Pisicile si sarbatorile

Ca intotdeauna, venirea sarbatorilor de iarna constituie un motiv de bucurie pentru toti membrii familiei. Craciunul, bradul de iarna, Revelionul, toate festivitatile si traditiile...

Ca intotdeauna, venirea sarbatorilor de iarna constituie un motiv de bucurie pentru toti membrii familiei. Craciunul, bradul de iarna, Revelionul, toate festivitatile si traditiile nu pot reprezenta decat motive de bucurie si speranta pentru noul an. Impreuna cu restul familiei, vor participa la aceste evenimente si pisicile casei. Acesta nu poate fi decat un motiv suplimentar de veselie. Insa aceasta participare poate constitui si motiv de ingrijorare.

In primul rand, mancarea din abundenta, care se serveste pe mesele noastre de sarbatori, este oferita, de cele mai multe ori, din inconstienta, in cantitati mult prea mari micutelor noastre prietene, determinand afectiuni digestive.

Imi amintesc cum cativa ani de un catel cu o indigestie grava, dupa ce daduse iama prin carnatii agatati la uscat si mancase vreo doua kilograme...

Este posibil si la pisici. Frisca este nelipsita pe torturile si prajiturile noastre, insa este un aliment care trebuie evitat sa fie oferit pisicii.

Cratitele si oalele utilizate la gatit vor elibera in aer zeci sau sute de noi mirosuri si, ca atare, ele vor fi foarte atent cercetate de catre pisici, lucru care sporeste pericolul de ardere sau oparire.

O data cu scoaterea din comode, dulapuri si vitrine a sticlariei si veselei de calitate, creste exponential riscul producerii de cioburi, pisica fiind cea care se va gasi exact in locul central, dar si cel mai stramt, pentru a putea face cunostinta cu toate obiectele astea frumoase care stralucesc.
Este suficienta o miscare gresita si va trebui sa faceti curatenie.
de Cosmin - Cristian Secan
Articol preluat din revista "Pisica"
www.pisica.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod