Câinele tău mănâncă iarbă?

Dacă da, de ce? Este întrebarea pe care mi-a pus-o mama când m-a zărit ronţăind un smoc de iarbă în parc. Nu ştiu. Pur şi simplu am poftit la ceva verde. Însă mama nu s-a mulţumit cu

Dacă da, de ce? Este întrebarea pe care mi-a pus-o mama când m-a zărit ronţăind un smoc de iarbă în parc. Nu ştiu. Pur şi simplu am poftit la ceva verde. Însă mama nu s-a mulţumit cu acest răspuns, susţinând că nu este normal ca un câine să "pască" şi s-a pus pe cercetat. Iată ce a aflat.

Câinii nu mănâncă doar oase, carne sau bobiţe. Au nevoie şi de legume, fructe şi chiar fire de iarbă. Însă dintre toate verdeţurile, iarba îi sperie cel mai mult pe proprietarii de animale de companie. Veterinarii susţin că este normal ca un căţel să mănânce din când în când câte un fir, două de iarbă.

De ce? Iată câteva dintre motive:

1. Ajută digestia. Acesta este cel mai frecvent motiv pentru care câinii apelează la iarbă. Există studii care au arătat că, prin consumul de iarbă, câinii îşi îmbunătăţesc digestia eliminând anumite enzime din stomac. Şi acest lucru nu este valabil doar în cazul câinilor, ci şi al altor animale.

2. Carenţele nutriţionale din alimentaţie reprezintă un alt motiv pentru care animalele de companie mănâncă iarbă. Iarba conţine o cantitate importantă de nutrienţi care pot contribui la o dietă sănătoasă.

3.

Probleme de sănătate. Da, consumul în exces de iarbă poate semnala o problemă de sănătate. În cazul în care căţelul este deranjat la stomac va mânca iarbă pentru a induce starea de vomă. Vomitând, câinele poate elimina microbul din organism. De asemenea, câinii pot mânca iarbă pentru a-şi curăţa stomacul de resturi alimentare sau anumite substanţe toxice.

Atenţie la modul în care câinele tău mănâncă iarba! Dacă ronţăie liniştit câteva fire, o face probabil din anumite nevoi nutriţionale.

Însă, în cazul în care acesta înfulecă iarba grăbit şi în cantităţi mari, cauza poate fi o problemă de sănătate şi este recomandat un consult specializat la medicul veterinar. De asemenea, un pericol pentru animale îl reprezintă substanţele folosite de către oameni pentru îngrijirea plantelor.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod