Cel mai bun terapeut: O pisică şi-a ajutat stăpânul mut să vorbească

Încă o dovadă că animalele sunt cei mai buni prieteni pentru copii: un băieţel de şapte ani din Marea Britanie, care suferea de mutism selectiv, a început să vorbească datorită pisicii

Încă o dovadă că animalele sunt cei mai buni prieteni pentru copii: un băieţel de şapte ani din Marea Britanie, care suferea de mutism selectiv, a început să vorbească datorită pisicii sale.

Primul "Te iubesc" rostit de Lorcan Dillon nu a fost adresat mamei lui, cum îşi doreşte orice părinte, ci adoratei lui pisicuţe, o birmaneză de doi ani pe nume Jessi-Cat.

Băiatul a fost diagnosticat la vârsta de 3 ani cu mutism selectiv, din cauza căruia nu putea să vorbească sau să îşi exprime emoţiile.

Mai târziu, vorbea fără probleme acasă, însă la grădiniţă sau la şcoală nu mai putea scoate un cuvânt, iar boala s-a amplificat pe măsură ce creştea. Prietenia strânsă cu pisica sa l-a ajutat pe băiat să se exprime, atât acasă cât şi în alte medii. "Această pisică are un simţ extraordinar al datoriei. Nu suportă să nu ştie ce face Lorcan şi dacă îl aude râzând, vine să vadă ce se petrece", povesteşte mama băiatului, citată de DailyMail.

Povestea celor doi a primit premiul întâi la Cat’s Protection Awards din Londra, luna trecută.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod