pe care lam dresat si asculta tot ce ziceam..cea mai haioasa intamplare a fost cand lam gasit facand baie in supa avand un taitel pe cap....dar a murit dintro cauza banala iam schimbat felul de mancare pe care a refuzat sal manance.Asa ca va dau un sfat nu schimbati felul de mancare.....

    1
    0

  • Alina pe 16 Sep 2008, 16:54
    intrebare

    Cata a spus ca doar baieitelul invata sa vorbeasca...daca am pereche n-o sa invete si fetita de la el sa vorbeasca? am 2 perusii p care i-am cumparat acum 4 luni si s-au invatat sa zboare prin casa,sa stea pe mana,in cap,ne certam impreuna si mi-ar placea sa invete sa si vorbeasca ca sa ma mai cert si in limba mea cu ei:)))

    0
    0

  • ady pe 13 Sep 2008, 10:36
    imi pare rau

    imi pare foarte rau ca tia zburat perusul dar in cazul asta nu stiu cum sa te ajut. Am si eu doi perusi forte draguti si ii iubesc din toata inima .daca l-ai iubit asa de mult sar putea ca intro zi sa se intoarca inapoi si asta imi doresc si eu.din cate am inteles era un perus foarte special.de curand defapt in urma cu o luna mi a murit si mie un papagal am fost foarte trist ca imi place a la nebunie de el era albastru deschis si canta cu partenera lui aproape toata ziua si se giugiuleau. acum miam cumparat altul in locul lui da acesta nu il va putea inlocui niciodata.acesta este si el frumos si este galbenpe spate cu dungi negre iar pe piept este verde deschis.

    0
    0

  • Cata pe 2 Aug 2008, 13:46
    Cum sa faci un perus sa vorbeasca

    Ca micul tau perus sa vorbeasca trebe sa respecti urmatoarele reguli : 1. Trebuie sa fie baiat si trebuie sa fie cat mai mic posibil 2. A doua regula este sa fie lasat mereu liber (doar prima zi sa stea inchis pt ca trebuie sa se obisnuiasca mai intai cu camera) 3 Oricat de ciudat ar parea trebuie sa-l iubesti , trebuie sa-l placi cu adevarat pt ca el simte asta si incet incet capata incredere 4 Inainte de a incepe sa vorbeasca trebuie sa inceapa sa vina la tine, pe mana , pe umar etc timp in care trebuie sa-i vorbesti bland ca si cum ar fi un copil mic...un membru al familiei 5. Abia dupa ce a prins incredere in tine poti incepe sa-i repeti cuvintele pe care vrei sa le invete (in general invata mai repede de la femei pt ca au vocea mai stridenta..cred eu mai usor de imitat pt el)

    0
    0

  • Andrutza pe 7 Iul 2008, 18:57
    va rog

    raspuntedimi vrg

    0
    0

  • Andrutza pe 7 Iul 2008, 18:51
    cum invata perusi sa vorbeasca?

    cine stie cate zile ii ia perusului sa vorbeasca?:-/

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod