Comportament

Posesorul unor insusiri diverse si incantatoare, Amstafful este potrivit ca animal de companie chiar si intr-un apartament nu prea spatios, pazeste casa neinfricat ca un bodyguard, participa la competitii sportive - avand calitati de atlet - si vaneaza cu acelasi zel ca un terrier. Cel mai surprinzator aspect din comportamentul acestui caine impunator se refera la faptul ca, desi dotat cu o forta impresionanta, el ramane, de obicei, impasibil la conflictele dintre semenii sai. Recunoscut pentru hotararea cu care isi duce la indeplinire de fiecare data "misiunea", el nu-si va parasi niciodata postul de observatie si nu va ingadui nimanui sa se apropie de "obiectivul" ce i-a fost incredintat.
Asadar, puteti fi linistit daca in preajma copiilor dumneavoastra se afla acest vajnic aparator. In acelasi timp tolerant, dar si de neinduplecat atunci cand este cazul, in Amstaff se regaseste o combinatie uimitoare de tandrete, camaraderie si incredere. Este un caine care se adapteaza relativ usor la schimbarile survenite in mediu si nu creeaza probleme deosebite daca se impune transferul intr-o alta locuinta sau la un nou stapan, mai ales daca cel care il adopta il va face sa se simta dorit si iubit.
Desi nivelul de raspuns la agresivitate variaza in functie de individ, Amstafful ideal este atat de sigur pe sine incat nu are nevoie sa demonstreze nimanui acest lucru prin lupta. Totusi, daca va fi provocat de un alt caine, el va fi pregatit oricand sa riposteze, deoarece teama sau lasitatea nu-l caracterizeaza.

Standard
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod