Cesar Millan: Cum îţi protejezi câinele de pericolele verii

Canicula este greu de suportat pentru toate fiinţele, nu doar pentru oameni. Însă temperaturile ridicate nu sunt singurele pericole pentru sănătate. Iată câteva sfaturi oferite de celebrul

Canicula este greu de suportat pentru toate fiinţele, nu doar pentru oameni. Însă temperaturile ridicate nu sunt singurele pericole pentru sănătate. Iată câteva sfaturi oferite de celebrul dresor Cesar Millan pentru a-ţi siguranţa câinelui în timpul verii.

1. Protejează-l de caniculă!
Evită plimbările când temperaturile sunt foarte ridicate. De asemenea, nu-ţi lăsa niciodată animalul într-o maşină închisă şi mai ales expusă la soare! La temperaturi ridicate, inima, ficatul, rinichii şi sistemul nervos pot ceda şi astfel se poate ajunge la comă şi chiar deces.

Toate acestea pot avea loc în doar câteva minute!

2. Atenţie la arsurile solare! Soarele nu lasă urme doar pe pielea oamenilor, ci şi a câinilor. Câinii cu blana scurtă şi deschisă la culoare prezintă un risc mai mare de a suferi arsuri solare.

3. Fereşte-i lăbuţele de suprafeţele încinse! Expuse timp de câteva ore la soarele puternic, străzile şi trotuarele pot deveni adevărate plite încinse. Plimbă-ţi patrupedul dimineata şi seara târziu, când acestea sunt reci. Testează temperatura străzii atingând cu măna timp de 30 de secunde, iar dacă simţi că te arde, atunci cu siguranţă şi labele câinelui vor simţi la fel.

4.

Evită deshidratarea! Asigură-te că animalul tău are acces la apă curată şi rece pe toată perioada zilei.

5. Nu-l lăsa să cadă victimă insectelor! Căpuşele, puricii, ţânţarii, muştele sunt doar câteva dintre insectele care-ţi vor deranja patrupedul în timpul verii. Discută cu doctorul veterinar şi cere-i să-ţi recomande cele mai eficiente produse pentru a-l apăra.

6. Atenţie la chimicalele din apă! Piscinele sunt atractive nu numai pentru oameni în timpul verii. Clorul care se găseşte de obicei în apa din piscină poate irita pielea animalului tău şi îi poate deranja stomacul.

Clăteşte-l cu apă curată după ce iese din piscină şi nu-l lăsa să consume apă din piscină. Pune-i la dispoziţie apă curată pentru băut.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod