Pierderea unui câine poate fi la fel de dureroasă precum cea a unei persoane iubite

Dacă ai avut vreodată un animal de companie patruped, atunci știi că pierderea unui câine poate fi la fel de dureroasă precum cea a unei persoane iubite. Iată cum au ajuns specialiștii la această concluzie!

De ce poate fi pierderea unui câine la fel de dureroasă precum cea a unei persoane iubite


Câinele este de obicei mai mult un membru al familiei decât un animal de companie. Atunci când acel membru al familiei moare, poate fi dificil pentru mulți oameni să treacă mai departe. Câinii oferă dragoste necondiționată, lucru pe care mulți oameni nu îl fac. Sunt loiali și oferă sprijin emoțional. Nu contează cum îți pierzi câinele, dacă este implicat într-un accident sau dacă a trăit peste un deceniu și era foarte bătrân. Durerea tot există și este adesea intensă.

Unii oameni îți vor spune să treci peste moartea animalului tău pentru că era doar un câine. Dar câinele tău a însemnat pentru tine mai mult decât un animal de companie, de aceea cuvintele acestor oameni sunt dureroase.

De obicei, nimic din ceea ce îți spun prietenii tăi nu poate ușura pierderea unui animal de companie.
Cu toate acestea, există cercetări care indică faptul că procesul dureros după pierderea unui animal de companie este o experiență reală. Există posibilitatea să fii mai supărat din cauza pierderii animalului de companie decât din cauza pierderii unui membru de familie sau a unui prieten apropiat, deoarece petreci mai mult timp cu animalul tău de companie și se formează un atașament pe care numai animalul îl cunoaște.

Adesea creezi o legătură cu animalele de companie în același mod în care o faci cu alți oameni pe care îi întâlnești. Atunci când ești în preajma animalelor, sunt eliberați hormoni, care te fac să simți dragoste pentru câine. Curând, începi să simți o legătură cu câinele pe care probabil că nu ai putea să o simți cu alte persoane.

Atunci când ți-ai petrecut luni de zile și ani cu un câine sau cu un alt animal de companie, începi să te gândești la el mai mult ca la un membru al familiei decât ca la un animal.
Câinele tău este inclus în evenimentele familiei și în excursii. Te asiguri că este hrănit, fericit și că are un loc cald în care să poată dormi noaptea. Atunci când moare câinele tău, nu există o modalitate corectă de a-ți exprima durerea. Nu există nicio cale standard de a onora memoria câinelui tău. Când moare un membru al familiei, există o înmormântare și poți vorbi cu oamenii despre viața acelei persoane. În plus, multe companii oferă câteva zile de concediu pentru moartea unei persoane iubite.

Dar atunci când pierzi un animal de companie, există puțini oameni care să îți înțeleagă durerea cu adevărat. De obicei, acest lucru este posibil dacă și aceștia au un animal de companie.
După ce moare animalul tău de companie, este acceptabil să plângi, dar oamenii se așteaptă să treci peste ca și cum nu treci printr-un proces dureros. Nu primești câteva zile libere de la muncă pentru a plânge și nu poți anula evenimentele planificate, pentru că nimeni nu pare să înțeleagă. Trebuie să te comporți ca și cum ai fi bine, când ai pierdut de fapt o parte importantă a vieții tale.

Membrii apropiați ai familiei vor înțelege de obicei durerea pe care o simți, dar prietenii mai puțin apropiați și membrii familiei care nu știau ce impact a avut câinele asupra vieții tale nu vor înțelege de ce simți o durere atât de mare. Nu pierzi doar un animal de companie, ci și un partener și un membru al familiei care ți-a oferit mereu dragoste necondiționată.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod