Pesimist sau optimist? În ce categorie se încadrează căţelul tău?

Reprezentanţii rasei canine sunt consideraţi drept animale vesele şi fericite. Însă, ca şi oamenii, personalităţile acestora diferă. Un studiu recent a demonstrat că patrupedele pot fi şi

Reprezentanţii rasei canine sunt consideraţi drept animale vesele şi fericite. Însă, ca şi oamenii, personalităţile acestora diferă. Un studiu recent a demonstrat că patrupedele pot fi şi pesimiste, scrie dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la Universitatea Sydney din Australia au observat că anumiţi câini sunt mai pesimişti decât alţii, deoarece evită să îşi asume riscuri, anticipând producerea unor evenimente negative.

Câinii care au participat la studiu au ascultat înregistrări audio cu două tipuri de sunete, care le dezvăluiau că vor primi boluri cu apă sau boluri cu lapte.

Specialiştii au observat că animalele pesimiste nu reacţionau la sunetul pentru bolul cu lapte, sugerând astfel faptul că nu credeau că vor fi recompensaţi.

"Descoperirea, cu un grad ridicat de acurateţe, a personalităţii optimiste sau pesimiste a unui câine reprezintă un element de mare ajutor în contextul programelor de pregătire ale câinilor utilitari şi are, de asemenea, implicaţii importante asupra bunăstării animalelor în cauză", a declarat Melissa Starling, profesor la Facultatea de Ştiinţe Veterinare de la Universitatea Sydney.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod