Mic ghid de ingrijire a puilor de broaste testoase acvatice

Micile testoase trebuie tinute in apa de adancime moderata, cel putin catlatimea carapacei, astfel incat sa poata ajunge usor la suprafata. Trebuiesa incalziti apa si sa...
Micile testoase trebuie tinute in apa de adancime moderata, cel putin cat latimea carapacei, astfel incat sa poata ajunge usor la suprafata. Trebuie sa incalziti apa si sa o schimbati zilnic sau la 2-3 zile, daca aveti un filtru.

Unul dintre cele mai mici filtre, Fluval 1, necesita o adancime de minimum 5 cm a apei, pentru a functiona si a produce un curent semnificativ. Daca acesta este prea puternic, testoasa va inota in van impotriva curentului, epuizandu-se. Pentru a preintampina aceasta situatie, puteti incetini curentul de apa, prin plasarea unei pietre rotunde de rau sau a unei caramizi in mijlocul lui.
Astfel, acestea vor putea fi folosite si ca loc de odihna pentru micile broscute. O alta varianta este sa inclinati usor acvariul, pentru a obtine o portiune de apa mai adanca in zona filtrului si o alta destinata odihnei testoaselor. Daca temperatura din camera este scazuta, va recomandam sa acoperiti partial acvariul, pentru a pastra o temperatura mai ridicata. Nu lasati insa sa se acumuleze condensul, lipsa unei ventilatii corespunzatoare fiind nociva pentru testoasa!

Asigurarea conditiilor de mediu
Apa si aerul din acvariu trebuie sa atinga o temperatura de 29 - 30:C, aceste conditii termice prelungind viata micilor testoase.
In general, lampa incandescenta plasata deasupra acvariului va mentine ridicata si temperatura apei, mai ales daca exista si o piatra in apa. Pentru a mentine aceste conditii de mediu, va recomandam sa utilizati un termometru de acvariu ce poate fi procurat din magazinele de specialitate.

Alimentatia
Puii de testoase sunt carnivori, insa si legumele sau vegetalele sunt recomandate pentru o dieta echilibrata. Lasati-le sa pluteasca pe apa, de unde micile broscute le vor pescui dupa pofta lor. O alimentatie completa se realizeaza, insa, cu ajutorul hranei preambalate (Tetra Repto Min, Gammarus etc.), care trebuie distribuita in cantitati moderate, o data sau de doua ori pe zi.
Atentie: nu le supraalimentati! Orice exces in greutate cauzeaza o dezvoltare excesiva ce poate duce la deformarea carapacei.

Probleme de sanatate
In libertate, puii de testoase au o speranta de viata foarte mica, aproximativ 1%. Cu toate ca, in captivitate, aceasta creste semnificativ, nu va asteptati ca toate exemplarele sa supravietuiasca. In cazul unei afectiuni, este foarte dificil sa tratati o testoasa mica deoarece, de obicei, boala progreseaza repede si animalul moare inainte de a se putea lua vreo masura. Asa incat, va recomandam sa achizitionati mai multe broscute.
Din pacate, nu va putem da prea multe indicatii, altele decat acelea de a oferi un habitat corespunzator (incalzit) si ferit de agitatie. Daca vreuna dintre broscute se raneste, ea trebuie dusa la veterinar de urgenta, unde i se va aplica un tratament similar adultilor.
 

Comentariile 151-172 din 172

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • calin pe 17 Apr 2009, 18:40
    broscuta

    Am 2 broscute,Fast si Fifi,si nu mananca dar e ceva normal.......nu este asa?

    3
    1

  • danna pe 15 Apr 2009, 08:17
    broscutza mea.......

    am si io o broscutza...........am gasit-o .............dupa cum m-am informat de pe net este o cistuda (emys orbicularis) i-am cumparat peste alb si il mananca desi mananca numai noapte ...........dar ce nu inteleg dc cand o pun in apa adanca(cam 8 cm) se agita de zici ca se ineaca cn ma poate ajuta????plzzz........imi place ff mult si nu vreau sa o pierd;;)

    1
    2

  • Biby pe 10 Apr 2009, 22:00
    broscutze

    am si yo o broscuta si are carapacea fooooooaaaarteee moale nu mai stiu ce sa ma fac

    3
    2

  • cryssy_vampire pe 30 Mar 2009, 14:49
    Alte intrebari

    daca vreti sami puneti alte intrebari aidiul meu este cryssy_vampire

    2
    2

  • cryssy_vampire pe 30 Mar 2009, 14:47
    Raspunsuri

    Buna sunt cryssy am 14 ani si am 2 broscute de apa daca va intrebati la cat timp se curata acvariul va raspun : acvariul se curata la 3 zile . cea mai buna mancare este Sera Raffy Babbby Gran pentru broscute mici pentru cele mari : varza morcovi taiati si alte legume!

    0
    0

  • ruxandra pe 26 Feb 2009, 21:46
    cine vrea o broasca??????

    broasca mea are 4 ani si ii ff cuminte unde o pui acolo sta dar eu din pacate nu o mai pot tine

    2
    0

  • myssel pe 28 Ian 2009, 13:08
    despre broaste testoase

    am 2broscute de apa si mar interesa ce legume manca si de cate ori pe zi sa le dau de mancare

    0
    0

  • celaanirol pe 17 Ian 2009, 10:23
    broscuta testoasa de florida

    am o broscuta de 1 an si cred ca e bolnavioara sta cu gura deschisa si scoate niste sunete ceva de genul unui mieunat scartait daca ma poate ajuta cineva pls msg celaanirol@yahoo.com

    0
    0

  • Andreea pe 2 Ian 2009, 21:15
    broscuta mea testoasa

    Buna!am o broasca testoasa de cateva luni.de cate ori ma intorc acasa nu mai este in bolu ei , mereu ii cumpar un bol mai mare mai inalt sta cateva saptamani si iarasi incepe la obicei , sora mea pretinde ca se urca pe incalzitor , am incercat toate posibilitatile de a pune incalzitoru si tot iese!ce sa mai fac?imi dati soluti va rog?

    1
    0

  • broschi pe 27 Dec 2008, 14:52
    nu stiu cat sa-i dau de mancare broscutei

    am si eu o broscuta nu stiu ce varsta are dar e mica si nu stiu cat sa-i dau de mancare. ma ajuta cineva? am niste raci uscati de la gammarus,asta-i dau sa manince

    1
    0

  • roxy pe 30 Nov 2008, 10:38
    broasca mea!!

    am o broasca si nu mananca si nu deschide ochi si sta mai tot timpul pe piatra pusa in acvariu nush ce sa fac pt ca are si o prietena dea mea o broasca testoasa si mananca e ca o broasca obisnuita

    1
    0

  • teodora pe 22 Nov 2008, 10:41
    broscuta mea

    am si eu o broacuta testoasa de vreo 3 ani

    1
    0

  • david pe 8 Nov 2008, 12:20
    testoasa

    am si eu o broascuta testoasa de vreo 2 sapt da nu mananca ca sa ii fac....?

    0
    1

  • dominic pe 2 Sep 2008, 19:59
    broaste testoase

    ajutor!!!!!!!! nu le pot opri din crestere

    0
    1

  • natali pe 17 Mai 2008, 21:35
    testoasa

    am o broscuta de 2 luni si ceva, de citeva zile cind o scot din apa incepe sa deschida gurita de parca s-ar inadusi,iar pe carapace i-a aparut o pata neagra,oare ce e?

    1
    1

  • dani pe 13 Mai 2008, 21:18
    2 intr-unul ??

    am si eu o broscuta de 2 ani si as vrea sa mai imi iau una oare le pot tine in acelasi acvariu chiar daca sunt de varste diferite ??

    2
    0

  • nety pe 12 Mai 2008, 12:10
    broscuta mea

    am o broscuta si este bolnava.nu stiu ce sa ii fac?

    0
    1

  • alexandra pe 22 Apr 2008, 20:50
    broscutza

    am si eu o broscutza d apa d vreo 3 ani si cateodata observ cum pe sub carapace se afla ca un fel d balon negru.....si nu sunt fecale pt k dak ma apropii d ea se sperie si acel balon se retrage inauntru....nu stiu dak esti femela sau mascul si mi frik sa nu aibe vreo boala sau poate e ceva normal....i don't know:|

    1
    0

  • broascuta testoasa pe 6 Apr 2008, 19:49
    broscutza

    osa imi iau 2broscute si acum inv cum se cresc

    0
    1

  • doina paun pe 1 Apr 2008, 08:29
    broscutza

    am gasit o broscuta testoasa ................. nu stiu nimic despre ea!!!!!!!!!!! nu stiu cum s-o ingrijesc ..... imi este atat de mila ...............:((((

    1
    0

  • laura pe 23 Mar 2008, 18:13
    broaste testoase

    am si eu 2 broscute testoate de apa dar una prefera sa stea mai mult pe uscat...credeti ca are ceva??

    2
    0

  • shakira pe 18 Mar 2008, 15:53
    broaste testoase

    salut !!am si eu o broscuta testoasa care a inceput sa-mi deschida gura si a inceput sa imi fie frica de ea. ajuta-ma!!!!!!!!!!!

    2
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod