Cum să descifrezi comportamentul pisicilor. 10 gesturi și semnificația lor

Cum să descifrezi comportamentul pisicilor. 10 gesturi și semnificația lor

Îmi plac florile, câinii și pisicile. Îmi place să fiu la curent cu toate noutățile din modă. Cel mai mult îmi place să scriu despre modă, frumusețe și vedete.
Îmi plac florile, câinii și pisicile. Îmi place să fiu la curent cu toate noutățile din modă. Cel mai mult îmi place să scriu despre modă, frumusețe și vedete.
Pisicile par greu de înțeles. De exemplu, ce este în mintea lor atunci când le mângâi și torc de plăcere, pentru ca în secunda următoare să te muște sau să te zgârie?
Sau de ce aleargă uneori prin toată casa de parca ar fi posedate? Există răspunsuri la acestea întrebări. Iată zece comportamente ale pisicilor și explicația lor:

Crizele de alergat

Poate că te sperie pisica ta când începe să alerge cu viteză prin casă, să se cațere pe canapea și să facă salturi ciudate. Nu te îngrijora, nu a luat-o razna. Acest comportament este o modalitate a pisicilor de a se elibera de surplusul de energie. Pentru că nu mai sunt nevoite să vâneze pentru a se hrăni, au nevoie să facă mișcare.

Frecatul obrajilor

Pisicile își freacă obrajii de tine sau de piesele de mobilier din același motiv: își marchează teritoriul. Este o modalitate prin care își imprimă mirosul, datorită glandelor pe care le au pe lateralele capului.

Frământatul

Sigur îți este cunoscut gestul acela de a "frământa" cu lăbuțele din față pe care îl fac cele mai multe pisici. Acesta este un comportament păstrat din zilele în care pisica ta era puiuț și făcea această mișcare cu labele din față pentru a stimula lactația mamei.
Este o mișcare care calmează pisicile. Iar când face acest lucru pe tine, este un semn că se simte protejată în preajma ta.

Fecale neacoperite

Pisicile au obiceiul de a-și acoperi excrementele cu nisip. Dar dacă descoperi că pisica ta nu mai face acest lucru, este posibil ca motivul să fie unul întemeiat.
Este un semn că se simte amenințată sau că teritoriul i-a fost invadat. Le transmite astfel intrușilor că zona este ocupată și că îi aparține. Se întâmplă de obicei atunci când aduci un nou animal de companie în casa ta.

Urechile date pe spate

Este un semn de agresivitate, teamă și agitație și nu ar trebui să-l ignori. Arată că pisica ta este nervoasă sau speriată, următorul său pas fiind atacul sau fuga. 

Gura deschisă

Atunci când pisica ta privește în gol cu gura deschisă, de fapt adulmecă aerul. Este numit "răspunsul Flehmen" și presupune adulmecarea mirosurilor din aer prin gură, ajutând pisica să perceapă mai bine feromoni sau alte mirosuri.

Mieunat discret

Mieunatul discret, ce pare mai degrabă al unui pisoi, este modalitatea prin care pisica ta te salută. Este un gest drăgălaș prin care pisica te întâmpină, mai ales dacă nu te-a văzut pentru o vreme.

Mieunatul sacadat și mișcarea rapidă a bărbiei

Acesta este un semn de frustrare, care apare atunci când pisica nu poate obține ceea ce vrea. Este un sunet ciudat, pe care cel mai probabil îl vei auzi atunci când pisica încearcă să vâneze, iar "prada" sa se află prea departe sau este inaccesibilă.

Așezarea pe lucruri

Atunci când vor atenție, pisicile sunt capabile de diverse trucuri. Iar unul dintre ele este acela de a se așeza pe lucrurile tale atunci când le folosești.
De exemplu, pisica se va urca pe tastatura laptopului, se va așeza pe scaunul tău imediat ce te ridici sau va intra în valiză atunci când îți faci bagajele.

Dormitul pe pieptul tău

Pisicile adoră să doarmă pe stăpânii lor. Ți s-ar putea părea un semn de afecțiune, dar mica felină este de fapt în căutarea căldurii.
Pe de altă parte, indică faptul că se simte protejată lângă tine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod