Papagalii Eclectus, ideali pentru apartament

Sunt adesea admirati datorita frumusetii lor, dar si pentru ca sunt pasari adaptabile si sociabile. In general, sunt pasari tacute, care prefera mai degraba sa vorbeasca decat sa faca zgomot, de aceea pot locui, fara mari probleme, in apartament.
Sunt adesea admirati datorita frumusetii lor, dar si pentru ca sunt pasari adaptabile si sociabile. In general, sunt pasari tacute, care prefera mai degraba sa vorbeasca decat sa faca zgomot, de aceea pot locui, fara mari probleme, in apartament. Insa, daca se simt in pericol, pot deveni foarte galagioase.

Cum recunosti papagalii Eclectus? Femelele au un penaj viu colorat in albastru, rosu sau purpuriu, iar masculii au pene colorate in verde si ciocul galben-portocaliu. Spre deosebire de alte specii de papagali, femela Eclectus este cea care domina in cuplu si tot ea este cea care alege sau respinge partenerul.

Originari din Australia, papagalii Eclectus au o inaltime intre 30 si 40 cm, ajung pana la 500 g si pot trai pana la 30 de ani.

Papagalul Eclectus este unul dintre cele mai linistite pasari, sociabil, considerat un bun vorbitor, care poate invata sa si cante.


Potrivit site-ului Parrotparrot.com, papagalii Eclectus sunt clasati pe locul trei in ceea ce privesc abilitatile de a vorbi. Rivalizand cu papagalul African Grey si cel amazonian in claritatea vorbirii si sfera vocabularului, aceste pasari nu au doar capacitatea de a repeta multe cuvinte, ci si de a invata cantece intregi.

Unii masculi Eclectus au voci melodioase, in timp ce aproape toate femelele au cele mai seducatoare ciripituri, fiind adesea comparate cu solistele de opera.

Colivia


Alege una cat mai mare, pentru ca papagalul sau perechea ta de papagali Eclectus are nevoie de spatiu. Pentru ca ii place foarte mult sa "escaladeze", mai mult decat potrivita ar fi o colivie inalta.
Ii place foarte mult apa, asa ca poti sa ii pui colivia in aer liber chiar daca ploua...
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • arendasiu pe 24 Mai 2009, 13:53
    PAPAGALI

    buna,am si eu o nimfa de 4ani si este foarte dragalasa

    2
    0

  • condei_florin pe 8 Apr 2009, 10:38
    papagali

    am si eu 1 perus dar este tare sperios ciupeste nu stiu cum sa il fac sa devina mai prietenos

    0
    0

  • mirela1970 pe 4 Apr 2009, 17:03
    Papagali

    Am si eu 3 perusi galagiosi ...dar m-am obisnuit cu ei,,,,,,

    0
    0

  • sabinutza-andreea pe 31 Mar 2009, 22:21
    dragutz

    am 2 perusi akasa ... toata ziua vorbesc ..

    1
    0

  • marylin pe 31 Mar 2009, 22:16
    Papagalii Eclectus

    Superbi si deosebiti

    2
    0

  • mary_ayse pe 31 Mar 2009, 18:46
    super tare..

    am si eu un perus..imi plac ce pot spune,dar sunt cam neplacuti dimineata:))

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod