Mircea Badea: "Omorârea câinilor este o imbecilitate"

Sterilizarea este soluţia problemei câinilor vagabonzi, este părerea realizatorului emisiunii "În gura presei". Deşi a fost atacat în mai multe rânduri de maidanezi, Mircea se declară drept un

Sterilizarea este soluţia problemei câinilor vagabonzi, este părerea realizatorului emisiunii "În gura presei". Deşi a fost atacat în mai multe rânduri de maidanezi, Mircea se declară drept un iubitor al animalelor şi consideră că uciderea în masă a acestor animale este o "imbecilitate".

Sincer, m-am bucurat că mai există oameni care cred că uciderea unei fiinţe (şi nu în scopul de a asigura hrana) este o barbarie. Cunosc persoane (nu foarte multe, ce-i drept) care au fost muşcate de câini şi totuşi nu le doresc moartea, nu le poartă pică.

Asta cred că este dovada de omenie şi asta face diferenţa dintre oameni şi animale.

Da, câinii aflaţi pe stradă reprezintă o problemă reală, însă nu este singura, nu? Aminteşte-ţi de cerşetorii de pe stradă. Şi ei sunt o problemă şi un pericol pentru ceilalţi. Uciderea lor este oare tot o posibilă soluţie? Poate nu este cel mai bun exemplu, însă această minunată ţară se confruntă cu probleme mai mari decât cea a câinilor vagabonzi.

Uciderea maidanezilor este poate cea mai simplă soluţie.

Însă continui să cred că nu este singura şi nici pe departe cea mai inteligentă sau morală. Cred că trebuie să dovedim că suntem fiinţe superioare, că dispunem de creier şi că-l folosim.

Nu trebuie să fii iubitor de câini sau animale pentru a acţiona corect.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod