Mic ghid de ingrijire a puilor de broaste testoase acvatice

Micile testoase trebuie tinute in apa de adancime moderata, cel putin catlatimea carapacei, astfel incat sa poata ajunge usor la suprafata. Trebuiesa incalziti apa si sa...
Micile testoase trebuie tinute in apa de adancime moderata, cel putin cat latimea carapacei, astfel incat sa poata ajunge usor la suprafata. Trebuie sa incalziti apa si sa o schimbati zilnic sau la 2-3 zile, daca aveti un filtru.

Unul dintre cele mai mici filtre, Fluval 1, necesita o adancime de minimum 5 cm a apei, pentru a functiona si a produce un curent semnificativ. Daca acesta este prea puternic, testoasa va inota in van impotriva curentului, epuizandu-se. Pentru a preintampina aceasta situatie, puteti incetini curentul de apa, prin plasarea unei pietre rotunde de rau sau a unei caramizi in mijlocul lui.
Astfel, acestea vor putea fi folosite si ca loc de odihna pentru micile broscute. O alta varianta este sa inclinati usor acvariul, pentru a obtine o portiune de apa mai adanca in zona filtrului si o alta destinata odihnei testoaselor. Daca temperatura din camera este scazuta, va recomandam sa acoperiti partial acvariul, pentru a pastra o temperatura mai ridicata. Nu lasati insa sa se acumuleze condensul, lipsa unei ventilatii corespunzatoare fiind nociva pentru testoasa!

Asigurarea conditiilor de mediu
Apa si aerul din acvariu trebuie sa atinga o temperatura de 29 - 30:C, aceste conditii termice prelungind viata micilor testoase.
In general, lampa incandescenta plasata deasupra acvariului va mentine ridicata si temperatura apei, mai ales daca exista si o piatra in apa. Pentru a mentine aceste conditii de mediu, va recomandam sa utilizati un termometru de acvariu ce poate fi procurat din magazinele de specialitate.

Alimentatia
Puii de testoase sunt carnivori, insa si legumele sau vegetalele sunt recomandate pentru o dieta echilibrata. Lasati-le sa pluteasca pe apa, de unde micile broscute le vor pescui dupa pofta lor. O alimentatie completa se realizeaza, insa, cu ajutorul hranei preambalate (Tetra Repto Min, Gammarus etc.), care trebuie distribuita in cantitati moderate, o data sau de doua ori pe zi.
Atentie: nu le supraalimentati! Orice exces in greutate cauzeaza o dezvoltare excesiva ce poate duce la deformarea carapacei.

Probleme de sanatate
In libertate, puii de testoase au o speranta de viata foarte mica, aproximativ 1%. Cu toate ca, in captivitate, aceasta creste semnificativ, nu va asteptati ca toate exemplarele sa supravietuiasca. In cazul unei afectiuni, este foarte dificil sa tratati o testoasa mica deoarece, de obicei, boala progreseaza repede si animalul moare inainte de a se putea lua vreo masura. Asa incat, va recomandam sa achizitionati mai multe broscute.
Din pacate, nu va putem da prea multe indicatii, altele decat acelea de a oferi un habitat corespunzator (incalzit) si ferit de agitatie. Daca vreuna dintre broscute se raneste, ea trebuie dusa la veterinar de urgenta, unde i se va aplica un tratament similar adultilor.
 

Comentariile 51-100 din 172

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Small pe 18 Nov 2013, 09:26
    broscuta testoasa de apa

    Am si eu nevoie de un sfat.Broscuta mea hiberneaza,iar eu am mutat-o zilele astea intr-un alt oras..si am supus-o stresului.Acum este agitata si in apa tina gura cascata.(apa este cu cateva grade mai rece ca de obicei ).astept urgent un raspuns.multumesc

    15
    4

  • Manu pe 16 Nov 2013, 17:17
    Raspuns

    Filtru ca filtru dar FOARTE important e sa cumparati incalzitor cu termostat si sa il setati pe 29-30 C. Broscuta mea era tare amarata si dormea si nu manca, dar de cand am incalzitorul si-a dublat marimea, e vesela, mananca - e o adevarata placere! nu e mult un incalzitor si eu zic ca se merita (aproximativ 40 lei)

    8
    1

  • smaranda pe 11 Nov 2013, 15:59
    raspuns catre ioana

    ioana,daca broscuta ta nu mananca si doarme mult,inseamna ca se pregateste de hibernare. daca vrei sa ma cauti pentru mai multe informatii,suna-ma la nr de telefon 0752750337

    7
    3

  • ioana pe 11 Nov 2013, 15:52
    broscuta care nu mananca si doarme prea mult

    Ce ma fac? Am achizitionat o broscuta acum 3 zile si nu am mancat de loc. In plus,doarme foarte mult. Dar filtru trebuie neaparat sau trebuie ca apa sa fie calda?? Ajutati-ma sa descopar lumea animalelor...

    6
    4

  • ALISA pe 11 Oct 2013, 20:54
    broscuta jucausa

    e bine sa o scoti pe uscat sa te joci cu ea? ii plac sa se plimb prin pat

    11
    3

  • Alexandra pe 20 Sep 2013, 12:41
    Va pot ajuta

    Hei si eu am 2 broscute ca si in poze de la inceputu paginii. cand le-am cumparat am primit emialul veterinarului vi-l dau EMAIL: marius.ilie@fmvt.ro si nu mint daca vreti sa aveti broscute bolnave n-aveti de cat dar spun ADEVARU !!!!!!!!

    6
    5

  • klaudiu pe 13 Sep 2013, 21:56
    broscuta care nu mananca

    salut 1 de circa 4 saptamani am cumparat o broasca testoasa de apa si de aproximativ 1 saptamana nu mananca ce sai fac si mancare totpe fundul acvariului ramane ?!! 2 nu am nici filtru si nici incalzitor da ias putea face o improvizatie daca trebuie la partea cu incalzitorul da nu stiu daca trenuie neaparat 3 cum imi pot da seama daca este mascul sau femela? asta vreau sa stiu neaparat

    5
    6

  • Alana pe 1 Sep 2013, 18:23
    !!!

    Diana, broasca ta mananca! Ea mananca noaptea! Sau,... doar amea face asa... Dar iti dau un pont: Duoa ce schimbi apa dai putin de mancare, si las-o-n pace! Uita-te la ea daca vrei sa o vezi cum mananca, dar nu trebuie sa-i atragi atentia cand mananca! Daca te observa, nu o sa mai vezi! Fa in asa Fel incat sa nu te vada! doar tu s-o vezi!

    7
    3

  • diana pe 26 Aug 2013, 18:39
    nu mai mananca deloc

    eu am o broscuta testoasa de 2 saptamani cand am luat-o a mancat dar dupa 5 zile a vomitat si nu mai manaca deloc, e active si nu pare a fi bolnava insa I-am schimbat si mancarea si tot nu mananca!!CE SA I FAC??

    3
    5

  • roxana pe 21 Iul 2013, 22:06
    broscute cu tample galbene

    am doua broscute cu tample galbene si una nu mananca e apatica sta numai an carapace si nu creste deloc ma puteti ajuta cu sfaturi si andrumari pentru a o vindeca va rog

    9
    3

  • Alana pe 15 Iul 2013, 18:10
    Cum ma descurc noaptea?

    Noaptea, pbroastele pot iesi din ,,HABITAT"? Daca da, cum pot sa le opresc? In curan, voi avea si eu broaste, si vreau sa fiu pregatita! Am HABITATUL, dar are peretii mici, si am masurat broastele testoare, si pot iesi de acolo! In plus, stiti chiestia aia, pe care se urca testoasele, can nu vor sa inoate, nu? Ei bine, chestia aia este construita car la perete, si pot evada, cand nu sunt acasa sau noaptea. AJUTOR!

    7
    4

  • Ionut pe 5 Iul 2013, 22:40
    Broasca mea

    azi tata a gasit o broasca testoasa de apa pe camp in apropiera unu canal! a adus-o acasa si nustiu ce sai dau de mancare,maputeti ajuta?

    7
    2

  • sarah pe 8 Apr 2013, 18:50
    testoasa

    nu stiu cum sa deosebesc o fata de un baiat !! Am o broasca testoasa mica de apa si nu stiu ce e!!!! AJUTATIMA!!!

    26
    3

  • mihai pe 4 Apr 2013, 19:12
    oare se agita?

    am o testoasa de 7 luni si este mascul .ma intreb de ce , fuge si inoata prin apa . este bolnava sau ce, nu-nteleg?sau poate este normal asa.

    8
    12

  • adi pe 23 Mar 2013, 11:06
    mi-am pierdut broasca

    ajutor mi-am pierdut borasca si am cautat-o peste tot sub pat pe birou in plapuma peste tot dar nam gasit-o ce sa fac?

    20
    9

  • recedelia pe 27 Feb 2013, 21:58
    buna

    buna...acum cateva zile mi-am luat si eu o micutz testoasa..ea este de culoare verde ma gandesc ca este de apa nu stiu exact dar as avea o intrebare nu am filtru si nici incalzitor trebuiesc neaparat aceste lucruri??am un vas de plastic rotund cu insulita nu este foarte mare pt ca si broscuta mea este micutza.m-ati putea ajuta cu niste sfaturi??multumesc

    12
    4

  • deeadutzzi pe 15 Feb 2013, 21:52
    Broscutele:foamea,moartea,greutatea si cresterea excesiva

    Eu am avut la inceput o testoasa de vreo 11 ani iar pe rand au venit inca trei.Am avut trei mari si una mica.Pe 4 februarie 2010 mi-a murit testoasa cea mai mica care avea 5 luni .Am fost foarte trista atunci pentru ca am pierdut un pui de testoasa pentru ca el a fost primul.Dupa ce am scapat de celelate doua broaste testoase mari mi-am cumparat inca una mica care a murit dupa 4 luni.Dupa cati-va ani mi-a murit prima broasca.Ea a murit vara trecuta ,ea mi-a fost cea mai draga.Dar in 2012 mi-am cumparat doua testoase pentru ca stiam ca o sa moara de singuratate.Una dintre broscute doarme si nici nu are pofta de mancare.Ce sa fac?

    7
    2

  • Mocanu Elena pe 9 Feb 2013, 21:22
    Nu stiu ce este .....

    Broscutza mea are cam o luna si tot nu stiu ce este si ce nume sa ii pun..... cum fac arata asa asta este ea http://www.facebook.com/photo.php?fbid=564704676875214&set=a.491043207574695.119577.491039244241758&type=3&theater Si cum vad ce este specialistii mi-au spus ca dupa carapace si nu stiu daca aia de sus sau jos si cum imi dau seama ♥♥ Pls raspunde-ti repede

    8
    2

  • broscutza pe 6 Feb 2013, 20:02
    BROASTE CARE NU MANANCA!

    pt cei care au intrebat de ce broasca lor nu mananca : -puteti sa le puneti apa calda si ceva care sa lumineze bazinul/acvariul/etc. -in primele zile va fi mai timida si probabil nu va manca deoarece ea trebuie sa se obisnuiasca cu prezenta si vocea ta -daca continua sa stea ascunsa in carapace si nu mananca s-ar putea sa fie bolnava :( -PS: broastele testoase traiesc fara mancare cam 2-3 saptamani(pe a mea am pierdut-o si am gasit-o dupa o luna) din fericire e bine ATENTIE! apa broastelor trebuie sa fie suficient de adanci pt ca ele sa isi poata scufunda capul si sa inghita hrana -o hrana echilibrata pentru testoasele de apa ar trebui sa contina 3/4 carne si 1/4 materie vegetala. -carnea (peste, vita sau pui) trebuie maruntita sau taiata fasii subtiri, in asa fel incat testoasa sa o poata inghiti legumele (rosii, salata, spanac etc.) se toaca marunt.

    5
    1

  • pastapac pe 14 Ian 2013, 19:47
    Broscute

    Pentru toti cei care se plang ca broscutele nu mananca: nici broscuta mea nu manca la inceput,asa ca am intrebat un specialist care mi-a spus ca este din cauza temperaturii acvariului. Intradevar cand am pus-o in apa calda i-a venit imediat pofta de mancare.

    4
    4

  • Alex pe 12 Ian 2013, 11:25
    am o intrebare

    Trebe sa fie apa mica daca am un acvariu care se pot urca cele doua broscute ale mele si pot respira de acolo

    5
    1

  • tyna pe 13 Nov 2012, 19:55
    broscute

    am o broscuta mica de o sapt nu mananca nimic....nici gamberi nici mancare speciala pt broscute mici ...ce poate sa aiba

    7
    6

  • ubithathaa pe 14 Oct 2012, 13:06
    broscutzaa

    sora mea ce/a mica are 6 ani si acum 4 luni,a primit de ziua ai e broasca testoasa foarte micutzaa..de 2 zile nu mai vrea sa manance nimik..crede/ti ca incalzitorul si filtrul este atat de important??...crede/ti ca se aproprie sa moara??..raspunsuri urgente va roooog!!

    11
    1

  • corina pe 9 Oct 2012, 17:42
    broscuta tample rosii

    pentru criss cum am mai spus am 3 broscute (daca le mai pot spune asa:))) de 10 ani defapt una am primit-o cand avea ea 2 ani deci acum are 12 ani si este femela,inca un mascul care are 10 ani si ulterior in lacul meu a mai aparut un mascul tot cu tample rosii asta se intampla acum 3 ani in varsta acum de 8 ani.Primii 3 ani au stat in acvariu permanent cele 2 pe care le aveam dar am observat ca seara de ex. in perioada de toamna iarna devin foarte agitati de parca ar vrea afara am mers la doctor si mi a spus ca e normal organismul lor simte normal ca reactie intrarea in hibernare dar la mine avand conditii optime le debusolam poate temperatura era prea mare si se agita rauuu.In urmatorii ani am inceput hibernarea cu ele si le a mers foarte bine asta insemnand ca din noiembrie pana in martie intrau la beci intr un lighean mare cu apa de o palma pietre si nisip si temperatura ideala este de 7 grade timp in care nu manaca nimik doar dorm.Acum raspunsul pe care criss il asteapta este ca de 3 ani mi am facut lac in curte si ele stau bine mersi din Aprilie pana in Noiembrie acolo impreuna cu pestii si scoicile pe care le am .Sunt foarte sanatoase si fericite dimensiunea femelei ca sa va dati seama cat de mari sunt este cat o farfurie plata diametru de 17 cm.Ca sa deosebiti femele de masculi trebuie sa va uitati la labute daca au unghii lungi sunt masculi si cu acele unghii fac ritualul de imperechere binenteles si femelele au unghiute dar scurte si degetele mai legate prin pielita asa ca la ratuste.:) mai revin cu info daca aveti intrebari nu ezitati:))

    9
    3

  • corina pe 9 Oct 2012, 16:35
    informatii

    eu am 3 broscute cu tample rosii de 10 ani si sper ca cunostintele mele (pt ca am citit foarte multe carti) sa va fie de folos. In primul rand vad ca majoritatea aveti broscute de acvariu deci: -apa trebuie schimbata cam la 1 saptamana in cazul in care acvariul este corespunzator marimi broscutei. -cand schimbati apa nu o schimbati 100%.Lasati 20% dim apa anterioara peste care o turnati pe cea proaspata . -in principiu aveti nevoie de un filtru care sa miste si sa curete permanent apa in acvariu -nu amestecati in acvariu broaste testoare de mai multe rase (nu este recomandat in principiu nu se inteleg) Docamdata atat dar revin mai tarziu cu mai multe informatii daca aveti intrebari puneti le poate va pot ajuta.:)

    6
    3

  • mihai pe 14 Sep 2012, 10:52
    alegerea broscutei

    vreau sa imi cumpar o broasca testoasa de Florida.Cum pot sa imi dau seama daca este sanatoasa din magazin?

    4
    3

  • denisa pe 28 Aug 2012, 12:33
    alimentatie

    ce fel de carme sa-i dau broastei ? e foarte mica si o am doar de 4 zile. am mai avut o broasca care a murit de lo o ciuperca. avea ochii unflati si nu manca iar veterinarul a zis ca hiberneaza. e adevarat?????????

    9
    1

  • aptheo pe 1 Aug 2012, 10:51
    se sperie

    ce pot face pentru a nu mai fi speriata?

    8
    5

  • mariana pe 24 Iul 2012, 14:25
    broscuta florida

    am o broscuta de vreo 9 10luni dar nu mai mananca...doarme si atat....sau se agita foarte tare in apa..ce se intampla...ce trebuie sa ii fac??? va rog ajutati-ma.

    16
    2

  • cristina pe 9 Iul 2012, 09:00
    AJUTOR

    vreau sa stiu si eu cum se ingrijeste o broscuya de florida si daca traiese singura.va rog frumos

    14
    6

  • cristina pe 9 Iul 2012, 08:57
    ??????????????

    am si eu o broscuta de florida si nu prea stiu cum sa o ingrijesc ma puteti ajuta?va rog.

    7
    6

  • vlad pe 24 Iun 2012, 13:33
    Testoasa mea nu manaca

    am 3 testoase toate mancau si inca mananca inafara de una care nu mananca asa prea mult si nu prea se misca doarme mult am nev de ajutor

    9
    0

  • andreea pe 17 Iun 2012, 14:17
    acvariu

    Acvariul trebuie sa fie mare pentru ca broscuta trebuie sa inoate.Puneti in acvariu pe margini pietre mari sau mici.

    8
    0

  • robert pe 9 Mai 2012, 18:53
    ingrijirea testoaselor

    Foarte folositor, dar am cateva intrebari: ce fel de vegetale sa ii dau; cum trebuie pregatita carnea( cruda, fiarta, prajita,etc.); cum imi dau seama ce rasa e ??? Are pe fiecare placa din carapace cateva semicercuri galbene si un punct in centrul fiecarei placa. ea este de vreo 3-4 cm si pe cap, picioare si coada are niste dungi galbene si tamplele tot galbene, iar ea este un verde inchis.

    7
    6

  • Screzi pe 25 Apr 2012, 14:54
    tortuga japonesa

    si mai am o intrebare . La ce varsta fac femelele oua si cate si cum pot sa le amenajez pentru a putea iesi pui din acele oua ? Va rog raspundeti.

    6
    7

  • Screzi pe 25 Apr 2012, 14:52
    tortuga japonesa

    am si eu o tortuga japonesa si nu stiu ce e mscul/femela va rog sa ma ajutati . Am auzit k masculu are ghiare mai lungi decat femela si ca are o adancitura pe burta iar femela are coada mai mica decat masculu si burta mai umflata e adevarat ? Va rog raspundeti .

    8
    6

  • Screzi pe 25 Apr 2012, 14:51
    tortuga japonesa

    am si eu o tortuga japonesa si nu stiu ce e mscul/femela va rog sa ma ajutati . Am auzit k masculu are ghiare mai lungi decat femela si ca are o adancitura pe burta iar femela are coada mai mica decat masculu si burta mai umflata e adevarat ? Va rog raspundeti .

    3
    1

  • caradeanu felicia pe 13 Apr 2012, 14:16
    broscuta mea

    buna ziua ma numesc felicia am 10ani si sunt din giurgiu am doua broscuta la cere una sta mai mult pe uscat,nu mananca si nu deschide ochii dar se mai misca asa rare ori ce sa fac ca sa revina cum era????

    13
    1

  • andy pe 25 Feb 2012, 10:47
    broscuta lui ioana

    ioana la broscuta, ea este foarte plictisita tu trebuie sa ii mai cumperi inca una ca sa se joace sau poate e in hibernare.

    5
    3

  • danielfilipan pe 19 Ian 2012, 13:47
    broasca mea este este foarte scumpa!!!!!

    e mica are cativa centrimetri e mai mica decat un telefon este foarte activa ii place numai in apa.stiati ca o broasca poate trai fara apa si fara 400de ani si fara mancare 14 zile?????????

    2
    3

  • andrada pe 4 Ian 2012, 23:00
    oare care e rasa ?

    EU STIU APROAPE TOT DESPRE TESTOASE DAR NU IMI POD DA SEAMA CE RASE SUNT !!! P[AI UNA ARE TAMPLE GALBENE IAR CEALALTA ARE TAMPLE VERZI FOARTE DESGHISE .dACA STITI RASA IMI PUTETI SPUNE CATI CM POATE CRESTE FIECARE ????VA MULTUMESC F.MULT !!!!!

    3
    4

  • ANDRADA pe 4 Ian 2012, 22:50
    informatii pt cei spe interesati de sanatatea brosctelor lor

    Eu am 2pui de testoasa si in principal le-am descoperit sexul dupa carapacea de pe burtica ,care e dreapta sau umflata la femele si adancita la masculi .Oricum sexul nu se recunoste la o varsta frageda ,asa ca daca ati descoperit ca testoasa pa nume Zuza e defapt Zuzu sau invers ,nu e nici o suparare !!!Am mai auzit intrebari de genul "De ce s-a imbolnavit ,oare de la apa rece ?"Si raspunsul :bineteles ca de la apa rece !!!APA TREBUIE SA AIBA TEMPERATURA CONSTANTA DE 26-30 GRADE !!!!Temperatura prea scazuta sau prea ridicata poate aduce la decesul broscutelor !!Cum mentinem apa calda ?Simplu ,cu un incalzitor special care nu costa mult !!!Apropo ,din cauza apei reci si murdare broscutele fac conjunctivita care e letala pt ele ,nu din cauza infectiei ci din cauza infometarii deoarece ele nu vad sa manance .Boala dureaza 3 sapt .asa ca in cazul in care broscutza dv are de-aface cu ea ar trebui sa incercati sa-i dati fortat !!! Din dulapiorul testoasei nu ar trebui sa lipseasca :Tartafort (niste picaturi pt carapace ),Rptisafe(picaturi de pus in apa ), vitamina A(pt afectiunile oculare ),dischete demacheante (pt intinderea cremelor ). Testoasele pot fi omnivore ,carnivore sau erbivore .Ele mananca :bucatele de ficat,inima ,rinchi ,de vita uscate ,hamsie alba uscata ,creveti uscati si gammarus (viermisori).Acestea trebuie maruntite cat mai bine bt ca testoaselor sa le fie usor s le ingitit .Sper ca sfaturile mele sa va fie de ajutor tuturor !!!!!!!!!!! albu andrada am 10 ani !!!

    8
    2

  • Deeutza pe 30 Dec 2011, 11:54
    Ajutor!

    EU am 2 pui de broaste testoase si nush cum sa am grija de ele, alt subiect de ajutor....? pentru Vici asi recomanda sa se duca in locul de unde a luat broasca adik pet shop-ul alcela si sa intrebe ce si cum se intampla cu broscuta lui:d

    9
    2

  • Boar Catalina pe 18 Dec 2011, 14:10
    despre broscute

    Salut! Am o broscuta de 4 luni si nu stiu sigur ce fel de apa sa-i pun in acvariu.Trebuie sa fie apa fiarta de la robinet si racita la temp camerei , apa de izvor sau este buna si apa de la robinet? In legatura cu temp apei, cum as putea sa-i mentin temp apei constanta, ca sa nu-i fie rece?Nu am filtru si am un acvariu mic.Ma puteti ajuta? Multumesc anticipat!!

    6
    6

  • Gabriel pe 23 Nov 2011, 18:13
    Conjunctivita

    Broscutele acestea sunt predispuse cand sunt mici sa faca conjunctivita. A mea a facut. L-i se umfla ochii si le curge putin puroi. Ideea e ca se vindeca. Dar pana se vindeca ele mor de foame, deoarece daca nu vad, nu mananca. A mea a patit asa si am dus-o la veterinar. Mi-a spus ca nu am ce sa fac, mi-a dat o alifie pt ochi, la fel ca la om, dar broscuta murea de foame pana se vindeca. Si ce am facut: Ii bagam o scobitoare in gurita ca sa i-o tin deschisa, iar apoi ii bagam cate un viermisor in gura si o puneam in apa, pt ca ele doar acolo mananca. Era destul de greu pt ca multi viermisori ii scuipa. Dar totusi manca ceva. In trei saptamani s-a facut bine si acum a crescut mare. APA TREBUIE SCHIMBATA ZILNIC PT A SCADEA RISCUL INFECTIILOR!!!!!!!

    10
    3

  • Ioana pe 22 Nov 2011, 13:53
    am nevoie de ajutor

    Buna.Am o broscuta testoasa de cateva luni si la inceput era foarte activa,manca oricand ii dadeam; dar de ceva timp nu mai vrea sa manance deloc si tot timpul parca doarme abia se misca. M-am gandit ca poate e apa prea rece asa ca am cumparat un incalzitor de acvarii si l-am setat la 22-24 grade.Cu toate acestea broscuta e tot la fel.Nu stiu ce sa fac sunt ingrijorata.Are vreo boala ?E in hibernare?

    10
    2

  • pisica anca pe 5 Nov 2011, 13:51
    brocuta testoasa de apa

    in vara am tinut brocutele afara la soare,pana intr-un timp cand am descoperit ca una a evadat.timp de 4 luni nu am stiut nimic de ea si nici nu am sperat sa o mai gasesc.dar intr-un final am gasit-o.era in gradina,pe pamant umed,acoperita cu o bucata de celofan.nu mi-am dat seama ca ea poate fi acolo,dar deranjand-o a inceput sa mearga si am luat-o imediat si am pus-o in vasul ei cu putina apa calda ca de vara.asta sa intamplat acum 2 saptamani...si ceea ce vreau sa stiu este ca: de ce nu mananca.a deschis ochii dar abia se misca si nu vrea deloc sa manance...este inca in hibernare si nu am procedat corect cu ea? :)

    8
    5

  • tasica pe 3 Nov 2011, 19:22
    broaca

    si eu am o broscuta testoasa este tare dragalasa

    4
    6

  • lizz pe 2 Oct 2011, 23:07
    broasca testoasa

    erm ... broasca mea nu a manct de loc de 3 zile . Am numai o broasca testoasa ( Torterra) . Oare sa-i fie urat singur? M-am informat de pe internet si brosutele voastre testoase nu mananca deoarece apa este prea rece ( brosuta mea testoasa avea acvariul intr-un loc unde tot timpul era frig ) si cand am mutat-o intr-o incapere mai calduroasa , a inceput sa manance atat de mult ca am incepeam sa ma ingrijorez sa nu fie preaobez ... succes!

    7
    0

  • ioana pe 16 Sep 2011, 14:11
    ingrijirea broscutei

    ar trebui sa i-o arati mamei pt ca nu va rezista tentatiei..oricum sa stii ca sunt foarte dragute si nu fac prea multa mizerie.Cat despre ingrijire nu este prea greu e important cand e mica sa ii fierbi apa inainte de a o pune in vas(acvariu)si sa o hranesti de doua ori pe zi..sa nu te sperii daca nu mananca in primele doua saptamani pt ca este normal..e mica si mofturoasa dar pe parcurs va deveni o broscuta adorabila...si mult succes sa o convingi pe mama.TE PUP

    5
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod