Du-l la munte de sarbatori!

In timpul plimbarilor pe drumuri acoperite cu zapada, nu uita sa-i pui ceva in picioare.

Sarea imprastiata pentru a topi zapada de pe drum este foarte daunatoare pentru animalul tau. Dupa ce plimbarea se termina, trebuie sa-i spalam picioarele cu apa calduta si apoi sa i le uscam cu atentie.

Este foarte important sa-i ingrijim picioarele si sa fim atente sa nu se raneasca sau sa se taie. Totusi, daca se intampla acest lucru, iar rana nu este foarte adanca, spal-o si dezinfecteaz-o, dupa care protejeaza-i piciorul cu un bandaj.
Daca rana este profunda, trebuie sa te prezinti urgent cu cainele la medicul veterinar.

Nu te duce pe partie cu un caine neantrenat. Pentru "practicarea" sporturilor de iarna, ai nevoie de un animal sanatos din punct de vedere cardio-pulmonar si muscular. De asemenea, el trebuie sa aiba conditia fizica necesara pentru a face fata conditiilor climatice dificile (frig, zapada, altitudine) la care va fi expus.

Nu uita ca exista riscul producerii degeraturilor la nivelul membrelor, urechilor, varfului cozii si pe pielea de pe testicole.
Asa ca trebuie sa examinezi cu regularitate regiunile expuse acestui risc, pentru a preveni anumite incidente nedorite.

Multi caini adora sa manance zapada, insa acest prost obicei le poate provoca grave tulburari digestive, insotite de stari de voma si diaree. O ingestie masiva a zapezii le provoaca gastrita severa.

Evita sa-l expui la razele soarelui, deoarece acestea se reflecta pe albul imaculat al zapezii si pot sa-i provoace grave afectiuni oculare.

Daca sufera de reumatism, trebuie sa poarte hainute care sa-l protejeze de frig.

Daca-ti iei masurile de precautie adecvate, vei avea o vacanta fantastica in compania prietenului tau.
Nu uita ca marea majoritate a cainilor adora sa se joace in zapada proaspata si chiar sa incerce sa prinda fulgii mari de nea care cad din vazduh. Si ce poate fi mai frumos decat sa petreci Sarbatori Fericite intr-o familie fericita?

Un articol de  Ramona Popa, preluat din revista "Pisica"

de Raluca Dobre, head of Marketing & Public Relations Kiwi Finance
Bulevardul Carol I, Nr. 64, Sector 2, Bucuresti
E-mail: raluca.dobre@kiwifinance.ro
www.kiwifinance.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod