Joaca nepermisa de Craciun

Ce poate fi mai dragalas, in seara impodobirii bradului de Craciun, decat un pisoias, jucandu-se fericit cu o minge stralucitoare, un clopotel cu sunetul...

Ce poate fi mai dragalas, in seara impodobirii bradului de Craciun, decat un pisoias, jucandu-se fericit cu o minge stralucitoare, un clopotel cu sunetul gingas sau incolacindu-se prin beteala multicolora, spre deliciul stapanilor? Nimic mai gresit: o fi hazliu, dar acest joc este extrem de periculos, iar incurajarea lui de catre stapan nu e deloc o idee buna.

Prezenta unui pisoias in casa nu numai ca poate, dar chiar trebuie sa schimbe atat modul de impodobire a bradului de Craciun, cat si materialele folosite. Aceasta intrucat unei fiinte curioase, insistente si extrem de jucause cum este un pui de pisica ii pot fi fatale nu numai unele obiceiuri privind explorarea si jocul, ci si unele dintre materialele folosite la impodobirea pomului de iarna.

Pana la urma, pisoiasul nu are nici o vina! El doar traieste clipele de joaca la intensitate maxima, pentru ca, in aceasta perioada, pe teritoriul lui totul se schimba, straluceste si se misca. Felina este, bineinteles, tentata sa exploateze la maximum fiecare secunda de joc.

Sport extrem in conifer

Odata adusa in casa, noua jucarie de catarat - bradutul - va fi acceptata cu mult entuziasm de pisoias. Abilitatile de catarator ale pisicii de apartament pot fi puse, in sfarsit, in valoare. Pentru ea, prezenta pomului de Craciun este un motiv numai bun de a demonstra stapanilor, "la fata locului", abilitatile acrobatice pe care, de obicei, nu le poate exersa decat afara, asta daca are acces in curte.

Numeroase pericole o pandesc insa. De pilda, rasina produsa de conifere este extrem de toxica, iar ingerarea accidentala a acelor de brad poate produce rani in cavitatea bucala sau grave probleme gastro-intestinale, de la plagi mai putin severe, pana la perforarea organelor.

O solutie extrem de simpla pentru a preintampina astfel de accidente este pastrarea bradului, timp de vreo doua zile, neridicat si nedecorat, in incaperea unde are si pisoiasul acces. In acest fel, mata il va putea cerceta in voie, fara sa apara tentatia de a se catara in el. Pana la urma, vazand ca pomul nu-i ofera momente de "sport extrem" il va accepta ca orice alt nou element care ii decoreaza teritoriul.

Un alt lucru de luat in seama: in momentul in care va hotarati sa impodobiti bradutul, nu taiati crengile cele mai de jos, care aproape ating podeaua, asa cum probabil ati facut in anii precedenti. Chiar daca acestea va par extrem de inestetice, daca aveti pisoi in casa, ele devin foarte necesare. Prezenta lor scade la minimum tentatia pisicutei de a se urca in brad, pentru ca sunt prea joase si nu ofera "senzatii tari".

Instalatia de iluminat - o atractie aproape irezistibila!

Acum, dupa ce ati facut "oficiile" si ati "prezentat" bradutul pisoiasului, sunt alte aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere, in ceea ce priveste comportamentul micii feline, ca sarbatorile de iarna sa fie fericite si lipsite de griji pentru intreaga familie, inclusiv pisicuta mult iubita.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod