Cateii de poseta

Afla mai multe despre "jucariile patrupede"
Am vazut aceste micute patrupede la mai toate vedetele de la Hollywood (Paris Hilton, Nicole Richie, Eva Longoria, Kate Beckinsale) si mai nou la VIP-uriile de la noi. Pinscher Pitic, Bichon Bolognez, Caniche Pitic si, bineinteles, Chihuahua - sunt cateva rase de caini care sunt in mare voga, devenind mult mai populari decat in trecut. Si oricat de mici ar fi de statura, toti acesti caini au personalitati puternice si foarte bine definite.  

Exista multe avantaje care te pot convinge sa iti alegi un caine de mici dimensiuni: mananca mult mai putin decat semenii sai mai mari, este extrem de usor de transportat si se poate adapta foarte usor la viata de apartament, pentru ca cerintele lui sunt chiar foarte modeste.

Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa alegi catelul potrivit:


Chihuahua
Este ideal pentru viata de oras, extrem la loial si afectuos, dispune de o inteligenta agera, foarte ieftin de intretinut, fiind considerat un caine de paza in miniatura, foarte agresiv - deci, seiful tau este in siguranta daca ai un Chihuahua.

Trebuie sa stii ca acest catel uraste frigul si ii place sa fie "imbracat" atunci cand temperaturile sunt scazute.

Poate avea intre 0,9 si 2,7 kilograme, 15-23 cm si contrar staturii, Chihuahua este capabil sa mearga pe jos destul de mult, dar sa stii ca nu se opune unei plimbari intr-un cos de cumparaturi sau in poseta ta...

Poate deveni gelos daca nu ii acorzi atentie sau iti petreci timpul cu alte animale si il ignori.

Boli si afectiuni? Poate dezvolta hidrocefalia (tulburare caracterizata prin acumularea de lichid la nivelul creierului) sau hipoglicemia (afectiune asociata cu scaderea periculoasa a nivelului de glucoza din sange). Te poti bucura mult de loialitatea catelului tau Chihuahua pentru ca poate trai pana la 18 ani.

Paris Hilton il are pe Tinkerbell, Hilary Duff pe Lola, Sandra Bullock pe Poppy, toti din rasa Chihuahua.


Bichon Bolognez
Cine nu si-ar dori o astfel de minunatie, acest ghemotoc de blana alba? Mai ales ca nu estte mofturos in ceea ce priveste hrana... Este de o inteligenta sclipitoare, foarte atasat de stapan, jucaus si de aceea este de preferat sa nu il lasi prea mult timp in casa singur. Spre deosebire de Chihuahua, acest Bichon face mai mult zgomot decat sa te apere de intrusii din casa: nu este agresiv, dar latra pentru a te avertiza ca cineva strain a patruns in locuinta.   

Taieste aproximativ 15 ani, are 30 cm si o greutate de maxim 4 kilograme. Nu este un catel care sa se imbolnaveasca foarte repede, iar acesta poate fi inca un motiv pentru care tu ar trebuie sa iti achizitionezi un Bichon Bolognez.

In mare voga este si Bichonul Maltez, care are 25 cm si maximm 5 kg. Acesta ar putea dezvolta boala tremuratului, specifica micutilor. Durata de viata poate fi si de 16 ani.

Caniche Pitic
Se numara printre cei mai populari caini de companie. Este un patruped usor de dresat, vesel, cu un aspect nobil, foarte agil, care adora sa alerge si sa isi petreaca timpul alaturi de stapan. Iubeste copiii, iar daca esti o mare iubitoare de animale si ai acasa pisica si hamaster, nu ai de ce sa iti faci griji, pentru ca piticul Caniche le va indragi din prima clipa, fiind foarte prietenos. Are o sensibilitate aparte la tonul vocii tale, deci ai grija cum ii vorbesti pentru a-ti asculta comenzile.

Daca este ingrijit bine, poate depasi chiar varsta de 15 ani.

Miley Cyrus este posesoarea unui Caniche Pitic, pe care il ia in toate turneele.

Pinscher Pitic
Acest caine se mai numeste si MinPin. Este un patruped foarte atasat de stapan, extrem de curajos, in ciuda taliei foarte mici, si are obiceiul sa atace chiar si cei mai mari caini, ceea ce il face un excelent caine de paza.

Boli? Extrem de rar, pentru ca are o rezistenta de fier in fata lor. Il poti dresa foarte usor, pentru ca are o inteligenta extraordinara.

Are pana in 30 de cm si poate ajunge pana la 6 kg.

Credit foto: dogbreedinfo.com
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Canisa Bolognese Uilaki's Whit pe 8 Mai 2012, 10:58
    @ Butterfly

    D-voastra faceti o mare confuzie si ati luat tzepe pentru ca nu v-ati informat inainte de a achizitiona un caine. O canisa este un crescator cu afix eliberat de Federatia Chinologica Internationala si membru Asociatia Chinologica; creste maxim 2-3 rase, duce cainii in expozitie, are cuiburi rare si toti puii au pedigree. Restul care se autointituleaza Canisa, diverse SRL care aduc la comanda orice rasa sau cresc mai toate rasele, au pui disponibili oricand, vand pui mici , cu acte optionale, dar ofera "garantie de rasa si sanatate" o hartie scrisa in word si listata, livreaza la domiciliu.....ei, de aici vin cateii cu probleme de sanatate, temperament, iar la maturitate arata vai de ei. Informati-va inainte sa luati un catel si indiferent de rasa, luati unul cu pedigree, mergeti personal sa vedeti parintii, puii, actele in original, diplome de campioni la parinti, pedigree parinti si pui, declaratie de monta, act canisa, dovada membru ACHR.

    1
    0

  • Lucian pe 14 Iun 2010, 17:11
    Dragalasii catei

    Sa stiti ca sunt draguti.Iubiti ca si ei va iubesc conditionat

    0
    0

  • butterfly pe 6 Mai 2010, 12:37
    PS

    Mai bine luati un pui amarat dupa strada ...ca acela va va iubii conditionat si va faceti o pomana..ca si la oameni : FRUMUSETEA ESTE TRECATOARE

    0
    0

  • butterfly pe 6 Mai 2010, 12:36
    Nu

    Nu va riscati sa cumparati de la noi din tara...Toate asa zisele canise de maltezi, shih-tzu etc.. nu sunt in regula...puii se imbolnavesc f rpd pt ca parintii sunt ori frati ori mama fiu etc... spre ex: un exemplar de shihtzu veritabil si asa cum trebuie e 1000eu un maltez app la fel de scump...mi-am luat prea multe tzepe si am suferit pre amult dupa puiuti...

    0
    0

  • viorella pe 6 Mai 2010, 10:02
    IUBITI ANIMALELE CA SI ELE VA IUBESC

    SA FIM MULT MAI BUNI CU FIINTELE NECUVANTATOARE,ELE NE DAU MEREU O LECTIE DE VIATA

    0
    0

  • sandybell pe 5 Mai 2010, 18:02
    Dragi de ei:)

    Ce catelusi norocosi si frumosi,ii ador, sunt niste fiinte minunate si iubitoare.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod