Pisicile fără păr, ciudate, dar foarte prietenoase

Îţi doreşti o pisicuţă afectuoasă care să te iubească necondiţionat? Alege o rasă fără păr. Potrivit specialiştilor, felinele din rase fără blană, în frunte cu sphynx-ul, sunt cu

Îţi doreşti o pisicuţă afectuoasă care să te iubească necondiţionat? Alege o rasă fără păr. Potrivit specialiştilor, felinele din rase fără blană, în frunte cu sphynx-ul, sunt cu mult mai prietenoase faţă de celelalte mâţe.

Un studiu efectuat în Marea Britanie şi citat de DailyMail a clasificat rasele de pisici în funcţie de gradul lor de afecţiune. Cercetătorii au descoperit că pisicile provenite din rase mixte şi fără pedigree sunt cele mai capricioase, îşi ignoră stăpânul şi se tem de străini.

Pisica din rasa sphynx este foarte sociabilă şi, spre deosebire de alte feline, nu se opune atunci când trebuie să i se facă baie şi nici când merge la veterinar.

Explicaţia constă tocmai în faptul că nu are blană şi are nevoie de ajutor. Din cauza lipsei părului, aceste pisici sunt foarte sensibile şi trebuie să fie ferite de frig pentru a nu răci, dar ferite şi de soare pentru a nu se arde. Specialiştii recomandă ca pisicile fără blană să poarte jachete de mohair care să le apere de frig şi soare.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod