Pisica ta este agresiva?

Ai observat ca micutul tau ghem de blana a inceput sa te zgaraie si sa te muste cam des? Si Mioara are aceeasi problema: "In ultimul timp, motanul ma musca de picioare si sa ma zgaraie...
Ai observat ca micutul tau ghem de blana a inceput sa te zgaraie si sa te muste cam des? Si Mioara are aceeasi problema: "In ultimul timp, motanul ma musca de picioare si sa ma zgaraie ori de cate ori prinde ocazia. Chiar si asa, fara sa ii fac nimic, se napusteste asupra picioarelor mele. Mi-a lasat semne si pe maini... Este agresiv chiar si atunci cand se joaca".

In aceasta perioada a anului, animalele de companie devin mai agresive. Cauza? Temperaturile ridicate. Oricum, pisica este agresiva din instinct, dar vara, acest comportament se poate accentua.

Potrivit site-ului Pets.ca, agresivitatea pisicilor se imparte in mai multe categorii: agresivitatea in joaca, de aparare, cea determinata de frica, agresiviatea teritoriala, datorata suprastimularii, determinata de probleme medicale, agresivitatea materna si cea redirectionata.

Ce-i drept, pisicile sunt mai putin agresive decat cainii, dar asta nu inseamna ca o muscatura sau o zgaraitura a acestui animal de companie nu iti poate provoca neplaceri.
Daca mai ai si copii, lucrurile deja se complica...

In cazul in care te musca pisica, trateaza cu maxima seriozitate rana. In saliva si ghearele pisicii exista bacterii care iti pot cauza infectii, care necesita un tratament adecvat.

Daca ai fost muscata de o pisica, in primul rand curata rana cu apa si sapun, apa oxigenata sau alcool sanitar. Apoi, aplica un bandaj curat pentru a opri sangerarea. Daca apar semnele unei infectii (rana se umfla, zona afectata devine fierbinte), nu ezita sa vizitezi un medic. Printr-o muscatura de pisica se pot transmite boli precum rabia sau tetanosul.

Dar, totusi, de ce ma ataca pisica si cum pot preveni acest lucru? Our-happy-cat.com te sfatuieste sa verifici, in primul rand, daca pisica este bolnava. O vizita la veterinar n-ar strica...

Multe pisici sunt agresive atunci cand se joaca. Chiar daca pisica ta locuieste intr-un apartament, ea nu isi "reneaga" niciodata instinctele de vanatoare.
Si datorita faptului ca este lasata singura cat esti la serviciu, plictiseala o poate coplesi, iar atunci cand apari acasa, poti fi privita ca un "obiect de divertisment". Daca vrei sa te joci cu ea in astfel de momente, mai potrivita ar fi o jucarie atarnata de un bat, astel incat micul ghem de blana sa nu ajunga la mainile tale.

Retine: In momentul in care pisica ta incepe sa "scuipe" si sa "maraie" este clar ca nu mai inseamna ca se joaca. Sunt semne ca incearca sa se apere si de aceea trebuie sa intrerupi repriza de joaca.

Pentru a nu te agresa atunci cand vii obosita de la birou, util ar fi sa ii lasi, cat timp esti plecata, cateva idei de divertisment: mai multe jucarii, posibilitatea sa umble prin mai multe camere etc. Daca nici aceste metode nu dau roade si pisica tot te "ataca" atunci cand iti faci aparitia acasa, imprumuta din jucariile copilului tau un pistol cu apa si stopeste pisica.
O alta metoda ar fi sa o ignori cand o vezi, ca si cum nu ar exista. Astfel, nu va avea chef de joaca si nu te va ataca.

Exista si pisici care au fost traumatizate, abuzate si care nu pot trece peste aceaste probleme decat cu multa rabdare din partea stapanilor. Astfel de pisici sunt agresive pentru ca nu stiu sa se comporte altfel si de aceea trebuie invatate cu blandete. Trebuie sa acorzi timp pisicii sa capete incredere in tine, nu o forta, pentru ca va deveni si mai agresiva.

Nu lasa nicio clipa ca pisica sa iti simta frica, pentru ca va profita de acest lucru si va incerca sa te domine. De obicei, pisica "imprumuta" din atitudinile stapanilor, iar daca tu esti plina de incredere, la fel va fi si ea.

Mara, pisica mea, era obisnuita sa ma zgaraie, dar am reusit sa o dezobisnuiesc. Atunci cand isi pune gheruta pe mana mea, in loc sa o retrag brusc si sa ma aleg cu o rana si mai mare, am preferat sa spun cu voce tare: "Au! Ma doare!" si, parca printr-o minune, Mara si-a retras ghearele inclestate in mana mea.
Am repetat actiunea de cateva ori, pana a invatat ca este un lucru rau ceea ce face.

Nu s-a intamplat ca atunci cand iti mangai pisica, aceasta sa te muste? Este un comportament normal: poate ai atins o zona sensibila, poate, pur si simplu, s-a plictisit sa fie mangaiata sau nu are chef de "dragalaseniile" tale. In astfel de momente, mai bine las-o sa stea linistita.

Invata sa comunici cu pisica ta, sa ii intelegi starile, fara a o coplesi cu dragostea ta!
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Patricia pe 5 Feb 2022, 11:46
    Motanul meu

    Motanul meu are 5 luni l-am loat de la 8 săptămâni și locuiesc și cu sora mea și cu mama dar doar pe mine ma îndrăgește doarme la picioarele mele ma urmărește ma și musca doar pe mine și multe dar eu cred ca motanul meu nu este agresiv când musca eu cred ca se joaca doar cu mine se joaca el este adorabil

    0
    0

  • nuti zamfirescu pe 23 Aug 2016, 15:54
    pisica agresiva

    am o pisica de 8 ani, am hranit-o cu biberonul dar a fost agresiva de atunci,la un an am castrat-o, apoi parca a devenit si mai agresiva, nu ar fi nimic daca nu vrea sa o mangai, nu doarme langa nimeni, este f fricoasa, tresare din orice,am incercat toate metodele, nu s-a putut face nimic,mai rau este ca ma ataca seara cand ma urc in pat si ma zgarie f rau si ma musca, ce ma sfatuiti sa fac,cu persoane straine de casa este la fel de agresiva trebuie sa o inchid in alta camera altfel ataca mai ales copiii!multumesc! e ingrijita bine, mananca ce doreste,ii vorbesc frumos, am rabdat-o 8 ani,dar este tot mai rea! dar o si iubesc, o secunda ma lasa sa o mangai si o pup apoi ma feresc din calea ei ca se supara!

    0
    0

  • violeta pe 21 Ian 2013, 16:41
    pisica agresiva

    buna ziua, am si eu o pisica care musca . cu noi se comporta bine dar daca avem musafiri devine foarte agresiva. astazi am fost cu ea la veterinar si la un simplu control a fost nevoie de 2 persoane.cei de la cabinet mi-au spus sa o dau altcuiva sau sa o eutanasiez. M-i s-a parut cam drastica decizia lor mai ales ca am adus-o acasa si se comporta absolut normal. va rog sa imi raspunde daca v-ati confruntat cu un astfel de caz si ce este de facut.multumesc!

    2
    0

  • Ana Maria pe 20 Dec 2012, 11:30
    Cum fac?

    Motanul meu pe nume Bello musca si m-a ataca cand vreau s-a m-a joc cu el .Cand ii arat palma adica de exemplu arata mana cand vreau s-a bat palma,el ma ataca si isi ridica urechile iar apoi isi misca gura de parca zice; ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo dar nu vorbeste!

    6
    0

  • irina pe 30 Nov 2012, 17:32
    buna ziua

    Si pisicuta mea este uneori agresiva si ma musca de piciore dar eu stiu ca atunci vrea ceva ori sa manance ca manca numai din mana mea ori sa se joace ca este plictisita ca sta mai tot timpul singura ca eu sant la servici

    1
    0

  • claudiu pe 2 Dec 2009, 12:22
    motanul meu

    Motanul nostru o musca doar pe nevastamea ! se joaca doar cu ea , doarme la piciorele ei , o urmareste ca un caine , se comporta ca un indragostit . Iubim mult motanul asta il avem de cand avea 2 luni si ne smulge mereu cate un zambet chiar si cand suntem obositi !

    10
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod