Inca o pisica?

Existenta in familia dumneavoastra a unei singure pisici nu este uneori suficienta. Situatiile in care, plecand la serviciu, lasati pisica singura in casa, pot dauna comportamentului ei.
Existenta in familia dumneavoastra a unei singure pisici nu este uneori suficienta. Situatiile in care, plecand la serviciu, lasati pisica singura in casa, pot dauna comportamentului ei. Este necesar sa aveti atunci in vedere aducerea unei perechi. Pentru aceasta, trebuie sa fiti mai atenta la unele amanunte...

Unul dintre acestea este spatiul. Pisicile au anumite preferinte, pentru care intra in competitie, si locul pe care il impart este unul dintre motivele de "cearta". Daca personalitatea pisicii dumneavoastra este una mai posesiva, atunci conflictele care apar pot fi destul de grave.

In general, pisicile de sex opus sunt mai usor de apropiat, desi aceasta nu este o regula.
Exista si posibilitatea aducerii alaturi de o pisica mai batrana a unui exemplar tanar sau a unui pui. Trebuie insa avut in vedere faptul ca pisicile tinere pot fi mai jucause, mai insistente, acest lucru putand duce la interactiuni nedorite intre cele doua.

Exista, desigur, si situatia opusa, in care terenul de joaca poate fi impartit fara altercatii. Aici intervine rabdarea pisicii mai varstnice, care va modula interactiunile cu tanarul companion.

Dar intalnirea celor doi viitori parteneri nu trebuie lasata doar in grija lor. Inceputul relatiei este foarte important. Nu este recomandata graba apropierii celor doua pisici, acest lucru putand fi apoi mai greu de recuperat in cazul in care, de la inceput, apar neintelegeri.


Unul dintre modurile de a le acomoda una cu cealalta este sa porniti de la simtul mirosului, care pentru ele este foarte important. Faceti in asa fel incat sa nu apropiati pisicile inca de la bun inceput. Este cunoscut faptul ca, lasandu-le intr-o camera separata, circuland o vreme de la una la alta, veti deveni purtatorul mirosului lor. Se vor familiariza astfel una cu cealalta, fara a fi nevoie de o prezentare directa.

O alta modalitate de familiarizare cu ajutorul mirosului este facilitata de schimbul de obiecte. Paturile si covorasele pot fi schimbate de la o pisica la alta, aceasta din urma obisnuindu-se treptat cu mirosurile celeilalte.

Puteti, de asemenea, sa apelati si la alte obiecte odorifere.
Frecati bucati de stofa de blana uneia dintre pisici, ducand-o apoi in apropierea celeilalte. Repetand acest lucru cateva zile veti putea avea siguranta ca, astfel familiarizate, cele doua pisici nu vor reactiona violent atunci cand se vor intalni.

Tot de simtul mirosului puteti profita, apropiind cele doua pisici astfel incat ele sa nu se vada, dar sa se poata mirosi. Apropiati-le apoi in mod progresiv, pentru ca ele sa nu simta aceasta miscare ca pe o intruziune. Asociati aceasta actiune cu simtul gustului - apelati la mancare cu gust puternic, care sa le atraga atentia.

O data familiarizate, cele doua pisici se pot intalni. Este recomandat ca acest lucru sa se intample tot sub supravegherea dumneavoastra.
Daca apropierea va deveni tensionata, veti putea interveni cu zgomote (ca, de exemplu, bataile de palma), care sa le distraga atentia.

Tratate astfel, cele doua pisici se vor obisnui si riscul unor altercatii va scadea cu timpul. Acomodarea poate insa dura, astfel incat aveti nevoie de multa rabdare. Micile harjoneli vor deveni evenimente obisnuite, fara sa li se mai acorde insa vreo importanta...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod