De ce este mai bine să îmbătrânești alături de un animal de companie?

Oamenii care vor să fie sănătoși pe măsură ce înaintează în vârstă ar putea să adopte un animal de companie, potrivit noilor date furnizate de Universitatea din Michigan. Însă iată de ce este recomandat să îmbătrânești alături de un animal de companie!

Care sunt motivele pentru care este mai bine să îmbătrânești alături de un animal de companie?


Pentru a realiza sondajul de la Universitatea din Michigan, cercetătorii au interogat aproximativ 2.000 de adulți din Statele Unite, cu vârstele cuprinse între 50 și 80 de ani. 55% dintre aceștia au declarat că au cel puțin un animal de companie. Câinii au fost cel mai des întâlnit animal de companie, urmați de pisici și animale mici, cum ar fi păsările și hamsterii. Dar, indiferent de tipul de animal de companie, cei mai mulți stăpâni au spus că animalele lor de companie le-au stimulat atât sănătatea mentală, cât și sănătatea fizică.
 

Mai multă bucurie și iubire

 
Aproape 90% dintre stăpânii de animale în vârstă au spus că animalele lor i-au ajutat să se bucure de viață și să se simtă iubiți. Aproximativ 80% dintre aceștia au spus că animalele lor le-au redus stresul și aproximativ trei sferturi au spus că prietenii lor cu blană le-au oferit un scop în viață, potrivit sondajului.
În plus, 64% dintre stăpânii de animale (și 78% dintre stăpânii de câini) au spus că animalele lor i-au ajutat să rămână activi din punct de vedere fizic. 60% dintre aceștia au spus că animalele de companie i-au ajutat să facă față problemelor de sănătate fizică și emoțională.

Oamenii au raportat câteva dezavantaje privind viața cu un animal de companie, inclusiv dificultățile legate de călătorii sau de plecatul de acasă (într-un procent de 54%) și solicitările financiare (18%). 6% dintre proprietarii animalelor de companie au spus că au căzut sau s-au rănit în urma traiului cu un animal de companie, conform unui studiu recent care a constatat creșterea ratelor fracturilor în rândul stăpânilor vârstnici de câini.
15% dintre proprietarii de animale de companie, inclusiv 26% dintre cei care au afirmat că au o stare de sănătate proastă, au declarat că sănătatea animalului lor de companie are prioritate față de propria lor stare de sănătate.

Cu toate acestea, multe cercetări au arătat că aproape orice persoană poate obține beneficii din traiul cu un animal de companie, deoarece acesta poate reduce stresul, simptomele depresiei și anxietății și încuraja activitatea fizică. Noul sondaj sugerează că viața cu un animal de companie poate avea un impact deosebit asupra adulților în vârstă, având în vedere că singurătatea și izolarea socială îi afectează pe cei aflați în această categorie de vârstă.

Sprijinul social uman vine cu o serie de beneficii pentru sănătate - stres redus, risc scăzut de a dezvolta boli cronice.
Iar cercetările arată că interacțiunea cu animalele de companie poate aduce multe dintre aceste beneficii. Animalele pot servi chiar ca un catalizator al prieteniei umane, având în vedere că îi fac pe stăpânii lor să iasă în comunitate. Dacă deținerea unui animal de companie nu este o opțiune viabilă pentru unii iubitori de animale, autorii raportului recomandă voluntariatul la un adăpost pentru animale sau chiar mersul la plimbare cu prietenii cu animale.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod