Cum să cureți bolurile de mâncare și jucăriile câinelui

Ca în cazul farfuriilor și tacâmurilor pe care le folosim, bolurile de mâncare și jucăriile câinelui au nevoie de curățare și igienizare regulate. Iată cum poți face acest lucru!

Trucuri care te ajută să cureți bolurile de mâncare și jucăriile câinelui


Pe lângă exercițiile regulate și o dietă sănătoasă, este de datoria ta să cureți bolurile de mâncare și jucăriile câinelui. Bolurile câinilor pot atrage multe tipuri de murdărie și germeni, care ar trebui eliminați în mod regulat, mai ales dacă ții bolurile în bucătărie, unde gătești. Un nivel ridicat al igienei este, de asemenea, necesar atunci când este vorba despre jucăriile câinelui tău, deoarece murdăria și germenii ingerați de pe acestea pot provoca cu ușurință tulburări stomacale și nu numai. Deci ce ar trebui să știi despre curățarea bolurilor de mâncare și a jucăriilor? Iată câteva sfaturi!

Cum să cureți bolurile din ceramică sau plastic


Cele mai multe boluri de mâncare pentru câini sunt fabricate din materiale rezistente, deci nu sunt atât de greu de curățat. Verifică instrucțiunile de la producător pentru a vedea dacă vasul pentru câini din ceramică sau plastic este rezistent la mașina de spălat vase.
Dacă nu, apelează la un burete și un detergent cu o formulă slabă sau o soluție diluată de oțet și apă fierbinte pentru a îndepărta orice resturi de mâncare. Dacă vrei să te asiguri că vasul este curat, lasă-l la înmuiat într-o soluție diluată de curățare. Urmează instrucțiunile de pe etichetă și testează întotdeauna produsul pe o zonă mică. Clătește cu apă rece și șterge bolul ulterior.

Cum să cureți bolurile din oțel inoxidabil


Bolurile de mâncare din oțel inoxidabil sunt, în general, mai igienice decât cele fabricate din alte materiale, dar pot rugini dacă nu sunt curățate în mod corespunzător. Iar acest lucru trebuie evitat pentru sănătatea câinelui tău.
Ar trebui să eviți zgârierea suprafeței bolului. De aceea, este recomandat să utilizezi un burete sau o cârpă moale și o soluție lichidă de curățare pentru a elimina petele de mâncare. Lasă la înmuiat castronul într-o soluție de oțet și apă caldă și clătește cu apă rece pentru a igieniza și șterge bolul. Ia în considerare clătirea bolului de fiecare dată când îl umpli cu alimente sau apă și spală-l o dată pe săptămână mai bine.

Cum să cureți jucăriile câinelui


În prezent, cele mai multe jucării pentru câini pot fi spălate în mașina de spălat sau în suportul superior al mașinii de spălat vase, în funcție de materialele din care sunt fabricate. Trebuie să verifici întotdeauna instrucțiunile producătorului înainte de a le spăla și apoi să alegi temperatura recomandată pentru a îndepărta murdăria sau bacteriile care ar putea afecta sănătatea câinelui tău.
Alternativ, lasă jucăriile câinelui la înmuiat într-o găleată cu apă caldă și oțet sau apă caldă cu săpun, după care le cureți și le clătești cu apă rece, lăsându-le să se usuce. 

Verifică întotdeauna dacă bolurile de mâncare pot fi spălate la mașină sau de mână. Urmează regulile de spălat zilnic și curăță mai bine săptămânal. Iar jucăriile le poți curăța în cele mai multe cazuri cu ajutorul instrucțiunilor de pe etichetă. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod