California Spangled - Tigrul de apartament

Chipul ei este expresiv, cu pometi bine conturati, zone bine marcate de imbinare a mustatilor, barbie si maxilare puternice. Botul este lat, are lungime medie si este bine dezvoltat. Urechile au marime medie, sunt rotunjite si amplasate destul de sus pe cap. Ochii in forma de migdala sunt dispusi la o distanta apreciabila unul de celalalt.

Ceea ce confera specificitate acestei pisici sunt petele foarte bine puse in valoare de blana scurta. Sunt permise pete in forma rotunda, ovala, patrata sau triunghiulara, iar cele sub forma de solzi de peste sunt considerate defect.

Datorita diversitatii nuantelor folosite in crearea rasei, California Spangled are blana colorata intr-o paleta larga ce cuprinde: argintiu, culoarea bronzului, auriu, rosu, albastru, maro, gri inchis si negru.

Petele sunt intunecate, bine definite si contrasteaza evident cu nuanta de fond.

Personalitate

In ciuda aspectului salbatic, pisicile California Spangled sunt afectuoase, curioase, sociabile si devotate. Cunoscute pentru inteligenta lor, aceste pisici reusesc sa faca ce vor din stapanii lor. Se remarca prin energia debordanta, abilitatile de atlet si va vor distra neincetat cu acrobatiile lor. Au un puternic instinct de vanatoare si reactii foarte rapide. Aceste pisici adora jocurile, mai ales daca si dumneavoastra aveti un rol activ.

Intretinere

Pisicile California Spangled au blana scurta si neteda, de aceea nu au nevoie de ingrijire excesiva. Ele necesita numai un periaj saptamanal, pentru inlaturarea firelor de par moarte, periaj care trebuie realizat mai ales in perioada naparlirii.


Standard Tica

Capul are lungime si latime medii. Pometii sunt proeminenti, iar fruntea usor rotunjita. Urechile sunt tot atat de late la baza pe cat de inalte si au varfuri rotunjite. Au marime medie si sunt amplasate sus pe cap. Ochii au marime medie spre mare, forma de migdala si sunt asezati la o distanta apreciabila unul fata de celalalt.

Barbia este puternica, bine dezvoltata. Vazuta din profil, confera un aspect proeminent botului. Botul este plin, bine dezvoltat. Zonele de imbinare a mustatilor trebuie sa fie evidente, pentru a crea un bot lat, de lungime medie (mai proeminent in cazul masculilor). Profil: se remarca un stop fin intre frunte si nas si craniul usor ridicat si rotunjit. Gatul are lungime medie, forma cilindrica si este musculos.

Corpul este alungit, suplu, musculos, bine sustinut.
Are marime medie si este purtat destul de jos, in pozitia tipica animalelor de prada. Membrele sunt destul de lungi, dar par scurte din cauza pozitiei joase a corpului. Sistemul osos este puternic si bine dezvoltat, iar musculatura este puternica, mai ales la nivelul coapselor. Labele au marime medie. Coada are aproximativ aceeasi grosime pe toata lungimea ei, iar varful este tesit. Lungimea ei este medie, coada fiind bine imblanita si terminandu-se cu 1-3 inele intunecate. Varful trebuie sa fie inchis la culoare.

Blana este scurta si lipita de corp, usor mai lunga pe coada si pe abdomen.

Culoarea: sunt posibile opt varietati clasice: negru, maro, albastru, culoarea bronzului, rosu, auriu, argintiu si gri inchis. Culoarea ochilor variaza intre cea a chihlimbarului si caprui inchis (la exemplarele care au blana in culori traditionale) si albastru la cele pointed.


Tiparul: petele acopera spatele si partile laterale ale corpului, iar dungile se intind de la zona dintre urechi pana la baza gatului, continuandu-se spre umeri.

Se penalizeaza: aspectul greoi, sistemele osos si muscular insuficient dezvoltate, coada prea lunga sau sub forma de bici; urechile ascutite sau amplasate jos pe cap; cutie toracica ingusta sau prea osoasa; ochii verzi; marcajele albe la nivelul degetelor; blana lunga; lipsa tiparului standard si a contrastului dintre fond si pete; orice manifestare care denota temperament inadecvat.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • baranga ionut pe 10 Ian 2009, 21:30
    disparitia tigrilor

    nu mai vanati animalele lasatile sa traiasca

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod