Monica Davidescu, stăpâna câinilor fără stăpân

Animalele fără stăpân, animalele ucise pentru blană, animalele folosite în circuri sau păsările torturate pentru obţinerea pufului şi în general toate creaturile tratate cu cruzime sunt astăzi în atenţia întregii lumi, mai mult decât oricând. În fiecare an, pe 4 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Animalelor.
Animalele fără stăpân, animalele ucise pentru blană, animalele folosite în circuri sau păsările torturate pentru obţinerea pufului şi în general toate creaturile tratate cu cruzime sunt astăzi în atenţia întregii lumi, mai mult decât oricând. În fiecare an, pe 4 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Animalelor.
 
Peste tot în Europa, an de an, aproximativ 30 de milioane de nurci şi vulpi sunt crescute şi ucise cu brutalitate pentru obţinerea blănii naturale, folosită pentru îmbrăcăminte.  
 
"Suntem total împotriva uciderii animalelor pentru blană", spune Johanna Stadler, reprezentantă a Asociaţiei pentru protecţia animalelor Vier Pfoten. "În această toamnă, consumatorii ar trebui să fie foarte atenţi la articolele de îmbrăcăminte care 'ascund' blana naturală. De multe ori, consumatorii nu recunosc culorile vii şi aranjamentele pufoase ale unor haine destul de ieftine, comercializate în magazine unde nu te-ai aştepta să găseşti blană naturală. În cazul în care nu sunteţi sigur dacă produsul este din blană naturală sau artificială, verificaţi dacă la bază este piele sau stofă. Dacă este piele, blana este naturală", declară Stadler.
 
De asemenea, consumatorii pot fi induşi în eroare atunci când vine vorba de produse făcute din puf. Clienţii nu au nicio modalitate de a şti dacă penele provin de la păsări moarte sau dacă acestea au fost smulse cu cruzime, în timp ce erau încă în viaţă. Smulgerea penelor la păsările vii este ilegală în întreaga Europă, dar procesul continuă, în special în ţările din Europa de Est. Gâştele sunt supuse acestui proces dureros de până la patru ori pe an; puful ajunge în plăpumi şi jachete. Nu există nicio modalitate de a şti ce tip de pene conţin aceste produse, cu excepţia controalelor stricte ale tuturor producătorilor de pene.
 
"Opţiunile consumatorilor sunt extrem de importante în influenţarea produselor ce ajung pe piaţă. Prin urmare, este responsabilitatea fiecărui consumator de a se asigura că animalele nu suferă pentru nişte accesorii sau obiecte de îmbrăcăminte", spune Johanna Stadler.
 
Vedetele, atât de la noi, cât şi cele de peste ocean, militează tot mai mult pentru drepturile animalelor. Fie că realizează pictoriale sau strângeri de fonduri pentru animale, acestea îşi pun celebritatea în slujba animalelor.   
 

Monica Davidescu

 
Actriţa Monica Davidescu s-a oferit să doneze municipalităţii un teren de 6.5 hectare lângă Bucureşti, pentru construirea unui sanctuar al câinilor. Aici ar trebui să ajungă câinii fără stăpân care, în urma sterilizării, nu mai pot fi eliberaţi, fie că sunt bătrâni, bolnavi incurabil sau agresivi. Actriţa a mai organizat campanii de strângeri de fonduri pentru animale, dar şi seminarii pentru educarea elevilor în ceea ce priveşte drepturile animalelor.
 
Alături de personalităţi precum Irina Margareta Nistor, Gabriel Cotabiţă, Horia Brenciu, Carmen Tănase, Melania Medeleanu, Marius Vintilă şi Raluca Moianu, Monica Davidescu s-a implicat în lansarea unei cărţi dedicate animalelor. Fondurile obţinute în urma vânzărilor vor fi donate unei asociaţii pentru protecţia animalelor.

 

Paul McCartney

 
Paul McCartney şi prima sa soţie, Linda, au devenit vegetarieni în 1991, când au asociat ceea ce aveau în farfurie, la cină, cu unul dintre mieii pe care îi deţineau. Au pus apoi bazele unei companii producătoare de alimente vegetariene congelate. Împreună au sponsorizat diverse fundaţii pentru protecţia animalelor, inclusiv PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), una dintre cele mai active organizaţii. "Dacă abatoarele ar avea pereţi din sticlă, toată lumea ar fi vegetariană", au declarat la un moment dat Paul şi Linda.
 
McCartney şi-a continuat activitatea de militant al drepturilor animalelor şi alături de cea de-a doua soţie, Heather Mills, după decesul Lindei. Cei doi, care au divortat in 2008, au militat pentru interzicerea importului de blănuri de câini şi pisici în Uniunea Europeană.
 

Pink

 
Pink este cunoscută pentru atitudinea sa rebelă, dar când vine vorba de protecţia animalelor, artista parcă "ia foc". Recent, cântăreaţa le-a cerut fanilor săi să boicoteze magazinele care vând animale de companie. Pink a participat pe 19 septembrie la "Puppy Mill Awarness Day", un eveniment organizat pentru a promova campania "Adopt, Don't Shop" (Adoptă, nu cumpăra).
 
"Fabricile de animale sunt locuri îngrozitoare, murdare şi pline de cruzime, unde câinii nu văd niciodată lumina zilei, dorm în propriile fecale şi sunt înmulţiţi din nou şi din nou, pentru ca puii lor să fie vânduţi în magazinele cu animale de companie. Boicotaţi magazinele cu animale de companie!", a scris cântăreaţa pe Twitter.
 

Joaquin Phoenix

 
Într-un material video realizat de PETA, actorul Joaquin Phoenix vorbeşte despre produsele realizate din pielea animalelor exotice şi tratamentele crude la care sunt supuse aceste animale.

 
Actorul în vârstă de 35 de ani explică modul în care animalele sunt jupuite de vii pentru pielea lor.
 
"Orice lucru ai avea, făcut din pielea animalelor, poate fi făcut din orice alt material. Cu atât de multe alternative care nu implică cruzime asupra animalelor, nu mai avem scuze pentru a purta piele", a declarat actorul.

I-am intrebat pe fanii Eva.ro de pe Facebook ce parere au despre problema cainilor fara stapan si ce solutii considera ca ar exista. Iata ce ne-au raspuns:

"Castrare, crearea mai multor adăposturi, crearea anumitor beneficii pentru persoanele ce adoptă animale de pe stradă etc." - Emilia

"Este si asta intr-adevar o problema si nu chiar neglijabila. Eu as avea o propunere care sigur nu va fi pe placul tuturor: daca tot isi fac atatea probleme ce-ar fi sa ia fiecare (din cei care declara cu atata dezinvoltura ca iubesc animalele) in ingrijire cate 3-4 caini. Va spun eu ca nu-i chiar atat de simplu sa cresti un animal. Dar ca de obicei stim sa parlamentam... cu faptele stam putin mai diferit...." - Marian

"E mai usor sa omori decat sa-ti asumi responsabilitati, nu? Pai atunci hai sa omoram si batranii fara adapost si cersetorii de la colt de strada...ca deh, rad strainii de noi. Solutiile sunt altele,doar ca celor responsabili nu le pasa" - Andreea
 


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • UNU pe 23 Feb 2012, 17:41
    Corectitudine

    Celor ce sustin eutanasierea le-ar conveni ca oricine sa poata abandona animale pentru ca apoi altcineva sa le ucida. (Iar daca cineva vrea sa le salveze, n-are decat sa le ia acasa.) Din pacate, asta e o parere care ne reprezinta foarte bine pe noi romanii. Adica sa poata oricine sa faca tampenii si sa vina cativa putini sa plateasca pentru toti. De ce nu sustineti pedeapsa cu inchisoarea (nu cu amenda) pentru cei care tin animale si nu le sterilizeaza dar apoi le arunca puii? Sa va spun eu de ce? Din lasitate! Decat sa ne opunem unor oameni care arunca animale in strada, mai bine cerem sa fie omorati cainii, deoarece cainii nu mai au ce sa ne faca dupa aceea. Daca hotaram sa-i eutanasiem, inseamna ca ne dam OK-ul sa-i abandoneze cine vrea si sa-i omoare altcineva. Atunci va trebui sa omoram cainii mereu. De ce nu se iau masuri impotriva celor care abandoneaza cainii? Cine tine caini, de ce nu-i castreaza / sterilizeaza? Trebuie sa schimbam vorba CAINELE, CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI in alta noua: OMUL, CEL MAI MARE DUSMAN AL CAINELUI? Curtea Constitutionala are dreptate cand vorbeste de demnitatea umana. Suntem fiintele cele mai inteligente, dar cele mai josnice.

    0
    0

  • silva pe 14 Feb 2011, 10:59
    vorbim dar nu facem nimic !!!!

    Laudabila initiativa d.nei Davidescu,din pacate insa, cu terenul donat nu s-a facut nimic si nici nu se va face. Edilii capitalei si al celorlalte orase prefera sa ucida in numele civilizatiei. oamenii urla ca vor sau nu uciderea lor dar nimeni nu se gandeste la CAUZA acestei probleme. Au cazut cainii din cer ? sau noi "'oamenii"" i-am exploatat si cand s-au inmultit i-am aruncat pe strazi !!!!! AMENZILE PT> CEI CE NU_SI STERILIZEAZA ANIMALUL cei INADAPTABILI SUNT SINGURELE SOLUTII!!!!! Atata timp cat refuzam sa abordam cauza acestei probleme, NU SE VA REZOLVA NIMIC !!!!!

    1
    0

  • alina pe 30 Nov 2010, 11:31
    animalele sunt mai bune dacat oamenii

    este o lupta pierduta; pe palneta noastra rautatea e mai mare decata bunatatea; oricum animalele sunt mai bune decat oamenii; nimeni si nimic nu o sa ma faca sa imi schimb parerea.

    2
    0

  • roxana pe 5 Oct 2010, 12:03
    fiinte adorabil

    Felicitari!Ce bine ar fi daca ar exista mai multi oameni ca tine care au posibilitatea de a face mai mult decat sa trimita o suma modica pe luna la un catel adoptat la distanta

    1
    0

  • gaby pe 4 Oct 2010, 18:12
    cainii

    bravo monica :)

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod