Comportament

Angora Turceasca este o pisica inteligenta, plina de viata, care poate fi instruita foarte usor, dar care nu este supusa. Cu toate ca este independenta, pisica Angora turceasca este recunoscuta pentru loialitatea si atasamentul ei, dar si pentru amuzamentul pe care il poate starni in familie.

La fel ca si "ruda" sa, pisica Van Turceasca, Angora este binecunoscuta pentru abilitatile sale de buna inotatoare. Se povesteste chiar ca unele au plonjat de buna voie in piscina pentru a face baie.
Trebuie mentionat insa ca nu toate pisicile Angora iubesc apa, dar acestea sunt in numar restrans. Cele mai multe adora sa inoate si manifesta foarte mult entuziasm in acest sens. Totul depinde de educatia pe care au primit-o pisoii - daca mama lor este o buna inotatoare, atunci si puii vor dobandi aceasta abilitate, mai mult ca sigur.

Orice obiect din casa poate fi transformat de catre o Angora in jucarie. Trebuie sa mai stiti ca nu veti putea tine in brate o asemenea pisica mai mult de cateva minute, deoarece este foarte agitata, curioasa si adesea este tentata sa alerge prin toata casa cu viteza maxima.
Gratia si schemele ei de joaca o fac deosebit de amuzanta pentru privitori. De asemenea, Angora este o pisica foarte incapatanata si odata ce si-a propus ceva nu va avea odihna pana ce nu va duce la indeplinire acel lucru. De exemplu, daca ii veti lua jucaria, inainte sa se fi plictisit de aceasta, ea nu va sta o clipa locului pana ce nu va descoperi locul in care ati ascuns-o si isi va recupera proprietatea. Este capabila sa deschida toate usile, fie ca este vorba despre camere, sifonier, debara sau frigider.
Daca nu-si va gasi jucaria sau nu o va putea recupera, va mienuna tot timpul, "rugand", "implorand", "insistand", "ordonand", in ultima instanta, sa o ajutati. Intr-o astfel de situatie, cand s-a iscat un "razboi al opiniilor", in cele mai multe cazuri, controversa se va solutiona doar daca cedati insistentelor sale.

Intre Angora si stapanul ei se formeaza, de regula, o legatura sufleteasca deosebit de puternica. Aceasta pisica isi iubeste mult stapanul si are incredere oarba in el.
Desi arata afectiune tuturor membrilor familiei, o singura peroana se va bucura de aceasta relatie sufleteasca exceptionala. Unele pisici Angora adora chiar sa "converseze" si, mai mult, insista sa aiba ele ultimul "cuvant". Vocea acestei pisici este, de obicei, calda, suava, melodioasa si placuta la auz.

Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod