Cum sa-ti invingi teama de caini?

Iti este teama sa mai iesi afara din apartament ca sa nu dai nas in nas cu un caine care rataceste pe strada? Ai impresia ca toti cainii au ceva cu tine, deoarece atunci cand treci...

Iti este teama sa mai iesi afara din apartament ca sa nu dai nas in nas cu un caine care rataceste pe strada? Ai impresia ca toti cainii au ceva cu tine, deoarece atunci cand treci pe langa ei devin deodata agresivi si irascibili?

Pentru a-ti invinge frica, trebuie sa intelegi ca ai de a face cu un animal cu personalitate si nu cu un monstru agresiv, care se gandeste in permanenta la cum sa atace si sa muste oamenii.

Bineinteles, este destul de dificil sa inveti sa-ti controlezi emotiile si reactiile in fata unui animal care-ti inspira frica... Insa, daca nu o faci, acestea se vor transforma foarte rapid intr-o fobie.

Atunci cand te afli fata in fata cu un caine de care iti este teama, organismul emana un miros, usor de detectat de catre animal. De asemenea, din instinct, ai tendinta sa-l privesti in ochi, pentru a-i urmari miscarile si a vedea daca te ataca sau nu.

Acest gest inseamna amenintare in limbajul canin, iar cainele poate deveni agresiv. Un numar mare de oameni carora le este teama de caini reactioneaza gresit in fata lor, devenind astfel vulnerabili sau chiar victime.

Te afli in fata unui caine necunoscut. Ce nu trebuie sa faci?

Este bine sa nu te apropii de un caine care nu te vede atunci cand treci pe langa el.

Nu incerca sa izolezi animalul (nu-l dirija spre un loc de unde nu poate sa fuga), deoarece, daca-si da seama ca nu mai are nici o iesire, poate deveni agresiv.

Uneori, se intampla ca o persoana bine intentionata, care vrea sa te faca sa depasesti teama de caini, sa-ti spuna: "Nu-ti face nimic, este pasnic, nu te ingrijora!".

Desi stapanul este langa el, nu te apropia brusc de animal si nu incerca sa-l mangai, lasa-l pe el sa decida cand este momentul sa va imprieteniti.

Nu te da inapoi si nu privi in ochi animalul.

Nu sta pe loc, asteptand o reactie din partea cainelui! Continua sa te deplasezi, insa cu mult calm.

Daca patrupedul vine spre tine, nu te da inapoi.

Nu tipa, nu gesticula nervos si nu o rupe la fuga din calea "atacatorului".

Nu-l atinge, nu incerca sa-l mangai sau sa-i vorbesti.

Nu incerca sa te sui pe vreun gard sau in vreun copac, deoarece cainele poate fi mai rapid decat tine.

Ce trebuie sa faci?

Cea mai simpla si eficienta reactie pe care trebuie sa o adopti este evitarea animalului. Daca acest lucru nu este posibil, iti ramane... indiferenta.

schimba trotuarul sau directia de mers;
priveste in pamant sau in sus atunci cand intalnesti un caine - acest lucru te va ajuta sa nu-ti focalizezi atentia asupra animalului;
evita sa-l privesti in ochi, deoarece se poate simti amenintat;
fii indiferenta, ignora-l, comporta-te ca si cand nu ar fi acolo;
vorbeste in gand cu tine insati - in acest fel, nu te mai concentrezi asupra animalului, iar frica se va reduce simtitor;
stai departe de caine;
daca se apropie de tine, lasa-l sa o faca, nu tipa si nu fugi - te va mirosi, apoi va pleca.

Cainele se afla in fata ta.
Cum reactioneaza?


Daca stai pe loc sau te dai inapoi privindu-l in ochi, va crede ca-l provoci. De asemenea, va citi pe fata ta frica si va reactiona violent.

Daca tipi sau gesticulezi nervos, nu vei face decat sa-l instigi la agresivitate.

Daca fugi, va incerca - mai mult decat sigur... - sa te urmareasca.

Nu incerca sa te repezi spre el - unii caini pot lua acest gest ca pe o joaca, altii - ca pe o amenintare.

In toate aceste situatii, devii un personaj interesant pentru caine, iar daca animalul are incredere in fortele proprii, va incerca sa profite de situatie si sa te domine.

Nu exista o reteta care sa te protejeze in totalitate de agresivitatea cainilor. Insa poti incepe prin a adopta o atitudine pasiva si indiferenta fata de animal. Astfel, cu siguranta vei putea evita situatiile conflictuale.

Nu uita faptul ca un caine nu ataca niciodata nemotivat. Chiar daca ti se pare ca are un comportament inexplicabil, gandeste-te intotdeauna ca animalul actioneaza conform unei mosteniri genetice si potrivit instinctului de conservare.

In limbajul medical, teama de caini se numeste chinofobie. Cele mai frecvente simptome ale chinofobiei sunt:

stari de ameteala;
palpitatii;
atacuri de panica;
greutati de respiratie;
stari de greata;
transpiratie excesiva pe tot corpul;
gura uscata;
tremurat;
incapacitate de a vorbi sau de a gandi clar;
pierderea controlului asupra corpului;
frica de moarte.

Ce faci daca esti amenintata de un caine?

La caine, maraitul, privirea fixa, zbarlitul parului, coltii expusi cu agresivitate din cavitatea bucala sunt semnele de amenintare care preced, cu siguranta, un atac.
Te afli in fata unui caine amenintator care este gata sa te atace?

mergi calm;
ramai tacuta, nu vorbi si nu tipa, deoarece nu vei face decat sa-i atragi atentia;
intoarce privirea - doar asa ii demonstrezi ca nu te intereseaza prezenta lui;
treci pe celalalt trotuar, pentru a-l face sa inteleaga faptul ca nu doresti sa te apropii de el;
tine bratele pe langa corp;
respira profund;
indeparteaza-te incet;
in cazul in care te impiedici si cazi, strange genunchii la piept, protejandu-ti gatul cu bratele si nu scoate nici un sunet. Un caine nu este interesat de o persoana tacuta si nemiscata. Doar agitatia il determina sa devina agresiv.

Cui te adresezi in cazul in care esti muscata de caine?

Daca te musca un caine necunoscut, iar rana este superficiala (nu sangereaza, ci doar se invineteste), spal-o cu apa si sapun impotriva bacteriilor si aplica local un dezinfectant. Protejeaz-o mai multe zile cu un pansament steril.

Daca leziunea sangereaza mult, aplica un pansament antiseptic si mergi la spital, pentru a ti se administra vaccinul antirabic. Cainele trebuie dus la medicul veterinar, pentru a fi supravegheat timp de o luna.

 

Comentariile 1-50 din 54

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mor de frica de caini :((( pe 17 Apr 2015, 12:07
    Va rog faceti ceva

    Mie mi-e frica de cani dar daca merg cu bicicleta ma simt mai bine pentru ca daca fug dupa mine bag o viteja de rup pamantul dar acuma nu mai am bicicleta si mi-e foarte frica sa mai ies din casa .Va rog faceti ceva impotriva cainilor vagabonti!!!Daca este nevoie sunt la politie vreau doar sa scap de caini ,sa nu mai aiba voie pe strada fara lese!!!!!!!!!!

    0
    0

  • Filimon Felicia pe 15 Mai 2014, 14:12
    Teama fata de caini

    Nu urasc cainii, unii imi sunt chiar dragi, dar intr-o zi am fost alergata de 2 caini vagabonzi ,furiosi ca mergeam pe bicicleta prin teritoriul lor. M-am panicat dar am scapat de urmaritori pentru ca am avut o idee care s-a dovedit eficienta. Pe scurt, in timp ce imi continuam drumul pe bicicleta, am inceput sa latru (la propriu) inspre ei, tot mai tare, eram transpirata de frica, dar a mers, cainii nu au mai inteles nimic, probabil erau socati ca un om latra si s-au intors din drum fara sa ma atinga.Fara suparare toate sfaturile dresorilor nu fac cat o reactie potrivita.

    1
    1

  • teo pe 11 Mai 2014, 21:49
    penibil

    noi trebuie sa ne adaptam lor, pur si simplu nu trebuie sa existe caini vagabonziii!!!!!!!!!!!!!!!

    2
    1

  • olajidebt pe 9 Apr 2014, 23:14
    Din propria experienta

    Si mie imi era frica inainte de caini, dar am decis sa imi cumpar unul si nu unul prea mic (American Staffordshire Terrier sau Amstaff pe scurt) si dupa ce m-am documentat mai mult am inceput sa le inteleg comportamentul si de ce se comporta agresiv si mi-am dat seama ca majoritatea cainilor adopta un comportamnet agresiv pentru ca ii este frica sau pentru ca incearca sa protejeze ceva ce ii apartine

    2
    0

  • daniela pe 9 Ian 2014, 16:33
    ma tem

    eu m tem foarte tare de ciini cind trebuie sa merg la scoala nu pot ini sun colegele sa treaca pe la mine

    1
    1

  • Kari pe 12 Aug 2013, 13:20
    cainii

    Eu am 13 ani si va inteleg pe toti carora va e frica de caini. Cand eram mica incepeam sa urlu si sa tip si cand vedeam un puiut nevinovat, dar in acelasi timp imi placeau oarecum si-mi doream unul, numai ca faceam istericale cand vedeam unul. Nu stiu cum mi-a trecut frica asta, iar acum ii iubesc enorm pe toti! Ba chiar a devenit pasiunea mea! Am carti despre caini, despre cum sa-i dresezi, o carte unde poti invata despre peste 150 de rase de caini etc. Nici un caine nu m-a atacat, trec linistita pe langa cainii vagabonzi, iar ei se uita la mine blanzi si trec mai departe. Iar daca ma latra un caine, normal ca nu ma simt intotdeauna in largul meu, dar stiu ca ei au un motiv pentru care latra.

    3
    0

  • Rdr pe 2 Iul 2013, 20:56
    Caini

    Eu tot ma tem de caini chiar daca am 22 de ani.Cind merg pe linga ei ma starui sa nu dau de inteles ca matem dar daca incep sa latre ma pierd, dar am gasit solutia!Cind merg pe linga vreo zona unde stiu ca sunt caini imi pregatesc petarde si in caz de necesitate le aprind, sa vedeti dragi cititori ce mai fug cainii :D:D:D

    3
    0

  • Alexandra pe 4 Apr 2013, 20:10
    frica de caini

    buna, am 12 ani si intr-o zi luni de dimineata am plecat la o prietena ca sa ii duc ceva ,am stat vreo ora ,apoi m-am intors si in vale erau vreo 10 caini pe trei ii cunosteam .Acei trei caini nu s-au luat niciodata de mine,dar pe ceilalti sapte nu ii cunosteam am stat de o pare pana cand cele doua haite s-au potolit prefacandu-ma ca vorbesc la telefon,dar eram socana apoi am incercat sa cobor in vale, un caine statea linistit iar ceilalti doi urcau,m-am speriat ,mi-am continuat drumul dar am vazut ca cei doi caini alergau spre mine ,m-am intors incet ,apoi au inceput sa latre,nu stiam ce sa fac,niciodata nu ma consfruntasem cu asa ceva ,eram speriata am tipat si am luat-o la fuga,am inceput sa tremur ,picioarele mi se inmuiau si era si frig afara asa ca nici mainile nu le mai simtiam,am asteptat am asteptat apoi am coborat cu pas de furnica ,imi tremurau atat de tare picioarele incat imi era frica sa nu auda cainii am crezut ca totul s-a terminat dar a dou-a zii s-au luat de mine si din acea zi am inceput de fiecare data cand plec sa ma uit pe geam,peste tot ei stau ascunsi si nu ii vezi,chiar cand vad oameni ca arunca gunoiu si cainii se tin dupa ei ma intreb cum reusesc sa ramana calmi

    3
    0

  • geageac pe 31 Ian 2013, 23:44
    o capitala de kkt

    capitala de kkt a unei tari de kkt , cu oameni de kkt ajusi din greseala in sec21 si in UE

    1
    0

  • mario pe 18 Ian 2013, 19:24
    Cainii Vagabonzi :)

    Animalutze mici si dragalashe dau si din coditza popaiai pe botic de frumoshi ce sunt:))) Exista si un 'DAR...' Oamenilor le place sa si vada semenii Suferind si chiar rad de ei' ca sunt prosti ca sunt fraieri ca ce cauta langa caine ca tu esti de vina nu cainele......Unii au incercat sa rezolve problema dar sunt mai multi care nu vor asta.Deduc din asta ca e mostenire din epoca Comunismului cand nu aveai voie sa ai caine si acum vor sa recupereze fara sa tina cont de OAMENI care nu au nici un fel de vina sau care nu au nici un fel de aparare cum sunt copii.Pot spune doar ca e PACAT si asteptam sa le vina mintea sau sa ii muste urat si pe ceilalti care nu vor sa rezolve problema aceasta URGENTA pana atunci ne vom chinui cu sfaturi bisericesti ca tot suntem credinciosi de ne omoram la o coada ''Romaneasca'' pt anafura sau aghiazma sau mir.Ede ras daca privesti din afara adica din alt stat dar, e de plans amarnic daca traiesti aici, unde sa mai pui ca poate vrei sa faci joking sa alergi vai da de nu te alearga 'cainii' de iti ia tot sufletul

    1
    1

  • Piki pe 20 Sep 2012, 10:38
    Frica de Caini

    Eu am doar 12 ani si deja am fost alergat de vreo 5 haite de caini cu cate 2-3 caini fiecare....Eu iubesc animalele dar daca m-ar si lasa in pace leas iubii mai mult.In fiecare zi,fie ca merg la scoala sau ma intalnesc cu prietenii pe afara,cainii ma privesc ciudat si asta ma face sa tremur,am o senzatie ciudata(emotii foare mari) si trec pe calalalt trotuar uitanduma tot in fata.....dar de multe ori ei sunt ageresivi si stau pe ambele trotuare si trec prin mijlocul strazii dar daca vine vreo masina parca ma blochez si nu stiu ce sa fac.Eu ma tot gandesc ca atunci cand voi avea fam. mea si ne ataca vreun caine eu trebuie sami protejez familia dar nu voi putea din cauza fobiei mele.In ultimele zile mam gandit sa iau masuri si sa le trag cate un sut in bot daca sunt agresivi cu mine dar sunt prea fricos ca sa fact asta.Deja,in vara asta,3 sosele sunt pline de caini si nu mai trec in viata mea singur pe acolo asa ca mereu trebuie sa aleg calea cea lunga la scoala sau cu prietenii.Am citit acest site ce trebuie sa fac dar imi este prea frica sa nui bag in seama iar ei ma simt.....Ce sa fac?

    5
    0

  • Mara pe 11 Sep 2012, 22:13
    chinofobia

    Nu de mult , am fost muscata de un caine lup . De atunci , cand vad un caine mic [ si din aia de poseta ] , inima mi-o ia la guana , simt ca imi vine sa lesin si tremur . Chiar daca are stapan sau nu , tot frica imi e . Eu vreau sa ma fac veterinar . Dar tare ma tem ca din cauza fobiei mele , nu o sa mai pot. Eu iubesc animalele . Dar cateodata , chiar nu stii la ce sa te astepti . Si nici cum sa imi inlatur fobia asta ..

    3
    0

  • Danu pe 3 Sep 2012, 01:15
    Caini

    In general iubesc cainii , insa ma deranjeaza foarte tare cainii vagabontzi care ii intalnim in ziua de azi peste tot .Cel mai mult sunt atacat cand merg pe bicicleta , insa reusesc sa-mi pastrez calmul , reduc viteza si nu ii privesc niciodata , insa se mai intampla sa am viteza si sa trec pe langa ei fara sa-i vad incepand sa ma alerge asa de furiosi incat incat trebuie sa ma ghemuiesc pe cadru ,deorece uneori incep sa muste pedalele :)))).Cand merg pe jos imi vad de drum si nu ii bag in seama .Consider ca trebuie luata o masura pentru aceasta problema ,deoarece nu este posibil sa parcurgi un traseu cu frica lor .

    3
    0

  • Anonim pe 8 Iun 2012, 03:14
    Atacat de caini

    In fiecare zi cand vin de la locul de munca, indiferent ca sunt pe jos sau pe bicicleta sunt atacat de 4-5 caini in 2 locuri la 300 m distanta unul de celalalt. Imi continui drumul , iar daca sunt pe bicicleta trebuie sa merg cat pot de incet si mi-e greu sa pedalez ca sa nu ia cainele acest gest ca pe ceva provocator. Am inteles ca trebuie sa te porti intr-un anumit fel cu ei, dar nu se poate sa ma tem pentru viata mea in fiecare zi.

    4
    0

  • FRICOASA pe 25 Mai 2012, 17:56
    o si

    o si am fos muscata cel putin de 3 ori de un caine de a doua data cand ma muscat mia fos din ce in ce mai frica a daua oara am fost muscata de cainele verisorului me de atunci im este foarte frica.

    2
    0

  • FRICOASA pe 25 Mai 2012, 17:53
    SALUT

    buna sunt stefi si am 11 ani. mereu cand trebuie sa trec pe langa un caine sau cand stiu ca spre casa mea se afla un caine mereu nu pot respira sau transpir din ce in ce mai ttare de vreo 3-4 ani imi este frica de caini sper sa ma ajute sfaturile voastre de obicei imi iau cu mine telefonul la scoala ca sal sun pe tata sau pe cineva din familie sa vina dupa mine. sau daca nu merg cu un coleg sper din suflet sa trec de acest lucru.

    1
    0

  • alexandra pe 27 Mar 2012, 19:41
    cainii

    eu am 10 ani si cand merg cu parintii sa ma plimb si vad un caine mi se inmoaie picioarele,respir greu,am stari de greata palpitatii si acum nu mai merg pe strazile pustii ci pe strazile cu multa lume deoarece pe langa casa mea sunt multi caini fara stapan.Pana si de cainii cei mai mici imi este frica.

    3
    0

  • lavinia pe 5 Mar 2012, 17:33
    horror

    Pt mine e ca un film horror. am fost muscata de 2 ori in copilarie (fara sa provoc) si de atunci am o frica inexplicabila. Am ajuns la un punct ,ca, daca vad vreaun caine in apropiere si mi se pare periculos imi amortesc picioarele nu mai pot pasi si nu mai pot respira. Merg pe strada si aud diferite sunete, ma intorc speriata caci am impresia ca sunt atacata ! Nu mai pot! Nu se mai poate asa ceva, traim in ROMANIA sau in Africa???? Cei care au protestat la Bucuresti impotriva eutanasierii cainilor vagabonzi oare nu s-au gandit si la semenii lor oamenii??? Sau nu s-au saturat sa auda la televizor de diferite atacuri ucigase ale cainilor vagabonzi sau si a celor cu stapani retardati?? DE CE SA-MI FIE FRICA IN TARA MEA, ZIUA IN AMIAZA MARE SA MERG PE STRADA???

    9
    0

  • diana pe 5 Mar 2012, 17:19
    sati infrunti temerile sau daca ai alta iesire pleaca pe ea

    sati infrunti temerile sau daca ai alta iesire pleaca pe ea

    5
    4

  • Alina pe 25 Feb 2012, 00:12
    chinofobia

    Am ajuns sa ne fie frica de aceste patrupede pentru ca sunt lasate la voia intamplarii pe strazi si nimeni nu ia niciun fel de atitudine.Da recunosc ca imi este frica de caini si nu stiu daca imi va trece vreodata aceasta frica.De ce?Simplu.M-am trezit intr-o dimineata cand mergeam la scoala cu o haita de caini.Cum puteam sa ma feresc de ei?Asa ca m-am ales cu vreo 3 muscaturi(asta in cazul in care am avut putin noroc).Este imposibil sa nu iti fie frica de ei mai ales cand ii vezi grupati in haite.Cel ma potrivit ar fi eutanasierea tuturor si astfel foarte multi dintre noi am scapa de acasta fobie.Nu mi se pare normal sa stam si sa ne ferim de caini mai rau ca de hoti.Cand va veni ziua cand in toate orasele din Romania sa nu mai existe niciun caine pe strada?

    6
    2

  • Alin pe 11 Feb 2012, 13:22
    Evitarea "inamicului" imposibila

    stau pe o straduta secundara in bucuresti,iar pentru a ajunge la strada principala trebuie sa trec in fiecare zi pe langa o haita de caini;nu am cum sa schimb "trotuarul" pt ca nu exista asa ceva,ci doar o strada lata de cativa metri si am fost muscat de 2 ori(deocamdata doar de partea stanga a pantalonului) de un caine pe care nu il pot evita si il vad in fiecare zi in acelasi loc.Nu l-am provocat ci mi-am vazut de drum,pt ca apoi sa ma trezesc ca ma muscase de pantalon(mi-a facut deja cateva gauri in el).Pana acum am gasit o solutie temporara si anume aceea de a merge invers(adica cu fata spre el si cu spatele spre directia incotro ma indrept).Cine ma poate ajuta iata email-ul meu:musat_alinalexandru@yahoo.com am nevoie de ajutor URGENT!

    6
    0

  • cristina pe 12 Nov 2011, 13:41
    despre caini

    sa va fie frika de caini care nu latra fiindca cainele care latra nu musca ieri ma muscat un caine slab si mic dar unul care sa dat pe furis la mine nu a latrat si nu a fugit dupa mine ca sa nu il aud knd vine!

    1
    0

  • oana pe 23 Sep 2011, 23:07
    ...

    cred ca la mine este foarte grav.am 17 ani si am aceasta fobie de la varsta de 9 ani cand am fost muscata. de atunci am avut sute de cosmaruri care se terminau la fel, la final fiind intinsa pe jos si cainele negru deasupra mea iar eu de fiecare data ma trezesc tipand...nu stiu ce sa mai fac ..doar daca vad un caine imi pierd controlul, incep sa tremur excesiv...dar am si eu o intrebare. exista posibilitatea sa intru in stare de soc sau sa lesin de frica mereu am avut senzatia de lesin..sunt foarte ingrijorata ..scuzati-ma va rog daca am facut greseli in scris dar numai gandul ma face sa tremur si sa ma nelinistesc!

    2
    0

  • Dia pe 18 Sep 2011, 12:51
    patetic...

    Am ajuns sa ni se faca noua instructajul...ce sa facem...nu sa scapam de ei...este de neconceput in sec 21 noi ne chinuim cu o problema ca asta.... Si nu mai dati informatii eronate...multi caini ataca FARA motiv...pt ca sunt in haite...pt ca sunt teritoriali...pt ca sunt speriati de altceva....dar nu cu un motiv solid din partea ta...asa ca scutiti ne de povesti ca astea de sus...cum sa ne aparam cum sa nush ce..ca nu ma mut eu pe cel trotuar ca trece un caine....bine ca ma conduc si cainii acum pe langa dobitocii din politica....TREBUIE LUATI...CASTRATI.....DATI SPRE ADOPTIE...TINUTI 2 SAPTAMANI...DACA IN 2 SAPT NU I A LUAT NIMENI...EUTANASIATI....

    7
    0

  • amalia pe 14 Sep 2011, 09:10
    frica de caini

    am 12 ani si fac naveta, dar pana sa ajung la statie, mai am de mers. Nu stiu ce sa fak mia intrat an cap k daca plek singura de acasa toti caini sunt pe drum, daca sunt cu cineva nu e nimeni si de la un timp devreme chiar asa mi se antampla si mie foarte frica :(( va rog datimii sfaturi...

    5
    2

  • Alexandra pe 18 Aug 2011, 08:29
    teama

    Adineauri am dat nas in nas cu un caine care a inceput sa latre la mine ca un nebun, prin alta parte nu aveam sa o iau pentru ca straduta este ingusta. Revenind, este usor sa vorbesti despre frica de caini, dar cand te afli fata in fata cu el, nu cred ca o sa te mai gandesti sa fii calm, sa nu fugi si alte chestii...

    7
    1

  • Albert pe 23 Iul 2011, 16:30
    Mie frica foarte tare de caini!

    EU am 10 ani si mie frica foarte tare de caini de la 4 ani. Cand ma duceam cu bicicleta la magazin sa imi cumpar inghetata doi caini s-au apropiat spre mine, si se invarteau in jurul meu maraind. Erau sa ma muste, dar norocul meu a fost ca a iesit un om la poarta si a alergat spre ei.

    2
    2

  • Dana pe 21 Mar 2011, 16:46
    despre chinofobie

    eu chiar am chinofobie...nici nu pot sa duc gunoiul pt k daca latra un caine l mn din parcare am impresia k toti cainii au ceva cu mn....cand dau de un caine intamplator fara sa-l vad si latra sau pur si simplu vine l mn nu mai sunt stapana pe corpul meu....de multe ori am avut certuri cu ai mei din cauza asta pur si simpu...detest sa stau in preajma lor...am atacuri de panica, greatagreata mi se usuca gura...

    4
    1

  • Emilia pe 15 Mar 2011, 22:57
    despre caini

    si eu am fost muscata de doi odata, mai am si acum vanataile. Pur si simplu am trecut linistita, fara sa stiu ca sunt caini in zona...bine, ca era printre blocuri si era si seara, cam pe la 11 asa..dar nu mi-am imaginat c-o sa fiu muscata in halul ala..incat sa imi fie frica de caini. La inceput mi-a fost mai greu, si mi-a mai disparut din teama..dar tot a ramas ceva.. Cand ii vad ii ocolesc, mai fac prostia de a ma opri....dar asta e, trebuie sa avem incredere in noi si in Cel de SUS!!!

    5
    0

  • Loco pe 26 Dec 2010, 19:48
    Un lucru aflat din citite

    Mie mi s-a intamplat sa merg intr-o dimineata la Biserica , si cand am intrat pe poarta a inceput sa ma latre un caine . La un moment dat imi aduc aminte ca citisem undeva cum ca un caine care vede ca esti mai mare ca el , simte ca esti periculos si trebuia sa reactionezi coborandu-te la nivelul lui in cazul in care nu-ti da pace . Asa am facut , m-am lasat pe genunchi si l-am chemat la mine , de-atunci de fiecare data cand mi s-a mai intamplat , am facut la fel , si a mers . Nu iti trebuie cine stie ce filozofie .

    2
    5

  • madalina pe 21 Dec 2010, 20:52
    cainii

    si mie imi e frica de caini chiar si de cei care nu ma baga in seama curios e faptul ca imi doresc un caine.mai este deci aceasta o fobie?

    0
    2

  • Oana pe 14 Dec 2010, 18:22
    e super saitul dar frica e prea mare

    ma numesc Ioana am 11 ani si sunt inebunita de caini. pt mine cred ca caini sunt cea mai mare frica au devenit opsesivi. In fata blocului meu sunt 10-15 caini care stau mereu in fata scari mele toata lumea zice ca sunt pasnici dar cand ii vad am o senzatie ...cred ca nici daca nu lasi vedea pe cel rau nu miar fi asa frica . Va rog daca are cineva un sfat s-au stie cum sa ma ajute va rog din suflet ajutatima. ma puteti gasi la adresa "ioana146@yahoo.com"

    3
    1

  • nemele pe 25 Aug 2010, 00:20
    ma chhh pe mn de frica

    eu cand vedeam caini faceam invers ma uitam in ochii lor si ziceam in gandul meu ca ii bat de ii nenorocesc si daca intorcea capul imi dadeam seama ca nu o sa ma atace ,dar de la un timp am inceput sa imi pierd increderea in mine cand intalnesc un caine pe strada,acum incerc sa ma ghidez dupa persoanele care mai sunt pe strada si vad batrani copii si ma gandesc ca am 20 de ani si trebuie sa trec si peste problema asta,Inca nu am fost muscat de caini dar am problema asta de foarte mic cand un caine a sarit pe mine dar nu m-a muscat

    3
    1

  • nemele pe 25 Aug 2010, 00:20
    ma chhh pe mn de frica

    eu cand vedeam caini faceam invers ma uitam in ochii lor si ziceam in gandul meu ca ii bat de ii nenorocesc si daca intorcea capul imi dadeam seama ca nu o sa ma atace ,dar de la un timp am inceput sa imi pierd increderea in mine cand intalnesc un caine pe strada,acum incerc sa ma ghidez dupa persoanele care mai sunt pe strada si vad batrani copii si ma gandesc ca am 20 de ani si trebuie sa trec si peste problema asta,Inca nu am fost muscat de caini dar am problema asta de foarte mic cand un caine a sarit pe mine dar nu m-a muscat

    3
    0

  • grizzly pe 3 Aug 2010, 05:04
    tot eu

    daca vreti sa va invingeti teama de caini add gaby_cs18 si vorbim acolo;)

    1
    1

  • grizzly pe 3 Aug 2010, 05:03
    daca vrei sa scapi de caini..

    pai o sa va zic cate ceva despre caini.. 1 daca un caine pare sa te atace nu te speria stai calm si nu-l privi in ochi. a privi in ochi un caine inseamna ai transmite ca vrei sa-l domini sau sai faci ceva rau si automat se va apara. chiar acum cateva zile o femeie cu un copil au fost atacati de un caine maidanez de talie mijlocie si au ramas calmi iar cainele a plecat

    1
    2

  • andreea pe 3 Iul 2010, 21:29
    tot eu

    tot acea andreea sunt (cu acel comentariu de pe 3 iul 2010, 21.23) uitasem sa spun ca pana si daca cineva ii da un sut unui caine incep sa plang...nu vreau sa fie raniti din cauza fricii mele tampite... ce vina are cainele care-si vede de treaba lui ca eu fac istericale pe acolo??? in plus, ma gandeam ca poate la mine este ceva ce a fost o fobie si acum este ceva gen un reflex v-am spus nu intotdeauna simt frica...multumesc mult

    2
    3

  • andreea pe 3 Iul 2010, 21:23
    imi e frica si de cei mai mici caini

    eu am 14 ani si nu prea ies cu prietenii in oras din cauza acestei fobii...imi e frica pana si de cei mai mici caini...incerc sa fiu indiferenta, acum 1 an puteam, acum nu mai pot...ma ingrozeste faptul ca daca trec pe langa un caine mi se poate face frica si ei ma vor simti si vor incerca sa ma domine asa ca bineinteles ca daca imi este frica sa nu mi se faca frica exact aia se intampla...nu ma ajuta sfaturile articolului si phsihologu spune la fel...problema e ca la blocul meu sunt 7 caini vagabonti si vreo 10 de casa care sunt foarte agresivi... parintii vor sa imi mai cumpere un caine ca poate scap de fobie dar eu cu siguranta nu mai vreau vreun caine in casa... ma poate ajuta cineva? multumesc anticipat si inca un lucru: uneori, simt ca nu-mi este frica atunci cand trec pe langa vreun caine, dar pur si simplu o iau la fuga de parca as fi programata... nu stiu ce sa fac

    0
    0

  • Vlad pe 7 Mai 2010, 20:46
    Bravos!

    Foarte bun articol!!! Pe bune. Simplu, usor de inteles si de pus in practica. Si ce spuneti acolo e bine documentat! Felicitari!

    1
    0

  • ellena pe 28 Mar 2010, 17:03
    me fruca de caini

    am 18 ani de cand aveam 8 ani ma puscat un caine

    1
    0

  • Dan pe 27 Ian 2010, 16:51
    Metode eficiente

    Si eu am aceasta problema si am reusit, recent, sa scap intr-o anumita masura, adica acum pot sa trec linistit pe langa 1 caine si ma simt deja ca un fel de zeu :), dar daca sunt 2 sau 3, mi-e mai greu. Acolo unde ma duc eu, la niste cursuri, sunt haite si de 30 de caini (zona Aurel Vlaicu) - blocuri cu apartamente de un milion de euro si haite de caini ca in africa... Oricum, eu cred ca prin NLP sau hipnoza se poate scapa de fobii chiar si intr-o singura sedinta, dar nu am incercat inca. Am intrebat pe nu alt forum si astept un raspuns. Si eu am impresia ca nimanui nu-i mai este frica, am vazut femei de 99 de ani trecand linistite pe langa haite, sau fetita de 7 ani. Este incredibil. Cum reusesc unii ?

    1
    1

  • alex pe 22 Dec 2009, 02:27
    frica de caini

    Buna..se pare ca sunt singuru baiat peaci :P in fine si eu am teama asta de caini in specila de jigodii:(.Am stat si mam gandit ca daca o sami iau un caine de paza de lupta sa ma protejeze in cazul in care ma ataca un caine.Cand l-am luat avea 7 luni erea destul de mare si f bine dezvoltat,este un ciobanesc germna..Si vreau sa va spun ca mi-am luat cea mai mare teapa..este f blamd cu toata lumea si toti caini :))) i

    0
    0

  • alex pe 22 Dec 2009, 02:17
    frica de caini

    Buna..se pare ca sunt singuru baiat peaci :P in fine si eu am teama asta de caini in specila de jigodii:(.Am stat si mam gandit ca daca o sami iau un caine de paza de lupta sa ma protejeze in cazul in care ma ataca un caine.Cand l-am luat avea 7 luni erea destul de mare si f bine dezvoltat,este un ciobanesc germna..Si vreau sa va spun ca mi-am luat cea mai mare teapa..este f blamd cu toata lumea si toti caini :))) i

    0
    0

  • Dana pe 15 Dec 2009, 13:53
    frica de caini....

    Cand am fost micuta, am fost muscata de fata de un caine lup... in urma careia am ramas cu o mica cicatrice. Ce pot sa zic in urma acestui incident e ca... nici in ziua de azi nu-mi este frica de caini, ba chiar am si eu un catelus westie acasa :) Eu is de parere ca frica asta de caini este ceea ce iti impui tu. Decat sa traiesti toata viata cu frica de caini si .. sa fugi ori de cate ori vezi un caine in fata ta.. mai bine ai incerca sa invingi aceasta teama. Nu toti cainii sunt rai, nu toti cainii musca...s.a.m.d

    0
    2

  • pop ramona pe 13 Nov 2009, 14:24
    frica de caini ma omoara

    vai si eu care credeam ca sunt singura cu frica de caini.am 28 ani,sunt casatorita,de curand am aflat ca o sa fiu si mamaica!dar sa nu pot iesi singura din casa,sa ajung sa am si discutii cu sotul meu ca nu vreau sa ies.de multe ori imi zice ia masina si mergi...iar eu de frica sa merg in spatele blocului ca acolo sunt cativa caini prefer sa merg pe o zona mai ocolita si sa merg pe jos.nu stiu ce sa zic,dar este inadmisibil asa ceva.traim in sec.xxi si sa nu putem face ceva!!!!!!!!!

    4
    0

  • danezu pe 11 Nov 2009, 20:28
    am un caine nu mie frica de el da de alti da

    subiectul de sus a fos interesant asa ca mai m-ai trecut frica de ei multumesc celui ce a puso

    1
    1

  • anonim pe 15 Aug 2009, 17:20
    frica

    eu am 12 ani. Cand eram mica un caine m-a atacat .De atunci orice caine pt mn este o teroare.Ma bucur ca am gasit acest articol si sper sa ma ajute

    2
    0

  • candiceL pe 1 Mar 2009, 22:37
    Frica

    chiar dak eu am o varsta frageda nu inseamna k nu mi-e frica....de cate ori vad un caine simt ameteli nu ma pot controla ...nu mai judec....chair aseara cand am iesit cu prietenii in orash si am vazut un caine imi venea sa ma urc oriunde numai sa nu dau de el......niciodata nu poti sa sti ce e in capul lor...si in legatura cu mirosul si asha e evident k ei simt frica....cand mergeam pe strada era o doamna cu un caine husky ce parea ff calm dar cand s-a apropiat de mine era sa ma muste noroc k il tinea doamne aceea.....nush dar mam saturat sami fie frika sa merg pe undeva si sa ma simt mereu urmarita si amenintata este un cosmar sa traiesti asha......in ciuda acestor fapte nu exista nimik care sa ne scape? nush,..in afara de pshilolog si asha am auzit ce un anume aparat kre tine caini al distanta....

    1
    0

  • anonimul supremmmm pe 11 Ian 2009, 20:48
    mi frica de cainiii

    mor de frica cand vad un caine si odata unul a sarit pe mine cand aveam 6 anii si ma plimbam cu bicicleta

    1
    0

  • Mitrea Cristian pe 2 Ian 2009, 20:41
    Cainii-prieteni sau dusmani?

    Salut! Si pe mine ma macina problema asta de ceva timp.La 3 ani, cand ma plimbam cu parintii mei pe strada teatrului din Ploiesti, a iesit dintr-un bloc, un caine imens care, desi cu stapanul langa el, si parintii mei langa mine, s-a repezit si atunci am sarit ca ars, in bratele tatalui meu.Dupa aceea, ma jucam cu cainii, dar de ceva timp, am inceput a ma congestiona la fata, a tremura si alte simptome d-astea cand vad un caine.Am ajuns ca un radar de caini:ii detectez de la 50m.Oricum, am fost si la psiholog, iar acesta mi-a recomandat aceleasi lucruri amintite de dvs, mai sus. As avea nevoie de niste sfaturi mai concludente, daca se poate, bineinteles. Va multumesc!

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod