Pisica, prietena mea

Te-ai decis, deci, draga surata, sa adopti o fiinta umana. Din moment ce ai recurs la acest gest, inseamna ca te-ai alaturat milioanelor de pisici care au facut greseala...

Incepand din aceasta saptamana, in fiecare joi, va vom dezvalui secretele animalului preferat, cu ajutorul celor de la revista Pisica, Dog Magazin si Pet magazin.

De ce avem noi, pisicile, nevoie de oameni?
Te-ai decis, deci, draga surata, sa adopti o fiinta umana. Din moment ce ai recurs la acest gest, inseamna ca te-ai alaturat milioanelor de pisici care au facut greseala de a lua in custodia lor creaturile acestea frustrate si suspecte.

Si se va intampla de nenumarate ori,pe parcursul asocierii tale cu umanii, sa te intrebi pentru ce te-aideranjat sa-i coplesesti tocmai pe ei cu gratia divina a prezentei tale.

Dar ce este atat de nemaipomenit la oameni? De ce nu ai ales drept companie una dintre milioanele de pisici existente? Cei mai mari filozofi-pisici ai nostri s-au luptat secole la rand sa raspunda la aceasta intrebare.

Dezlegarea este, totusi, foarte simpla: ei au degetul mare de la fiecare mana plasat opus fata de celelalte patru.

Acest lucru incredibil ii transforma pe umani in unelte formidabile pentru deschiderea usilor, desfacerea conservelor, schimbarea canalelor TV si a litierei, precum si pentru multe alte activitati, care, pentru noi, in ciuda avantajelor evidente pe care le posedam, sunt dificil de realizat.

Este adevarat ca cimpanzeii si urangutanii au si ei degetul mare al fiecarei maini opus celorlalte patru, dar nu sunt atat de usor de dresat ca umanii.

1.Cum si cand sa captezi atentia umanului tau?
Se intampla adesea ca umanul tau sa presupuna gresit ca are alte activitati mai importante de facut decat sa-si satisfaca necesitatile imediate. De exemplu, acorda prea multa atentie afacerilor,membrilor familiei sau chiar si somnului.

Cu toate ca acest lucru este extrem de neplacut, poti totusi sa rastorni situatia in favoarea ta:incapataneaza-te sa stai in calea umanului tau si sa miorlai insistent,exact in momentul in care el este foarte ocupat.

Sistemul acesta este garantat si-l va determina pe uman sa faca absolut tot ce-ti doresti tu, exact in secunda imediat urmatoare, doar ca sa scape de tine si de invartelile tale in jurul picioarelor lui. Nu degeaba adolescentii umani folosesc si ei exact acelasi procedeu.

Exista doua siretlicuri pentru a-l convinge pe umanul tau sa faca ce vrei tu.

  • Ocupa-te de hartii

Stationeaza pe hartia pe care umanul tau o are in fata; sansa este de partea ta, pentru ca el va presupune ca acel obiect derizoriu are mai mare importanta decat persoana ta.

Adesea, isi vor oferi o crocheta pentru a te determina sa te muti intr-o parte.

Impune-ti suprematia, in toate ocaziile ivite, asupra acestui derivat neinspirat al lemnului. Poti proceda in acelasi mod cu tastatura calculatorului, telecomanda televizorului sau a combinei audio, cheile de la autoturism si bebelusii.

  • Plimba-ti umanul la ore inedite

Momentul de aur al pisicii este cuprins intre 3.30 si 4.30 dimineata. Daca iti vei scoate la promenada labutele delicate pe fata adormita a umanului,in decursul perioadei mentionate anterior, vei avea sanse sporite ca acesta, intr-o faza de incoerenta, sa faca exact ce vrei tu. Vei fi chiar nevoita sa-ti scoti gherutele pentru a reusi sa atragi atentia dorita,dar acest lucru presupune sa scarmeni din cand in cand grifoarul, ca sa nu devii suspecta.

2. Pedepsirea umanului
Uneori, in ciuda eforturilor tale disperate, umanul se va opune cu incapatanare sa-ti faca pe plac. In situatia aceasta extrema, vei fi nevoita sa recurgi la pedepsirea fiintei neascultatoare. Modurile evidente de pedepsire, cum sunt zgarierea mobilei sau rontairea plantelor decorative, le poti pastra ca arme de rezerva - umanii nesofisticati ajung sa interpreteze gresit aceste activitati si, spre mirarea ta,vor incerca sa te disciplineze pe tine in loc sa se corijeze pe ei.

In schimbul acestor moduri de pedepsire brutala, iti propunem alternative subtile, inteligente, dar nu mai putin eficiente:
- foloseste litiera in timpul desfasurarii unei importante cine formale,unde este invitat seful umanului tau;
- uita-te insistent si dezaprobator la umanul tau in timp ce acesta incearca sa abordeze intr-un mod romantic o domnisoara sofisticata;
- urca-te pe combina audio si prefa-te ca treci printr-un acces provocat de un ghem de par;
- dupa ce umanul a facut imprudenta sa urmareasca un film horror, noaptea tarziu, ascunde-te in cuierul de pe hol, iar cand il vezi venind, sariin fata lui mieunand si sasaind agresiv;
- imediat ce umanul a adormit, asaza-te pe fata lui;

3.Rasplatirea umanului - Darul vizat trebuie sa mai fie, sau nu, inviata?
Lumea noastra se divide in doua atunci cand vine vorba de regulile bunelor maniere.

Unele pisici cred ca umanii prefera darurile care au incetat sa mai respire, in timp ce altele au constatat ca, din contra, acestia adora un canar sau un hamster care mai misca inca.

Acest lucru este pe deplin demonstrat de reactia umanilor atunci cand li se prezinta cadoul:ei sar in sus de parca s-ar juca si apuca imediat animalul daruit.

Dupa o mai adanca analiza psihologica a umanilor, noi va recomandam sa le daruiti animalele cu sange rece lipsite de viata (insecte mari,purici, capuse, serpisori, soparle si, ocazional, rame), iar pe cele cu sange cald sa le prezentati pe jumatate vii (canari, rozatoare mici,porumbeii vecinului etc.). Atunci cand vei vedea expresia de pe fata umanului tau vei sti ca a meritat efortul.

4.Cat timp ar trebui sa-ti pastrezi umanul?
Esti obligata sa-l suporti pe umanul tau numai pe durata unei singure vieti. Celelalte opt iti stau la dispozitie. Noi iti recomandam sa incerci sa convietuiesti cu mai multi umani; poate, totusi, gasesti unul cu care sa merite sa-ti petreci viata, cu toate ca aproape toti sunt la fel. La cete poti astepta din partea lor? Nu sunt decat niste biete fiinte umane!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod