Cum ii facem baie pisoiului?

Pisicile au, in general, oroare de apa. Si totusi, daca sunt tratate cu blandete, ele accepta sa fie spalate. Bineinteles ca este importanta prima experienta. Daca pisoiul tau...
Pisicile au, in general, oroare de apa. Si totusi, daca sunt tratate cu blandete, ele accepta sa fie spalate. Bineinteles ca este importanta prima experienta. Daca pisoiul tau se sperie, nu isi va mai dori niciodata sa treaca prin acele momente...

Fara spuma in ochisori

Pisica poate accepta baia si, cu timpul, chiar isi poate dori ca aceasta experienta sa se repete. Singura conditie este aceea ca tu sa fii foarte atenta la detalii.

In primul rand, trebuie sa ai grija ca temperatura din incaperea in care ii faci baie sa fie acceptabila, iar apa sa aiba 39 grade C. Cu o manusa speciala (pe care o poti procura din magazinele de specialitate) umezeste-i corpul, labutele si apoi gulerasul.
Apoi stropeste-o progresiv cu jetul de la dus, avand grija ca presiunea apei sa fie minima.

Foloseste un sampon special pentru pisici si asigura-te ca nu ii intra spuma in ochisori sau in urechi. Si nu trece cu vederea faptul ca anumite produse necesita o clatire repetata, dar nici faptul ca pisica nu isi poate tine respiratia in general si cu atat mai putin sub apa...

Este foarte important, de asemenea, ca in tot acest timp sa-i vorbesti pe un ton bland si sa o mangai. Oricum aceste actiuni nu trebuie sa dureze prea mult, pentru ca risti ca pisicii sa i se faca frig si sa raceasca...

Daca pisoiul tau se teme insa de apa, nu il forta sa accepte aceasta idee, pentru ca isi va pierde complet increderea in tine.
In aceasta situatie nu iti ramane decat sa astepti ca el sa iti rasplateasca intr-o buna zi rabdarea...

Fara pudra

Samponul trebuie sa fie un produs destinat exclusiv pisicii, pentru ca cele obisnuite nu corespund cerintelor felinelor. PH-ul pisicilor este total diferit de cel al proprietarilor lor si anumite produse chiar sunt toxice pentru ele.

Si inca ceva foarte important: daca pisica s-a atins, sa spunem, de o banca proaspat vopsita, incearca sa o stergi cu un servetel absorbant si sa o speli cu apa calduta. In cazul in care nu reusesti sa indepartezi vopseaua, taie-i acele suvite de par. Dar in nici un caz nu folosi dizolvanti!

In functie de tipul de par trebuie sa alegi si balsamul sau cremele texturizante potrivite.
Fii foarte atenta insa la pudre! Ele nu pun intotdeauna in valoare frumusetea pisicii, iar daca o aplici pe parul umed risti sa-i creezi pisicii serioase tulburari digestive, pentru ca ea o va ingera.

Fara zgomot

Pisica nu se scutura, asa ca trebuie sa o infasori intr-un prosop si sa ii faci un... masaj. Trece-ti mana prin parul ei si periaza-i-l, pentru a nu i se incurca. Cu cat ii vei peria mai mult blana in toate sensurile, cu atat aceasta i se va usca mai repede.

Este indicat sa folosesti un uscator silentios, pe care sa il reglezi la o temperatura redusa. Ai grija sa il tii la o distanta de cel putin 20 de centimetri, pentru ca risti sa ii arzi blanita...


Trebuie sa stii totusi ca, in ciuda bunavointei tale, blana pisicii nu va fi complet uscata decat dupa cateva ore. Asa ca ai grija sa o instalezi intr-un spatiu confortabil, in care temperatura sa atinga 22-28 grade C.

Oricum este suficient sa speli pisica o data la trei luni, pentru ca baile prea frecvente ii elimina sebumul protector al parului si compromit sinteza vitaminei D pe care o inghite atunci cand se linge.

Dupa aceste experiente, evident trebuie sa o alinti si sa ii oferi o recompensa...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod