O nouă şansă pentru maidanezi: Îngrijiţi, dresaţi şi apoi adoptaţi

Aproximativ 80.000 de câini fără stăpân trăiesc încă în condiţii mizere pe străzile Bucureştiului. Şansa lor pentru o viaţă mai bună vine din partea unui centru deschis în urmă cu

Aproximativ 80.000 de câini fără stăpân trăiesc încă în condiţii mizere pe străzile Bucureştiului. Şansa lor pentru o viaţă mai bună vine din partea unui centru deschis în urmă cu câteva luni în apropiere de Giurgiu.

Dogtown, cel mai mare centru pentru maidanezi din România, aflat în comuna Uzunu, şi-a deschis sâmbătă porţile pentru copii şi adulţi, cei aproape 400 de câini fără stăpân fiind plimbaţi şi răsfăţaţi. Aici, câinii sănătoşi preluaţi din adăposturi sunt trataţi, vaccinaţi, sterilizaţi, li se implantează un microcip pentru indentificare, iar apoi sunt pregătiţi pentru viitoarea lor casă.

Sunt şi câini care primesc dresaj profesional: însoţire pentru nevăzători, terapie pentru copiii autişti sau identificare de substanţe toxice.

Sâmbătă, adăpostul a primit vizitatori dornici de a adopta unul dintre cei 400 de câini. Cei care iau un căţel acasă primesc şi ajutor: mâncare pentru o jumătate de lună şi sprijin medical gratuit după adopţie.

Dacă timpul sau spaţiul nu-ţi permite să iei acasă un animal, poţi ajuta devenind voluntar şi venind periodic la centru pentru câteva ore de joacă.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod