Foşti maidanezi, acum eroi care salvează oameni din avalanşe şi dărâmături

de Maia

Cine a spus că maidanezii sunt doar nişte câini care muşcă, fac mizerie şi străbat degeaba străzile? O poveste frumoasă şi adevărată îi contrazice. Potrivit evz.ro, zece maidanezi care au

Cine a spus că maidanezii sunt doar nişte câini care muşcă, fac mizerie şi străbat degeaba străzile? O poveste frumoasă şi adevărată îi contrazice. Potrivit evz.ro, zece maidanezi care au fost salvaţi de lângă o ghenă de gunoi au fost transformaţi în salvatori. O echipă de dresori i-a transformat în câini utilitari care salvează oameni din avalanşe şi din dărâmături.

Codruţ face parte dintre maidanezii deveniţi eroi. Cules de pe o stradă din Craiova de stăpânul şi dresorul lui, Vlad Popescu, Codruţ a devenit de un real folos oamenilor aflaţi la nevoie. A devenit expert în operaţiunile de salvare – căutare, dar a făcut şi terapie cu copiii cu dizabilităţi.

A scos oameni din dărâmături, a căutat persoane dispărute prin sate, a scos schiori îngropaţi în zăpadă şi s-a jucat cu copii diagnosticaţi cu autism.

Pentru Clubul Câinilor Utilitari, dresorii au făcut o selecţie înainte de forma echipa de maidanezi. Ei vor să arate că animalul comunitar e la fel de inteligent ca unul de rasă, la fel de frumos şi de sociabil: "Ideea e aşa. E drăguţ să mângâi pe cap un Bichon. Maidanezul e la fel," spune Vlad Popescu, citat de evz.ro.

Sursă foto: www.evz.ro

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod