Pisicile si sarbatorile

Cea mai mare tentatie este, de departe, bradul de Craciun... Cu cat este mai inalt, cu atat pisica va ajunge mai sus. Toate globurile, luminitele si alte podoabe care se pun pe pom sunt, pentru pisica, tentatii extraordinar de mari. Si nimic nu le poate impiedica sa ajunga la ele.

Daca aveti si pui in aceasta perioada, puteti fi sigura ca o sa aveti mult de lucru. Trebuie sa ancorati pomul foarte serios, pentru a evita un dezastru, care inevitabil se va produce exact in momentul cel mai nepotrivit, cand musafirii se pregatesc sa se aseze la masa.



Evitati folosirea lumanarilor si a artificiilor. In cel mai bun caz, pisica va scapa doar cu parlirea mustatilor sau a sprancenelor.

Pocnitorile sunt o oroare pentru pisici, urechile lor fiind mult mai sensibile decat ale noastre la zgomotul produs de acestea. Daca doriti sa folositi astfel de ustensile, faceti-o cat mai departe de casa dumneavoastra. Muzica data foarte tare are cam acelasi efect...

Dupa ce petrecerea se va termina, aveti foarte multa grija ca paharele in care a fost bautura sa fie spalate; exista pisici care impartasesc aceleasi vicii cu noi.
Un exemplu in acest sens este pisica unor prieteni ai mei care prefera Campari Orange... S-ar putea ca a dumneavoastra sa prefere vinul sau coniacul, dar este indicat sa nu faceti asemenea experiente.

Multe persoane pleaca de acasa pentru a-si petrece sarbatorile. Aveti grija ca, in cazul in care nu luati si pisica, aceasta sa aiba suficienta mancare si apa in perioada lipsei dumneavoastra.

Sper ca acest articol sa nu va determine sa anulati toate petrecerile si sa nu va afecteze mult asteptatele sarbatori; in acelasi timp, sper sa va faca sa fiti putin mai atenti.


In rest, nu uitati sa puneti in castronul pisicii voastre mancarea ei preferata si poate sa ii cumparati o jucarie noua de Craciun, iar in noaptea de Anul Nou sa-i urati si ei "La multi ani!". Sarbatori Fericite!

Un articol de Cosmin - Cristian Secan, preluat din revista "Pisica"

de Cosmin - Cristian Secan
Articol preluat din revista "Pisica"
www.pisica.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod