Cesar Millan: 4 sfaturi esenţiale pentru a creşte durata de viaţă a câinelui tău

Sănătatea lor depinde de tine! Nu-i neglija! Majoritatea câinilor trăiesc de la 10 la 15 ani dacă primesc îngrijirea necesară şi sunt într-o formă bună, fizică şi psihică. Iată câteva

Sănătatea lor depinde de tine! Nu-i neglija! Majoritatea câinilor trăiesc de la 10 la 15 ani dacă primesc îngrijirea necesară şi sunt într-o formă bună, fizică şi psihică. Iată câteva recomandări oferite de celebrul dresor Cesar Millan pentru a te bucura mai mult timp de compania patrupedului tău.

1. Ai grijă de dinţii lui! Cariile nu sunt doar o problemă a oamenilor, ci sunt frecvente şi la animale. În plus, nu afectează doar dinţii, ci şi sănătatea, provocând infecţii în organism (în special la inimă şi rinichi).

Cere mai multe informaţii veterinarului tău despre cum trebuie să cureţi gura câinelui tău şi cumpără un kit special creat pentru animale.

Acesta conţine pastă şi periuţă de dinţi pentru câini. Atenţie! NU folosi pasta de dinţi pentru oameni!!! Aceasta poate fi foarte periculoasă pentru câinele tău.

Încearcă să faci un program în care să-i cureţi dinţii de câteva ori pe săptămână. Dacă observi în gura lui depuneri de placă, mergi la cabinetul veterinar pentru un consult.

2. Controlează-i greutatea! Când câinele tău doarme toată ziua, nu face mişcare şi mănâncă mult, îi este foarte uşor să se îngraşe. Are nevoie de multă mişcare pentru a consuma calorii.

Nu uita că obezitatea poate provoca boli grave precum diabet de tip 2, boli de rinichi, probleme de fertilitate, digestive, hipertensiune, boli de inima sau chiar cancer.

Consultă-ţi veterinarul pentru sfaturi de alimentaţie echilibrată, despre cât şi mai ales ce trebuie să mănânce animalul tău. Alege cantitatea de mâncare în funcţie de câtă mişcare face. Pentru a-l ajuta să slăbească, redu porţiile de mâncare. Nu este recomandat să-l înfometezi, ci să îi oferi exact cât are nevoie, în funcţie de rasă, vârstă şi talie.

De asemenea, există şi mâncăruri speciale pentru câinii supraponderali care pot fi de ajutor. În plus asigură-te că animăluţul tău face suficientă mişcare pentru a se menţine sănătos

3. Asigură-i necesarul de mişcare! Ideal ar fi ca partenerul tău să aibă parte de cel puţin o oră de exerciţii fizice zilnic. În cazul în care eşti posesoare de câine, nu uita că acesta este un bun partener de jogging.

4. Nu uita de vaccinuri şi vizitele regulate la veterinar! Reţine că este mai bine să previi decât să tratezi.

Vizitele regulate la veterinar te ajută să descoperi problemele cu care se confruntă câinele tău şi să le tratezi la timp. Experţii recomandă ca un câine adult să meargă la cabinetul veterinar cel puţin o dată pe an, iar căţeluşii sub un an au nevoie de 2-4 vizite pe an.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod