Eutanasierea, soluţia problemei câinilor fără stăpân?

Ieri, asociaţiile pentru protecţia animalelor au protestat în Bucureşti împotriva eutanasierii câinilor fără stăpâni. Potrivit acestora, modificarea legii câinilor fără stăpân va

Ieri, asociaţiile pentru protecţia animalelor au protestat în Bucureşti împotriva eutanasierii câinilor fără stăpâni. Potrivit acestora, modificarea legii câinilor fără stăpân va permite uciderea în masă a maidanezilor. Asociaţiile cer sterilizarea şi readucerea câinilor în locul de unde au fost luaţi. Care este oare soluţia cea mai eficientă în problema câinilor vagabonzi? Dar cea morală? Cine are dreptul să hotărască cine are dreptul la viaţă?

Pentru moment, deputaţii au decis să amâne dezbaterea proiectului de lege şi asta pe motiv că se gândesc "la oameni, dar şi la animale".

Mie mi-a plăcut declaraţia domnului Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţii naţionale: "Nu putem să tratăm cu uşurinţă o lege care face diferenţa între viaţă şi moarte, indiferent despre a cui este vorba. E din aceeaşi categorie cu a decide pedeapsa cu moartea în cazul oamenilor. Nu avem niciun drept faţă de nicio specie".

Eu cred că are dreptate. Însă, poate cred asta pentru că sunt un căţel şi pentru că iubesc animalele şi oamenii, deopotrivă. Şi cred că toţi avem dreptul la viaţă, indiferent de forma sub care ne-am născut.

În plus, nu trebuie uitat faptul că foarte mulţi maidanezi apar şi din cauza oamenilor care îi abandonează pe străzi. Pedepsirea lor nu ar putea fi una dintre soluţii?

Animalele fără stăpân reprezintă un pericol pentru oameni. Cum crezi tu că poate fi rezolvată această problemă? Este eutanasierea singura soluţie?

Sursa foto: AdoptiiCaini.ro

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod