Câini pentru oameni: Terapie asistată de animale pentru vârstnici

Câinii Vier Pfoten îi vizitează săptămânal pe bătrânii de la Complexul de Servicii "Floare Roşie" din sectorul 6, Bucureşti. Scopul acestui proiect este de a îmbunătăţi calitatea vieţii

Câinii Vier Pfoten îi vizitează săptămânal pe bătrânii de la Complexul de Servicii "Floare Roşie" din sectorul 6, Bucureşti. Scopul acestui proiect este de a îmbunătăţi calitatea vieţii bătrânilor.

Echipa este formată din foşti câini maidanezi antrenaţi pentru programul de terapie asistată de animale, de care au beneficiat în ultimii 7 ani copiii cu dizabilitati. Săptămânal, bătrânii din acest centru sunt vizitaţi de trei câini insoţiţi de trainerii lor. La cerere, animalele execută comenzi şi se lasa mângâiaţi.

"Câinele e un element viu, dinamic, care-i scoate pe bătrâni din rutina specifică vârstei.

Pe de alta parte, prezenţa câinilor le oferă un context în care să socializeze, dându-le un subiect de conversaţie. Acest lucru previne apariţia depresiei şi, în acelaşi timp, le stimulează memoria. Mergem de o luna la centru şi deja observăm la unii rezidenţi o îmbunătăţire a tonusului, a atitudinii şi disponibilităţii de a comunica", explică psihologul Victor Chitic, citat de vier-pfoten.ro.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod