Este sănătos să dormi cu pisica sau câinele în pat?

A durat ceva timp până mi-am convins mama că patul trebuie împărţit şi, ca membru al familiei, am dreptul la un colţ din acesta unde să mă pot odihni în voie. Problema, la început, a fost

A durat ceva timp până mi-am convins mama că patul trebuie împărţit şi, ca membru al familiei, am dreptul la un colţ din acesta unde să mă pot odihni în voie. Problema, la început, a fost data de zgomotele pe care, susţine ea, le scoteam în timpul somnului. Nu ştiu, n-am simţit :D. Am simţit însă picioarele care mă împingeau când era somnul cel mai dulce şi o voce somnoroasă cu: "Maiaaaaa, nu mai sforăiii...".

Acum, însă, am depăşit faza cu sforăiturile. Avem o nouă problemă: spaţiul.

Am crescut, iar patul nu este foarte încăpător. Dar, aşa cum demonstrez în fiecare seară, cu puţină voinţă, soluţii se găsesc. Mă fac mică mică (atât cât pot :p), mă fac covrig, mă aşez într-un colţ unde niciun picior nu mă ajunge şi sunt lăsată în pace.

De ceva timp, am auzit că pentru oameni nu este chiar sănătos să împartă patul cu animalul de companie. M-am pus pe cercetat şi am descoperit că mai mult de jumătate dintre stăpânii de câini sau pisici dorm în acelaşi pat cu animalul. Părerile despre cât de sănătos este acest obicei sunt împărţite.

Sunt specialişti care susţin că singurul pericol este pentru persoanele cu alergii sau astm sau pentru cei cu somnul "sensibil". Există însă şi specialişti care avertizează că permiterea animalului de a dormi în acelaşi pat cu stăpânul poate favoriza transmiterea anumitor boli precum riscul de a se infecta cu viermi sau chiar cu ciumă bubonică. Vestea bună este că aceste cazuri sunt rare, atât timp cât animalele primesc o îngrijire adecvată.   

Tu ce crezi? Este periculos pentru tine să dormi în acelaşi pat cu căţelul sau pisica ta?

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod