O nouă amânare: Legea câinilor fără stăpân, retrimisă la Comisia de administraţie a Camerei

Soarta câinilor fără stăpân nu a fost decisă nici azi. Deşi era programată pentru votul final, legea privind eutanasierea maidanezilor a fost retrimisă de Camera Deputaţilor la comisia de

Soarta câinilor fără stăpân nu a fost decisă nici azi. Deşi era programată pentru votul final, legea privind eutanasierea maidanezilor a fost retrimisă de Camera Deputaţilor la comisia de resort.

Propunerea ca proiectul de lege să fie votat prin vot secret nu a fost aprobată şi, după o pauză de consultări, liderii grupurilor parlamentare au căzut de acord să retrimită legea la comisia pentru administraţie.

Organizaţiile neguvernamentale au protestat în faţa Palatului Parlamentului pentru ca legea eutanasierii să nu fie votată.

Lor li s-a alăturat şi prinţesa Maja de Hohenzollern venită special din Spania pentru a susţine drepturile animalelor.

Legea prevede eutanasierea câinilor vagabonzi, după ce animalele vor fi reţinute în adăpost timp de 30 de zile. Soluţia propusă de asociaţiile care luptă pentru drepturile animalelor este sterilizarea câinilor şi apoi repunerea lor în teritoriu. De asemenea, obligarea stăpânilor care deţin animale de companie la înregistrarea şi sterilizezarea acestora, lucru care, potrivit acestora, ar duce la scăderea considerabilă a numărului câinilor abandondonaţi, dar şi a înmulţirii acestora.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod