Caracter

"Amestecul" dintre stilul insistent, agitat, zgomotos si distrugator al Burmezelor si cel calm, relaxat si lenes al Persanelor a avut drept rezultat caracterul cu totul exceptional al Burmillelor. Curioase si netematoare la o varsta frageda, aceste pisici, dupa ce ating maturitatea, se dovedesc a fi extrem de inteligente si afectuoase. Usile si sertarele nu pun niciodata probleme unei Burmille si orice lucru gasit prin casa - pornind de la sosete, plicuri, pixuri sau manusi, pana la dulciuri, fructe, chei sau bijuterii - devine imediat obiect de studiu si apoi jucaria favorita.
Alergatul jucariilor sau plimbatul hartiilor se va opri insa brusc la un moment dat, iar jucausa felina va sari in bratele stapanului, unde stie ca va gasi locul ideal pentru odihna.
Torsul ei zgomotos, drept semn de multumire, si privirile inocente, calde si afectuoase sunt capabile sa topeasca si cele mai inghetate inimi.

Avand o mimica excelenta, Burmilla poate interpreta orice fel de "rol": o frumoasa adormita ascunsa intr-un colt intunecat, un catel care isi vaneaza coada, un sarpe care se furiseaza pe podea, o maimuta cocotata pe draperii, un vartej pe sub cearceafuri, o balerina dansand pe marginea usii de la sifonier, un detectiv in cautarea infractorului...si lista poate continua.
Mai presus de toate, insa, ceea ce incanta cel mai mult sunt natura curioasa si iubitoare si caracterul seducator, calitati care o fac irezistibila pe micuta "vrajitoare de inimi" - Burmilla.


Aspect general
Ingrijire
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod