Cesar Millan. 5 lucruri pe care le poţi învăţa de la câinele tău

maia
De Maia
maia
Viaţa alături de un câine are beneficii asupra sănătăţii, lucru demonstrat de numeroase studii. Pe lângă acestea însă, un animal poate servi drept sursă importantă de lecţii valoroase

Viaţa alături de un câine are beneficii asupra sănătăţii, lucru demonstrat de numeroase studii. Pe lângă acestea însă, un animal poate servi drept sursă importantă de lecţii valoroase pentru o viaţă fericită. Iată 5 dintre acestea!

1. Fii loial! Câinii sunt loiali stăpânilor şi îi iubesc necondiţionat.

2. Arată-ţi dragostea! Cine se bucură cel mai mult când te vede? Câinele este cel care te întâmpină cu dragoste de fiecare dată, chiar daca nu a trecut mai mult de o oră de când nu te-a văzut.

Încearcă să întâmpini oamenii din viaţa ta cu acelaşi entuziasm, căldură şi bucurie.

3. Iartă şi uită! Ţi s-a întâmplat cu siguranţă să-l loveşti din greşeală sau să-l calci pe coadă şi să te simţi vinovat imediat ce ai auzit schelălăiala dureroasă.

Ai observat însă că în doar câteva minute, căţelul tău se poartă ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, reluându-şi jocul şi iubindu-te. Urmează-i exemplul şi alege să ierţi, să uiţi şi să mergi mai departe.

4.

Trăieşte clipa! L-ai urmărit cu atenţie şi ai observat că pentru câinele tău fiecare miros este nou, fiecare persoană este specială şi fiecare bucăţică de hrană este apreciată? Bucură-te de orice lucru care te înconjoară, indiferent cât de mic, şi trăieşte clipa!

5. Bucură-te de natură! Câinii adoră să se joace afară.

Iubesc plimbările în natură şi să fie activi. Şi tu trebuie să faci la fel. Fă-l partenerul tău în plimbări lungi, dar şi în programul de exerciţii fizice. Nu numai că sunt benefice pentru sănătate, dar exerciţiile fizice făcute împreună ajută la crearea unei legături puternice între stăpân şi câine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod