Cum să ai grijă de dantura pisicii tale

Poți face ceva pentru dantura pisicii tale în afară de periaj? Mai jos, vei afla cum poți să ai grijă de dantura pisicii tale, fără periaj, prin folosirea diferitelor produse de curățare a dinților pisicilor. Înainte de a începe, ar trebui să îți amintești cât de importantă este perierea dinților pisicilor.
Modalități prin care poți să ai grijă de dantura pisicii tale, fără a o spăla pe dinți

1. Batoanele pentru pisici

Acestea pot fi folosite în mod regulat pentru a ajuta la îndepărtarea plăcii bacteriene de pe dinții pisicilor. Studiile arată că pot reduce riscul acumulării tartrului. Dacă alegi aceste tratamente dentare, este recomandat să mergi din când în când la veterinar pentru un control al danturii pisicii tale.

2. Gelul dentar pentru pisici

Acesta este o alternativă mai ușoară la periajul dinților unei pisici.
Gelurile dentare pentru pisici conțin enzime care ucid germenii ce provoacă acumularea de tartru, cariile dentare, boala gingiilor și iritațiile. Trebuie să aplici gelul dentar direct pe dinții pisicii tale și trebuie să o faci zilnic, similar cu periajul dinților. Citește întotdeauna instrucțiunile unui anumit produs înainte de a-l utiliza!

3. Șervețelele dentare

Acestea pot fi folosite și pentru curățarea dinților pisicilor. Trebuie să înfășori un deget într-un șervețel dentar și apoi să ștergi dinții pisicii cu ajutorul acestuia, ca și cum ai folosi o pensulă.
Această tehnică necesită antrenament și durează cam la fel de mult ca periajul dinților.

4. Jucăriile de ros pentru pisici

Acestea sunt similare cu tratamentele dentare prin faptul că sunt abrazive și pot ajuta la curățarea plăcilor și la masajul gingiilor atunci când pisica le mestecă. Cele mai multe jucării dentare de pisici sunt umplute cu iarbă pentru pisici, pentru a încuraja pisica să le roadă. Cu toate acestea, poți presăra iarbă de pisici pe ele, dacă pisica ta nu prezintă un interes pentru jucării.

5.
Aditivul pentru apă


Acesta funcționează la fel ca gelul menționat mai sus, doar că, în loc de a aplica direct pe dinții pisicii, poți vărsa substanța chiar în bolul cu apă al pisicii. Este o tehnică de îngrijire a danturii convenabilă, însă este mai puțin eficientă decât gelul dentar și trebuie să verifici dacă pisica mai bea apă după aceea.

6. Mâncarea de pisici pentru dantură

Este vorba despre produse alimentare special concepute pentru sănătatea dentară a piscii tale.
Studiile arată că aceste alimente reduc acumularea tartrului, dar nu îl pot elimina complet.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod