Pisicile batrane au nevoie de mai multa grija...

Ti-a fost credincioasa inca de cand ai adoptat-o si era doar un pisoias, ati trecut prin multe impreuna, toata familia o indrageste si te-ai obisnuit sa fii mereu atenta la nevoile ei...

 Ti-a fost credincioasa inca de cand ai adoptat-o si era doar un pisoias, ati trecut prin multe impreuna, toata familia o indrageste si te-ai obisnuit sa fii mereu atenta la nevoile ei.

Insa pisica ta nu mai este chiar o... tinerica si stai in cumpana daca ar trebui sa-i acorzi o atentie deosebita acum, la batranete?

Crescatorii recomanda sa te comporti cu pisica ajunsa la "varsta a treia" ca si cum ar fi una dintre bunicutele familiei si sa n-o lasi sa simta faptul ca timpul a trecut si ea pare sa fi iesit din "gratiile" tale.

Trebuie, de asemenea, sa ai in vedere ca, pe masura ce pisica inainteaza in varsta, timpul pe care ea prefera sa-l acorde motaitului creste in detrimentul altor activitati, precum joaca sau harjoneala cu alte pisici.

Cu atat mai mult daca observi ca doarme profund, evita sa o deranjezi sau, mai ales, sa o zgandari. Daca a ajuns la "venerabila" varsta de 18, 20 sau 22 de ani, probabil ca nu va raspunde cu acelasi entuziasm atunci cand o trezesti pentru joaca decat o facea "in tinerete".

Insa chiar daca nu mai are aceeasi agilitate ca inainte, este ceva mai retrasa si moroconoasa sau isi pierde rabdarea foarte repede, pisica poate raspunde cu afectiune preocuparilor tale de a o face fericita si de a o rasfata.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • icasarbu pe 8 Nov 2008, 08:46
    probleme

    am luat o pisicuta de la o vecina care dorea sa o scoata afara definitiv si are 3 ani e cuminte dar avem probleme cu treaba mare pisu facem la baie dar restul in casa e o dulceata o mare iubitoare nu daraima nimic dar nu stiu cum sa fac sa facem minunea mare tot in baie nu prin casa poate cineva sa ma ajute cu un sfat?

    0
    0

  • koko pe 24 Oct 2008, 11:51
    pisicutza

    am si eu o pisikutza batrina de 15 ani ....si nu are o bartinete prea usoara..de ex ieri cind am ajuns home am gasit-o legata de fetita mea de 5 ani cu o sfoara la git...:))...dorea sa o plimbe in lesa......grea viatza ptr pisicuta mea....

    0
    0

  • adelae pe 24 Oct 2008, 09:34
    micutza mea

    am 2 pisicutze,mama THALYA si fiul OLCY.in anii nostrii ea are 8 iar el 6.citind aceste sfaturi date de d-vs mi-am adus aminte de ea knd era micutza.chiar sunt membrii ai familiei pt k asa i-am considerat mereu,eu fiind singura la parintii,thalya a fost surioara mai mik si am fost tare fericita knd am avut un "nepotzel'al meu.ma gandesc cu groaza knd ea sau el nu vor mai fii dar pana atunci voi incerk sa profit de fiekre moment pe kre il petrec alaturi de ei.

    0
    0

  • niycolle pe 23 Oct 2008, 20:02
    xsdasdas

    dsada da asa e e fffrumos sa ai o p[isi ca trebuoie sa o invcvrtirjesti lml;zjdl;s:P

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod