Cum să îngrijești o pisică: ghid pentru începători

Te-ai hotărât să aduci în casa ta un animal de companie, iar alegerea a fost o simpatică felină ce te-a fermecat de la prima vedere.
Cum noua experienta nu se limiteaza doar la momente pline de afectiune, nebunii si veselie, ci implica si multa responsabilitate, va trebui sa te documentezi in legatura cu ritualul de curatare si infrumusetare a ei.

Desi pisicile se curata destul de bine si singure, este important sa stii cum sa ingrijesti o pisica, pentru a o mentine in cea mai buna forma, atat din punct de vedere al sanatatii, cat si al aspectului ei.

Cum sa ingrijesti o pisica: principii de baza


Daca nu stii cum sa ingrijesti o pisica, urmareste ghidul de mai jos.
Intocmeste chiar de la inceput ritualul de ingrijre potrivit, astfel iti va fi mult mai usor sa stii ce ai de facut pe parcurs.

Perierea


Perierea pisicii trebuie facuta in functie de tipul de par si de sezon. Daca felina ta are parul lung, poate fi periata de doua-trei ori pe saptamana, dar numai in cazul in care nu paraseste locuinta, altfel trebuie periata zilnic. In schimb, pisicile cu blana mai scurta pot fi periate doar o data pe saptamana, insa tine cont si de nevoile lor. Avand in vedere ca toamna si primavara incepe sezonul naparlirii, acorda mai multa atentie acestui aspect si usureaza munca pisicii, minimizand formarea bilelor de par.
Intregul proces trebuie sa fie relaxant si sa dureze cam 10-20 de minute, in functie de nevoile ei. Asigura-te ca nu ratezi nicio zona si respecta toanele felinei. Daca este nelinistita, nu are sens sa o chinui, ci e mai bine sa astepti sa se calmeze. Citeste continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod