De ce iubesc pisicile atât de mult tastatura laptopului sau a computerului?

Dacă ai o pisică precis știi deja că micile felinele iubesc tastaturile de orice tip. Le place să meargă pe taste sau să stea pe ele. Pisicile pur și simplu le adoră.
În cadrul discuțiilor online legate de fascinația pisicilor pentru tastatură majoritatea opiniilor indică nevoia de atenție a acestora. Recent s-a examinat mai în detaliu acest aspect cu care se confruntă toate persoanele care au o pisică și un computer. Pisicile preferă locurile calde, iar computerele oferă rapid aceste condiții. Vei găsi foarte des pisica răsfățându-se la soare, iar acest comportament se poate datora faptului că strămoșii pisicilor au trăit în deșert.
Pe lângă aceste aspecte pisicile sunt atrase de lucrurile care se mișcă sau fac zgomot. Computerele oferă o activitate continuă pentru că pe ecran se mișcă tot timpul ceva, monitoarele au lumina de tip LED care pulsează des, iar tastaturile și unitatea centrală emit diferite zgomote de sute de ori pe zi. Mouse-ul de pe ecran este extrem de interesant pentru pisici pentru că le amintește de insecte și ar putea face tot posibilul să-l urmărească și să-l prindă.
Tastaturile sunt suprafețe versatile pentru că tastele se lasă atunci când pisicile pășesc pe ele, devenind foarte atractive pentru ele. Le plac lucrurile moi sau lustruite și probabil din acest motiv li se pare că tastatura este locul potrivit pentru a se lungi și a lua o pauză, în timp ce apasă cu lăbuțele diferite litere.
Deși vei vedea adesea postări cu pisici întinse pe tastatură să știi că nu este vorba exclusiv despre căldura care le atrage. Micile feline nu se limitează strict la computere, ci uneori aleg să stea inclusiv pe cărți, care nu au deloc o temperatură mai ridicată, dar numai atunci când te văd pasionat de lectură.

 
Tot ce te interesează va intriga și pisica

Se pare că toate lucrurile pe care le prioritizezi devin foarte atractive și pentru pisica ta. Te-ai întrebat de ce? Se știe deja că pisicile sunt foarte curioase.
Astfel, este posibil ca pisica să vrea să înțeleagă de ce ești interesat de un anumit obiect. Dacă un lucru îți menține interesul timp îndelungat, cu siguranță pisica va veni mai aproape pentru a descoperi despre ce este vorba. Pisicile investighează totul cu lăbuțele, iar tu și obiectele pe care le utilizezi faceți parte din mediul în care trăiește pisica și pe care vrea să-l cunoască în detaliu.
Fiecare animal de companie va depinde de accesibilitatea resurselor pe care le are la dispoziție și de aceea știe foarte bine ce înseamnă prioritățile. Dacă există un obiect suficient de valoros căruia tu îi acorzi o atenție sporită timp îndelungat și pisica va proceda similar pentru că ia exemplul de la tine. Tu îi asiguri hrană, adăpost și afecțiune și vrea să fie mai aproape de tine și de tot ceea ce te interesează.

 
Atenția și interacțiunea

Dacă te uiți la ecranul computerului și nu la pisica ta, precis că mica felină ar prefera să fie în centrul atenției. Prezența ta este foarte importantă pentru pisică și dacă ești prea ocupat s-ar putea plicitisi.
Data viitoare când ridici pisica de pe tastatură este recomandat să petreci 3-5  minute jucându-te cu ea pentru a-i arăta că este în continuare importantă pentru tine, chiar dacă acum ai altceva de făcut. Vă va face bine amândurora.

 
Remedii posibile

Dacă vrei să stopezi acest obicei al pisicii tale poți apela la o serie de remedii, dar nu uita că eficiența lor va depinde și de personalitatea pisicii. În primul rând nu ar trebui să-i arăți în mod expres lucruri pe ecran pentru că nu vei face decât să-i sporești interesul. 
De asemenea, ai putea face modificări la biroul pe care-l utilizezi pentru computer sau laptop, adăugând un raft pe care ar putea sta pisica pentru a fi în continuare aproape de tine, fără să se suie însă pe tastatură.
Nu uita că pisicile au nevoie de atenție.
Dacă vezi că pisica nu renunță deloc la ideea de a sta pe tastatură ar fi bine și pentru tine să iei o pauză de la monitor și să te joci puțin cu ea. Faptul că se plimbă pe tastatură sau se cuibărește acolo nu este decât o modalitate de a-ți spune că îi este dor de tine.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod