De ce sunt stăpânii de pisici obsedați de animalele lor de companie

Fii sincer! Cât de mult vorbești cu pisica ta? Potrivit unui nou studiu, stăpânii de pisici petrec în medie peste 3,5 ore pe săptămână vorbind cu pisicile lor, iar acesta este doar unul dintre multele moduri în care se manifestă comportamentul lor centrat pe animalele lor de companie.

Care este motivul pentru care stăpânii de pisici


După cum ai observat deja probabil, un rezultat profund al erei Internetului este că știm cât de mult le plac pisicile oamenilor acum. Iar prin folosirea oricăror platforme de social media, în care sunt împărtășite poze și clipuri, oricine care se identifică drept iubitor de pisici poate vedea că modul obișnuit de interacționare cu pisicile este departe de a fi unul obișnuit, dar și normal pentru cei care fac parte din această categorie.

În speranța că vor reuși să măsoare nivelul mediu al obsesiei pentru pisici, oamenii de știință au analizat 1.000 de stăpâni de pisici.
Înainte de a citi mai multe despre rezultatele împărtășite cu publicul, ține minte că această cercetare este destinată distracției și că a fost finanțată de o companie care deține câteva mărci importante de produse pentru animalele de companie și lanțuri de spitale veterinare.

După ce au fost analizate răspunsurile, sondajele au descoperit că participanții fac în medie 725 de poze și / sau clipuri cu pisici pe an, adică aproape de două ori pe zi. Aceștia apreciază, de asemenea, 398 de postări legate de pisici pe an, iar 810 oameni din grup au declarat că se uită la GIF-uri sau meme-uri cu pisici atunci când nu au o dispoziție prea bună.

Datele au arătat că stăpânii de pisici au în medie 13 obiecte pentru pisici și că 44% dintre aceștia au o poză înrămată a pisicii lor.
47% dintre participanții la studiu au declarat că le fac adesea poze pisicilor lor, o statistică demonstrată de multe conturi de Instagram.

60% dintre respondenți au declarat că interacțiunea cu pisicile lor i-a ajutat să facă față singurătății, iar 54% dintre aceștia au spus că animalul lor de companie i-a ajutat să reducă stresul legat de muncă. Mulți oameni au raportat, de asemenea, că s-au simțit alinați după ce au fost supărați de familie sau de dramele din relație sau chiar și după pierderea unei persoane dragi.
Timpul petrecut cu pisicile în medie a fost de 9 ore pe săptămână.

Și, în cele din urmă, 93% dintre oameni pretind că au o legătură puternică cu pisica sau pisicile lor, ajutând aceste animale de companie să elimine stereotipul conform căruia felinele sunt prea sălbatice, nu pot iubi și nu pot forma legături reale cu oamenii.

Un alt sondaj realizat cu ajutorul a 1.700 de stăpâni de animale de companie din Australia a scos în evidență faptul că stăpânii de pisici beau de două ori mai mult vin spumant decât proprietarii câinilor și sunt mai inclinați spre a cumpăra Sauvignon Blanc.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod