Cesar Millan: 5 motive pentru care trebuie să adopţi un maidanez

Idolatrizat de milioane de oameni din întreaga lume pentru talentul său incredibil în a dresa câinii, Cesar Millan are ca principală misiune salvarea animalelor, reabilitarea lor şi facilitarea

Idolatrizat de milioane de oameni din întreaga lume pentru talentul său incredibil în a dresa câinii, Cesar Millan are ca principală misiune salvarea animalelor, reabilitarea lor şi facilitarea adopţiei acestora.

"Misiunea mea a fost întotdeauna să salvez câinii, în special pe cei abandonaţi. Toată viaţa mi-am dedicat-o lor. Noua mea emisiune se bazează pe salvarea adăposturilor pentru câini şi găsirea unor stăpâni pentru cei abandonaţi", declara Cesar Millan.

Dresorul spune că există multe motive pentru care ar trebui să adopţi un câine maidanez.

Iată-le!

1. Mulţi dintre noi cred că odată ce au fost abandonaţi, înseamnă că există ceva în neregulă cu aceşti câini. Total fals. "E un mit care persistă şi, din păcate, e decisiv în soarta multor animale. Oamenii cred că patrupedele din adăposturi ajung acolo pentru că sunt agresive, fug des de acasă sau au fost abandonate pentru că sunt grav bolnave. În realitate, motivul pentru care câinii ajung pe străzi nu are legatură cu sănătatea, atitudinea şi comportamentul câinelui.

Oamenii îşi abandonează animalele atunci când schimbă locuinţa sau, mai rău, când îşi doresc o altă rasă. Mai mult, câinii ajung în adăposturi şi atunci când stăpânii realizează că responsabilitatea la care s-au înhămat e mai mare decât pot ei să ducă," spune Cesar Millan, citat de AnimalZoo.ro.

2. Le poţi fi un bun lider! În momentul în care câinele va fi adoptat de o familie iubitoare, va deveni recunoscător.

3. Eşti reţinută în decizia de a adopta un maidanez din cauza bolilor? De obicei, adăposturile oferă servicii medicale animalelor aflate în grija lor.

Fă-i un examen clinic pentru a scăpa de îndoieli înainte de a-l duce acasa!

4. Rasă pură? Dacă nu te interesează expoziţiile canine, metişii pot fi ideali pentru tine. Ca şi aspect sunt mai interesanţi şi, de multe ori, chiar mai frumoşi.

5. Adoptă un câine matur! Poate fi atrăgător la prima vedere să adopţi un pui, însă gândeşte-le la responsabilităţi. Creşterea unui căţeluş poate fi foarte dificilă (gândeşte-te la ştersul nevoilor făcute pe covor, sau la rosul pantofilor preferaţi).

Nu ignora câinii trecuţi de 4-5 ani! Sunt ideali pentru persoanele în vârstă, sau cele leneşe.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod