Pisica, noul membru al familiei tale

Sosirea unei pisici in familia ta este comparabila cu adoptia unui copil. Practic, nu ai achizitionat o "proprietate". Pisica nu este doar un animal de companie, ea devine...
Sosirea unei pisici in familia ta este comparabila cu adoptia unui copil. Practic, nu ai achizitionat o "proprietate". Pisica nu este doar un animal de companie, ea devine membru al familiei, cu drepturi depline. Mica felina este foarte sensibila - este constienta atat de propria persoana, cat si de prezenta ta. Are, la fel ca si tine, temeri si dorinte - nu intotdeauna aceleasi cu ale tale, dar se va descurca de minune sa te convinga sa vezi lucrurile din punctul sau de vedere...

O pisica reprezinta o enigma incantatoare - un vanator singuratic care te trateaza cu o afectiune aroganta.
Lasa-te fermecata de gratia acestei feline si cedeaza in fata ei atunci cand ea decide ca este momentul perfect sa va "destrabalati" cu o exuberanta aproape irationala!...

Devotament asumat

Inainte de adoptarea unei pisici, accepta faptul ca mata jucausa va deveni un membru al familiei tale pentru toata viata sa. Bunastarea si starea sa de sanatate sunt in mainile tale si de tine depinde dezvoltarea sa ulterioara, precum si integrarea in noua sa familie.

Ai grija de pisicuta atunci cand ii este bine, dar mai ales atunci cand este deprimata, bolnava sau are o stare generala mai proasta.
Cu siguranta, mica ta prietena iti va fi recunoscatoare si iti va intoarce acest favor.

Cele necesare...

Mancare buna si apa proaspata. De fapt, nu te costa foarte mult sa ii oferi matei tale mancare speciala pentru pisici premium. Aceasta deoarece ii vei da mai putina hrana premium decat cea normala, folosita pana acum, iar prietena ta necuvantatoare va fi mult mai sanatoasa. Tu si pisica ta veti beneficia impreuna de pe urma acestei schimbari.

De asemenea, este de o importanta cruciala ca pisica sa aiba la discretie in bolul sau special apa proaspata, preferabil filtrata.

Ingrijire medicala. Este preferabil sa ai o relatie confortabila cu medicul veterinar si sa poti apela la sfatul lui oricand, in caz de nevoie.
Poti deveni tu insati ochii si urechile doctorului veterinar, invatand sa cunosti comportamentul normal al pisicii si facandu-i mici controale regulate, pentru a verifica daca starea sa de sanatate se afla in limite acceptabile.

Insa, extrem de important, nu te juca de-a doctorul! Daca ai cea mai mica suspiciune cu privire la starea de sanatate a matei tale, daca observi schimbari bruste in comportamentul sau in rutina pisicii, este cu siguranta cazul sa apelezi la medicul veterinar.

Litiera. Fara nici o scuza, aceasta trebuie sa scartaie de curatenie. Nu este nevoie sa folosesti produse de curatat cu mirosuri foarte puternice.
Locul de amplasare a litierei? Undeva retras, linistit si cat se poate de placut. La alegerea pisicutei tale...

Costuri

Ingrijirea unei pisici presupune si o implicare financiara din partea ta. Mancarea speciala, ingrijirea medicala, litiera, jucariile-sisal, cusca pentru transport, bolurile pentru apa si hrana, toate acestea inseamna bani si, sa fim sinceri, nu putini...
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Doraq pe 4 Ian 2009, 00:51
    raspuns

    Lidia : sper din tot sufletul sa se intoarca la tine . spera !

    0
    0

  • Lidia pe 19 Apr 2008, 09:25
    intrebare

    Pisica mea a plecat de acasa de doua saptamani. Credeti ca mai exista sansa sa se intoarca? Nu a lipsit de acasa niciodata atat de mult!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod