Hrana si stilul de viata al pisicilor de apartament

Stilul de viata al fiecarei pisicute in parte difera si am putea porni prin a face chiar o comparatie cu stilul de viata al nostru, al oamenilor. Fiecare dintre noi avem o anumita...

Stilul de viata al fiecarei pisicute in parte difera si am putea porni prin a face chiar o comparatie cu stilul de viata al nostru, al oamenilor. Fiecare dintre noi avem o anumita structura fizica, determinata in principal de informatiile genetice care ne sunt transmise, dar care depinde pe parcurs de stilul de viata pe care il adoptam.

Exista oameni carora le place sportul, care au un stil de viata activ, care sunt tot timpul in miscare sau altii care, dimpotriva, au un stil de viata sedentar.

Lipsa exercitiilor fizice si regimul alimentar face ca acestia din urma sa aiba probleme cu kilogramele in plus.

Acest lucru se intampla si in cazul pisicilor de apartament. Stilul lor de viata se schimba foarte mult, comparativ cu cel al pisicutelor care pot umbla libere pe afara. Exista si aici diferite avantaje si dezavantaje, atat de-o parte, cat si de cealalta.

Pentru micutul nostru ghem cu mustati viata de apartament este mult mai linistita decat cea de exterior. Tocmai din aceasta cauza, pe parcursul unei zile, principala ei activitate va fi hranirea, somnul sau spalatul. Din cauza ca nu are posibilitatea sa alerge libera sau sa se catere in copaci, diferitele jucarii si accesorii ar trebui sa o ajute sa-si consume surplusul de calorii.


Majoritatea pisicutelor indoor capata tendinte clare catre obezitate. Oferiti pisicutei un tip de hrana echilibrata din punctul de vedere al continutului energetic, astfel incat ea sa-si poata mentine greutatea ideala. Numai asa veti avea un animal sanatos si fericit!

Pe de alta parte, mentinerea greutatii ideale a pisicii se face si din considerente de natura estetica. Pisicile, in general, au o alura gratioasa si delicata, pe care este pacat sa o stricati oferindu-i un tip de hrana neadecvat stilului de viata...

O alta problema determinata de tipul sedentar de viata al pisicii este formarea ghemelor de par.
O pisicuta de interior petrece intre 3 si 5 ore pe zi spalandu-se.

Ghemele de par formate se fixeaza in stomac si intestine, fiind foarte greu de eliminat in lipsa unor purgative naturale, precum iarba matei. Un tip de hrana adecvat, precum hrana uscata Indoor 27, o ajuta pe pisicuta dumneavoastra in solutionarea acestei probleme.

O atentie deosebita este necesar sa acordati dintilor si igienei bucale a pisicutei, pe care va trebui sa o verificati periodic. Diversele disfunctii ale cavitatii bucale sunt foarte des intalnite la pisici si pot cauza respiratie urat mirositoare, inflamatii ale gingiei sau pierderea dentitiei.

Pe suprafata dintilor se poate forma tartrul, care trebuie eliminat prin periaj.

Lipsa exercitiilor si hrana bogata in calorii pot provoca totodata si tulburari ale sistemului digestiv. De aici, mirosurile neplacute ale litierei.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alisse pe 20 Mai 2011, 02:14
    In detaliu

    Eu personal am cautat atat de mult timp sa gasesc ceva care sa fie bine informat, sa aibe exact ce caut, in detaliu si bine scris. Eram de-a dreptul saturata de toate aburelile si cuvintele extra pe care toata lumea le tot toarna si zic, uite ia articol! Dar cu toate astea tot vizitam toate comunitatile feminine, intr-un fel si acum ma amuza unele articole. Dar am gasit intr-un final exact ce cautam, informatii pertinente, cu feedback de la autori si un grad ridicat de interactivitate... asa ca, daca chiar cautati ceva ok sa cititi, www.lifestory.ro s-ar putea sa aiba exact ce cautati.

    1
    0

  • GABI pe 25 Oct 2008, 16:43
    Uitatul

    Pisica uita repede pe fratele ei?Dupa o disparitie de 7 zile sora il respinge nu mai este asa afectoasa,de ce ?Cit rezista nemincat un pisic?Adisparut de acasa 7 zile si sa intors slab si muscat de un picior schiop ,Unde o fi stat?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod