Pot pisicile să mănânce miere?

Îți vine în gând un ceai aromat sau o prăjitură fragedă când te gândești la miere? Dacă nu știi sigur cât de utilă este mierea pentru dieta felinelor este indicat să afli sfaturile specialiștilor.
Pisicile sunt carnivore, iar în cazul în care consumă miere unii stăpâni ar putea avea motive de îngrijorare. Deși mierea are multe vitamine și minerale, fiind benefică în alimentația oamenilor, nu trebuie să uiți că organismul nostru și cel al pisicilor sunt foarte diferite. Din acest motiv contează foarte mult să înțelegi riscurile și beneficiile potențiale care pot rezulta în urma introducerii mierii în alimentația pisicilor. Înainte de a lăsa pisica să lingă o lingură în care a fost miere este bine să fii informat cu privire la gama de consecințe.

 
Este recomandată mierea pentru pisici?

Deși nu este considerată în mod strict toxică, mierea nu este recomandată ca o parte importantă în dieta pisicilor și poate fi consumată numai în cantități foarte mici. Pisicile au un sistem digestiv extrem de redus ca dimensiuni, precum și o gură mică și un gât îngust, ceea ce înseamnă că mierea poate deveni rapid o problemă.
Chiar și când oamenii consumă multă miere într-o perioadă scurtă de timp pot apărea dureri abdominale sau diaree, dar acest efect este mult mai intens în cazul pisicilor.
Unele dintre micile feline nu sunt deloc atrase de aspectul mierii. De asemenea, în cazul unei intoleranțe severe pisicile vor evita mierea cu desăvârșire. Pentru un procent destul de redus dintre pisici mierea nu are deloc efecte negative și poate fi utilizată drept recompensă în cantități foarte mici.
Avantajul în ceea ce privește pisicile este că sunt foarte pretențioase și mănâncă încet, astfel încât dacă uiți din greșeală un borcan de miere fără capac nu îl vor răsturna și nici nu vor încerca să-l mănânce pe tot, cum se poate întâmpla în cazul câinilor.
Pisicile pot să consume miere când sunt bolnave, mai ales dacă le doare în gât sau suferă de inflamarea sistemului respirator. Acest lucru poate fi dificil de diagnosticat acasă, dar dacă observi că pisica ta nu poate sau evită să mănânce mâncarea după cum proceda în mod normal, un vârf de linguriță de miere adăugat la mâncarea ei obișnuită ar putea elimina rapid disconfortul resimțit.
Fii atent la modul în care reacționează pisica și nu folosi mierea decât în cantități reduse.

 
Cât de multă miere pot mânca pisicile?

Există experți care consideră că pisicile nu ar trebui să consume miere deloc, dar există și medici veterinari care susțin că nu este o substanță toxică pentru pisici și are o varietate de beneficii nutritive datorită conținutului de fier, zinc, cupru, potasiu, proteine, peroxid de hidrogen, antioxidanți și vitamina C. În ciuda riscului potențial pentru sistemul digestiv, medicii consideră că ½ linguriță de miere pe zi este o doză care nu va provoca probleme și poate fi utilizată cu succes ca un supliment nutrițional pentru sănătatea micilor feline.
Ca alternative poți lăsa pisica să lingă o lingură sau să adaugi 2-3 picături de miere în hrana ei obișnuită.
Cu toate acestea, există multe alte alimente consumate de oameni care sunt mai ușor de digerat, iar mierea nu ar trebui să constituie decât un răsfăț ocazional.

 
Mierea și reacțiile alergice la pisici

În cazul oamenilor mierea are abilitatea de a suprima parțial sistemul imunitar și de a ajuta la reducerea intoleranțelor și a reacțiilor alergice. Dacă și pisica ta suferă de alergii o cantitate redusă de miere poate asigura diminuarea simptomelor problematice. Prin optimizarea funcționării sistemului imunitar și refacerea rezervei de antioxidanți, mierea va asigura funcționarea optimă a întregului organism, în timp ce tratează manifestările cu specific alergic. Întotdeauna trebuie să fii prudent însă pentru că sistemul digestiv al pisicilor este sensibil.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod